Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Gelderland in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Gelderland in 2023

Als je in de regio Gelderland woont en je bent op zoek naar een Border collie pup dan heb je geluk. Gemiddeld zijn er in Gelderland meer Border collie fokkers dan in de meeste andere regio’s van Nederland.

In dit artikel geven we een lijst van alle actieve Border Collie fokkers in Gelderland, samen met hun contactgegevens, websites, locatie en een kort overzicht van elke fokker, zodat je de fokker kunt vinden die het beste bij je past.

TIP: Het Border Collie Geheimen ebook en het boek Welkom puppy van Joke Monteny is een geweldige combinatie van vele nuttige bronnen vol met praktische informatie, tips en trucs over hoe je een gezonde en gelukkige Border Collie puppy op kunt voeden. We raden deze boeken aan voor elke nieuwe puppyeigenaar.

Border Collie fokkers in Gelderland – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De beschikbaarheid van pups in 2023
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamPup beschikbaar in 2023Stad/LocatieProvincieWebsite
(1) – Borderless LoveJADierenGelderlandBorderlesslove.jouwweb.nl
(2) – From Lovely BordersNEEEpeGelderlandFromlovelyborders.nl
(3) – Llanfarian border ColliesNEEHeterenGelderlandBordercollie.nl
(4) – De WaalhoeveJAOchtenGelderlandDe-waalhoeve.nl
(5) – Magical FieldsNEEBeuningenGelderlandMagicalfields.nl

Border Collie fokkers in Gelderland – kaart

Onderstaande kaart is een handig hulpmiddel om de dichtstbijzijnde Border Collie fokker in je regio te vinden. Als je in Gelderland woont heb je gelukkig een ruime keuze aan Border Collie fokkers.

De groene markers tonen actieve fokkers die van plan zijn dit jaar pups te fokken of reeds een nest hebben, terwijl de blauwe markers actieve fokkers tonen die dit jaar geen pups hebben en ook niet van plan zijn pups te fokken.

Border Collie fokkers in Gelderland

De meeste fokkers willen graag een relatie met je onderhouden en de groei van je puppy volgen nadat je hem mee naar huis hebt genomen. Als je vragen hebt over je puppy, zullen ze je met raad en daad bijstaan. Om deze reden is het van cruciaal belang om de fokker van tevoren te leren kennen voor het geval je hulp nodig hebt.

Borderless Love

Bij Borderless Love kun je terecht voor allerlei Border Collies en Bordoodles. Zij zijn een erkende fokker bij Bazoeki sinds 15 mei. Bij het fokken van de dieren houden ze regelmatig nog een teefje aan, zodat ze hiermee ook weer gezonde puppy’s kunnen fokken. Op deze manier voorkomen zij dat er in de familie wordt gefokt.

Naast pups bieden ze bij Borderless Love ook nog andere diensten aan. Zo kan je bij hen bijvoorbeeld terecht voor honden training. De fokker, Michelle, is namelijk ook hondentrainer en kan zo ieder baasje met zijn of haar hond verder helpen.

Een van de bijzonderheden van Borderless Love is dat Michelle gespecialiseerd is in het gedrag van honden en ook zelfs thuis langs kan komen als er iets mis is. Tijdens haar cursussen leert ze de deelnemers hoe ze met hun hond kunnen communiceren en hoe ze de hond de juiste discipline kunnen bijbrengen.

Borderless Love – contactgegevens

Lassuslaan 12
6952EW Dieren
E-mail: bestcompanionk9@gmail.com
Phone: 06 3454 8901

From Lovely Borders

From Lovely Borders is een relatief kleine kennel in het dorpje Epe. Deze vind je in Gelderland in de buurt van de Veluwe. De kennel is opgericht door Peggy en Roy, die zelf ook 4 honden hebben.

Zo nu en dan vinden Peggy en Roy het ook leuk om zelf een nestje te fokken. Dit doen ze dan deels met hun eigen honden en met andere honden, waarvan de ouders volledig getest zijn en de stambomen nagetrokken worden.

