Home » Zijn Australian Shepherds eenvoudig te trainen?

Zijn Australian Shepherds eenvoudig te trainen?

Sommige honden zijn makkelijker te trainen dan anderen. Vaak ligt dit ook aan het ras. Er zijn namelijk rassen die wat intelligenter en gemakkelijker te trainen zijn dan sommige andere rassen. Wanneer je veel tijd hebt om een hond te trainen, maakt het niet zoveel uit hoe trainbaar de hond is. Als je echter geen zeeën van tijd hebt, kun je beter voor een hondenras gaan die gemakkelijk te trainen en over het algemeen wat intelligenter is. Hoe zit dat met de Australian Shepherd? Hoe trainbaar is dit hondenras en hoe intelligent zijn deze honden?

Zijn Australian Shepherds trainbare honden?

Australian Shepherds zijn hele intelligente honden. Dit betekent dat ze mentale uitdaging nodig hebben en het dus ook heerlijk vinden om samen met hun baasjes te trainen. Deze behoefte om te trainen zorgt er dan ook voor dat ze goed trainbaar zijn. Ook hun intelligentie draagt hieraan bij.

Om nog wat dieper in te gaan op de trainbaarheid van de Australian Shepherd, zullen we zowel de zindelijkheidstraining als de gehoorzaamheidstraining nog wat verder bespreken.


TIP: Het trainen van een Australische Herder is niet heel moeilijk, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Een van de beste boeken om je op weg te helpen met hondentraining is het boek ‘Uw hond trainen en opvoeden’. Dit is een populair boek onder beginnende en gevorderde hondeneigenaren, omdat het bijzonder veel informatie bevat en de beste tips voor het omgaan met problemen.


Zindelijkheidstraining

Wanneer je een hond zindelijk maakt, leer je hem niet in huis te plassen en dit alleen buiten te doen.

Is het zindelijk maken van een Australian Shepherd puppy gemakkelijk?

Door de intelligentie van dit hondenras is het niet al te moeilijk om een Australian Shepherd puppy te trainen op zindelijkheid. Je zult er echter wel de tijd voor moeten nemen en hem met geduld trainen. De puppy moet namelijk wel de kans krijgen om het te leren en te begrijpen dat hij niet meer binnen moet plassen.

Wanneer kun je het best beginnen met het zindelijk maken van jouw Australian Shepherd puppy?

Het is niet verstandig om meteen te beginnen met zindelijkheidstraining wanneer je een puppy in huis haalt. Ze hebben namelijk nog niet genoeg controle over hun blaas wanneer ze nog te jong zijn. Wanneer een puppy tussen de twaalf en zestien weken oud is, kun je het best beginnen met de zindelijkheidstraining.

Wanneer je een puppy pas op latere leeftijd mee naar huis neemt en hij al ooit in zijn bench heeft geplast, zul je dit gedrag moeten veranderen. Het kan daardoor wat langer duren voordat de hond zindelijk is. Kijk er dus niet raar van op als de zindelijkheidstraining wat langer duurt en blijf geduldig. Door aanmoediging en beloningen in te zetten, zul je merken dat de hond uiteindelijk buiten zal plassen en dit niet meer binnen doet.

Hoelang duurt het voordat een Australian Shepherd puppy volledig zindelijk is?

Over het algemeen duurt het vier tot zes maanden voordat een puppy de zindelijkheidstraining heeft afgerond en niet meer binnen plast. Het kan echter voorkomen dat een puppy er een jaar over doet. Dit verschilt per puppy.

Australian Shepherds zijn wat grotere honden, waardoor ze ook een grotere blaas hebben. Dit gaat gecombineerd met een lagere stofwisseling, wat betekent dat ze minder vaak naar buiten hoeven dan wat kleinere honden.

Ook kunnen oude gewoontes meespelen. Plaste de puppy bij de fokker wel binnen terwijl hij al wat ouder was? Dan zul je deze gewoonte af moeten leren en dit kost ook wat meer tijd.

De zindelijkheidstraining hoeft niet meteen perfect te gaan. De ene keer zal de hond minder moeite hebben om zijn plas op te houden dan de andere keer. Blijf volhouden en bewaar je geduld. Wanneer je blijft trainen en de puppy de kans geeft om te leren zijn plas op te houden en aan te geven wanneer hij naar buiten moet, zal hij uiteindelijk zindelijk worden.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Blaffen Australian Shepherds veel?

Beste hondenspeelgoed voor een Collie


Wat kan handig zijn bij het zindelijk maken van een Australian Shepherd puppy?

Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken bij de zindelijkheidstraining van jouw Australian Shepherd puppy. We zullen een aantal tips bespreken, zodat je die kunt gebruiken bij het zindelijk maken van jouw puppy.

Beloon de puppy wanneer hij buiten poept of plast

De puppy moet het buiten poepen en plassen associëren met iets positiefs, zodat hij het zal blijven doen. Geef hem dan ook een beloning wanneer hij dit doet, bijvoorbeeld door hem een traktatie te geven. Op die manier ervaart de puppy dit als iets positiefs en zal hij gemotiveerd worden om dit vaker te doen.

Neem ze meteen mee naar buiten wanneer ze binnen poepen of plassen

Zie je dat de puppy binnen poept of plast? Grijp dan in en neem hem meteen mee naar buiten. Zo koppelt hij het naar buiten gaan met het feit dat hij moet poepen of plassen. Wordt niet boos op de hond wanneer hij binnen zijn behoefte doet. Neem hem gewoon mee naar buiten en laat hem daar even wat tijd doorbrengen. Poept of plast hij dan ook buiten? Beloon hem dan.

Beperk wat de puppy eet en drinkt

Geef de puppy niet te veel eten en drinken, zodat hij de kans krijgt om zijn poep en plas op te houden. Hoe meer eten en drinken je hem geeft, hoe vaker hij zal zijn behoefte zal moeten doen. Geef hem dan ook wat hij nodig heeft en laat hem vaak genoeg naar buiten.

Maak gebruik van een bench

Door een bench aan te schaffen geef je de hond niet alleen een veilige, eigen plek, maar heb je ook een handig hulpmiddel voor bij de zindelijkheidstraining. Tijdens de training is het verstandig om iets in de bench te zetten waarmee je hem wat kleiner kan maken, zoals een krat. Een puppy zal namelijk niet in zijn eigen bench plassen, mits deze niet te groot is. Op die manier kun je de bench ook inzetten bij het zindelijk maken van de puppy.

Lees Meer: Beste hondenbench voor een Collie

Gehoorzaamheidstraining

Door middel van gehoorzaamheidstraining leer je jouw puppy wenselijk gedrag aan. Op die manier kun je hem goed onder controle houden wanneer hij bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoet of in de buurt is van andere dieren.

Is gehoorzaamheidstraining met een Australian Shepherd gemakkelijk?

Australian Shepherds zijn zowel intelligent als goed trainbaar. Ze vinden het ook nog eens leuk om te trainen met hun baasje, waardoor het over het algemeen gehoorzaamheidstraining met een Australian Shepherd niet heel moeilijk is.

Wanneer kun je het best je beginnen met gehoorzaamheidstraining met jouw Australian Shepherd puppy?

Je kunt het best met gehoorzaamheidstraining beginnen wanneer je de puppy voor het eerst mee naar huis neemt. Dit zal zijn wanneer de puppy ongeveer acht weken oud is. Verwacht niet dat ze dan al meteen hele ingewikkelde commando’s aan kunnen leren, maar je kunt wel beginnen met was basiscommando’s, zoals ‘zit’, ‘blijf’ en ‘kom’.

Hoelang moet je doorgaan met gehoorzaamheidstraining?

Het is moeilijk om precies vast te stellen hoelang gehoorzaamheidstraining bij een puppy duurt. Dit ligt namelijk aan een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan het temperament van de hond. Bij Australian Shepherds is deze vaak zeer gunstig voor tijdens het trainen. Ook jouw eigen vaardigheden spelen mee. Wanneer je veel ervaring hebt met het trainen van honden, zal de training sneller gaan dan wanneer jij zelf ook nog moet leren hoe je dit het beste aanpakt.

Verder is de leeftijd van de hond belangrijk. Puppy’s zijn makkelijker te trainen dan wat oudere honden. Als laatste is het beoogde resultaat een belangrijke factor. Een basistraining zal minder lang duren dan wanneer je jouw hond ook mee wil laten doen aan bijvoorbeeld een hondensport.

Wat kan handig zijn bij de gehoorzaamheidstraining met een Australian Shepherd?

Er zijn een aantal dingen die handig kunnen zijn bij de gehoorzaamheidstraining met een Australian Shepherd.

Allereerst is het verstandig om jouw huis geschikt te maken voor een puppy. Zorg er bijvoorbeeld voor dat kleine voorwerpen buiten het bereik van de hond liggen en dat hij deze niet in kan slikken.

Het is ook belangrijk dat je de hond beloond wanneer hij gewenst gedrag vertoond, zodat hij weet wanneer hij iets goed doet. Dit zorgt ervoor dat de hond dit gedrag uiteindelijk opnieuw zal vertonen.

Blijf ook consistent, zodat de hond weet wat er van hem wordt verwacht en het voor hem niet onduidelijk wordt. Laat ook duidelijk weten wie de baas is. Doe dit zonder te schreeuwen, zodat de puppy je uiteindelijk zal respecteren en ook naar je luistert.

Maak ook gebruik van de juiste hulpmiddelen, zoals een kortere riem en kleine, gezonde beloningen. Als laatste is het altijd verstandig om gebruik te maken van het advies van een dierenarts. Wanneer je niet goed weet hoe je bepaalde dingen aan moet pakken, kun je altijd een dierenarts raadplegen.

Waarom is het belangrijk om je Australian Shepherd te trainen?

Het trainen van een hond is zeer belangrijk. Het is altijd slim om hier zo snel mogelijk mee te beginnen, maar ook op een latere leeftijd kun je een hond nog trainen.

Allereerst zorgt training voor een sterkere band tussen jou en jouw Australian Shepherd. Daarnaast geeft het niet allen jouzelf, maar ook de hond meer zelfvertrouwen. Ook is het een uitstekende manier om de hond mentaal en misschien zelfs fysiek uit te dagen.

Door een hond voldoende te trainen, zorg je voor een hond die goed luister en voor zowel jouzelf als voor andere mensen en dieren een fijne huisgenoot is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Houden Australian Shepherds van Zwemmen?

Beste matras, kussen of mand voor een Collie

Beste halsbanden voor een Collie