Home » Morty’s reviews – Apollo Walker Hondenrugzak

Morty’s reviews – Apollo Walker Hondenrugzak

Als je een puppy hebt, is een hondenrugzak of draagzak een onmisbaar hulpmiddel om je pup goed te kunnen socialiseren, zonder te ver te moeten wandelen. Daarom gingen wij ook op zoek voor onze Sheltie puppy, met het doel een stevige en veelzijdige hondenrugzak te vinden.

Onze zoektocht leverde een gigantische hoeveelheid hondenrugzakken op, waardoor we door de bomen het bos bijna niet meer zagen. Tijdens de zoektocht vonden we uit welke verschillen er bestaan tussen verschillende hondenrugzakken, en waar je op moet letten als je er een moet kiezen. Dit zullen we hier met je delen.

Uiteindelijk besloten we de Apollo Walker hondenrugzak die beschikbaar is op Amazon te testen. Hieronder vind je de verschillende redenen waarom we kozen voor deze rugzak:

  • Stevig genoeg voor een hoger gewicht, tot 12 kg. Onze sheltie wordt uiteindelijk ongeveer 10 kg, dus we wilden een rugzak die we langer konden gebruiken.
  • Meerdere stevige ritsen, zodat je je hond er makkelijk in kan laten stappen.
  • Voordelig, voor slechts 39,99 euro heb je een tas met een degelijke kwaliteit.
  • Omdat onze pup vrij groot wordt, wilden we geen opening aan de onderkant die het kan begeven.
  • Schouderbanden en een buikband, zodat er genoeg mogelijkheden zijn om de tas comfortabel te dragen en zodat hij ook makkelijk vast te maken is op de fiets en in de auto.

Grootte van de hondenrugzak

Hoe groot je hondenrugzak moet zijn, hangt natuurlijk af van de grootte van je pup. De Apollo Walker is prima geschikt voor een sheltie pup, maar een jonge pup van een groter ras zou er ook nog in kunnen passen.

Onze Sheltie woog ongeveer 2 kg toen hij thuis kwam, en had toen zeeen van ruimte in de Apollo Walker. Nu weegt hij 6 kg, en begint het toch een beetje krap te worden. Dit is wel ongeveer de maximale grootte van een hond om hem mee te dragen met alle ritsen dicht.

Of een hond van 12 kg ook in de Apollo Walker past, durven we dus nog niet te zeggen, een hond van die grootte kan er in ieder geval niet meer comfortabel in zitten of liggen met alle ritsen dicht. Waarschijnlijk is het wel mogelijk een hond van die grootte mee te dragen met de bovenkant open. Dit is iets dat we nog moeten testen als onze pup wat groter is.

Stevigheid van de Apollo Walker

Voor zijn prijs, is de Apollo Walker verrassend stevig. Aan beide zijden zijn verstevigingen ingenaaid, die ervoor zorgen dat de tas niet inzakt. Naarmate de hond zwaarder wordt, zie je dat de tas er wat meer moeite mee krijgt, maar hij blijft behoorlijk netjes in model.

Ook de ritsen doen tot nu toe hun werk. Het is wel een beetje opletten dat je de tas niet in de modder neerzet zodat de ritsen schoon blijven aan de onderkant. De ritsen lopen soepel en doordat er geen directe druk op staat, maakten we ons geen zorgen dat de hond erdoorheen zou kunnen zakken.

Dat deze tas geen opening aan de onderkant heeft, vonden we een groot voordeel want als zo’n rits het begeeft valt je pup gewoon uit de tas. De ritsen aan de zijkanten en bovenkant zijn voldoende om je hond makkelijk in de tas te krijgen.

Je hond zit op een ‘fluffy’versteviging, die bijdraagt aan de stevigheid van de tas. Dit ‘kussentje’ doet zijn werk goed en blijft stevig. Je kunt het hoesje er ook afhalen, zodat je hem kunt wassen.

Het enige nadeel van deze, en vele andere tassen, is dat er veel openingen met mesh zijn. Het zorgt natuurlijk voor een goede ventilatie, zodat je hond altijd genoeg lucht heeft, maar zorgt ook voor zwakke plekken in de rugzak.

De mesh stukken in de Apollo Walker zijn redelijk stevig, maar een enthousiaste pup zou er zijn weg uit kunnen krabbelen. Het mesh van de voorste opening zit namelijk precies op de plek waar je hond zou gaan krabben als hij dat zou willen.

Om het mesh te beschermen, hebben we er dus een handdoek tegenaan gelegd. Dat werkte redelijk, maar het was mooier geweest als het onderste deel van deze opening gewoon uit stevige stof bestond.

Comfort voor de hond

Voor honden tot ongeveer 5 kilo is de Apollo Walker een hele comfortabele tas. Hij heeft een zacht oppervlak waar je hond comfortabel op kan zitten, en nog net kan liggen als hij minder dan 5 kg weegt.

Voor honden die groter en zwaarder zijn, wordt het iets minder comfortabel, omdat er minder ruimte beschikbaar is om lekker te liggen. Zolang ze blijven zitten kan het echter prima. Voor lange ritten in de auto bijvoorbeeld zouden we toch een bench of iets dergelijks met meer ruimte aanbevelen.

Comfort voor het baasje

De Apollo Walker heeft redelijk brede en zachte schouderbanden, waardoor hij comfortabel mee te dragen is. Voor zwaardere honden van meer dan 7 kg, kan ik me echter voorstellen dat het al snel oncomfortabel aan kan gaan voelen.

Een stuk fietsen met onze pup van 6 kg was goed te doen, maar mijn rug was er niet super gelukkig mee. De buikband scheelt een hoop echter, hiermee kun je een groot deel van het gewicht verdelen naar je heupen in plaats van je schouders. Het is dus zeker aan te raden goed gebruik te maken van de buikband als je hond wat zwaarder is.

De achterkant van de tas heeft een redelijk zachte voering, die niet irriteert. Ook de onderkant drukt niet in je rug. Dit is een nadeel van veel hondenrugzakken met een opening aan de onderkant, of een ander ontwerp.

De Apollo Walker heeft geen vervelende ritsen die je rug aanraken, en de onderkant loopt rond af. Als je de tas goed op je rug bevestigt, heb je hier geen last van.

Apollo Walker in het kort

De Apollo Walker hondenrugzak is een perfecte optie voor hondenbaasjes die veel wandelen, en hun pup daarbij mee willen nemen zondat dat deze te ver moet lopen.

De tas is comfortabel voor baasje en hond, maar als je hond meer dan 6 kg weegt zul je waarschijnlijk de bovenkant open moeten laten om het comfortabel te houden voor de hond. Er is een musketonhaakje aan de binnenkant waar je het tuigje van je hond aan kunt bevestigen, zodat hij niet zomaar uit de tas kan springen

Hieronder vind je een aantal kenmerken van de Apollo Walker:

  • Stevig, zakt niet snel in
  • Geen klep met rits aan de onderkant die het kan begeven
  • Veel openingen
  • Buikband voor gewichtdistributie
  • Veel mesh, goede ventilatie maar kan gevoelig zijn voor hondennagels