Verder doen ze graag dogfrisbee met hun honden. Hierbij kan je zowel de conditie van je hond als de spiermassa verbeteren. Ze adviseren hierbij wel om alleen de schijven van frisbees te gebruiken, aangezien deze beter geschikt zijn voor honden.

From Lovely Borders – contactgegevens

Patrijsweg 13,
8161VL Epe
eMail: Info@fromlovelyborders.nl
Phone: 06-25192294

Llanfarian Border Collies

Hondenkennel Llanfarian Border Collies is opgericht door Serge en Ellen van der Zweep. In 1998 hebben zij de stap gezet om hun eigen kennel te openen. Dit deden zij vanwege hun grote passie voor het drijven van schapen met Border Collies.

Dit schapendrijven was ook niet zomaar een hobby van deze eigenaren, maar dit deden zij op het niveau van topsport. Ze hebben hier zelfs meerdere onderscheidingen in behaald.

Naast het fokken van Border Collies bieden ze sinds februari 2022 ook iets nieuws aan. Men kan nu namelijk bij hun terecht voor het trainen van hun hond. In hun trainingsschool gebruiken ze de unieke methode van Anniek Winters om de honden te trainen. De focus ligt hier op het vormen van de ultieme relatie tussen het baasje en de hond.

Llanfarian border Collies – contactgegevens

Polderstraat 34
6666 LD Heteren
Phone: +31 (0)26 472 3623
eMail: info@bordercollieevents.nl 

De Waalhoeve

De eigenaren van Kennel de Waalhoeve hadden al eens ervaring met het starten van een kennel nog vóór de Waalhoeve. Arnold en Martha hebben in 1977 namelijk hun eigen kennel ‘De Beauty Dog’ gestart, waarbij ze Blonde Bouviers en Rottweilers hebben gefokt. Ook onderhielden ze ondertussen een melkveebedrijf.

Uiteindelijk besloten ze dat het melkveebedrijf te zwaar zou worden en zijn ze zo overgestapt naar hun schapenfokbedrijf ‘De Waalhoeve’. Hierdoor is hun interesse voor de Border Collie en zo ook hun eigen kennel ontstaan.

De Kennel ligt in Ochten en geeft haar kopers altijd garantie op de pups. Zo krijg je het aankoopbedrag terug of een nieuwe pup indien deze binnen 1 jaar na aankoop zou komen te overlijden. Op deze manier houden ze de mensen al jaren tevreden.

De Waalhoeve – contactgegevens

Waalbandijk 23,
4051 CJ Ochten
Phone: 0344-641565
eMail: adam@kliksafe.nl

Magical Fields

Magical Fields vind je terug in een dorpje in Beuningen in de buurt van Nijmegen. De passie voor Border Collies is bij de eigenaren begonnen toen ze hun eerste Border Collie, Dooby, kochten. Een tijdje later hebben ze een vriend voor haar erbij gebracht, Bassimo, en zo is hun eerste nestje ontstaan.

Doordat hun eigen pup van dit nestje doof bleek te zijn, hebben Harrie en Mieke van Wijk, de eigenaren, besloten om niet meer met hun huidige honden te fokken. Sindsdien fokken ze alleen met Border Collies die een stamboom hebben en zijn getest op erfelijke afwijkingen.

Naast het fokken van Border Collies runnen de eigenaren ook nog een uitlaatservice vanuit huis. Hierdoor is het belangrijk dat men wel eerst een afspraak maakt indien deze interesse heeft, zodat er rustig en op een goed moment kennis gemaakt kan worden.

Magical Fields – contactgegevens

Verlengde Reekstraat 14
6642 KN Beuningen
Phone: 06-30064905
eMail: info@magicalfields.nl


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Gelderland en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij zullen je graag toevoegen aan de lijst van Border Collie fokkers in Gelderland zodra dit mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Het adopteren van een Border Collie

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips