Home » Op reis met je Collie: waar moet je op letten?

Op reis met je Collie: waar moet je op letten?

Hoe leuk is het om samen met je trouwe viervoeter op vakantie te gaan! Maar of je nu een roadtrip plant of een ontspannen vakantie boekt in een huisje aan het strand, je moet niet vergeten dat een hond meenemen wel wat meer dan je vraagt dan je van tevoren misschien zou verwachten. Daarom zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat jij en je Collie kunnen genieten van een onvergetelijke en zorgeloze reis.

Bedenk wat je mee wil nemen

Voorkom inpak stress en zorg dat je een inpaklijst maakt. Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Bedenk van tevoren welke tassen of koffers je wilt meenemen, zodat je kan bepalen hoeveel bagage je kan inpakken. Het is raadzaam om speciaal voor de spullen van je Collie een mom bag te gebruiken. Zo heb je alle benodigdheden voor je hond bij de hand en deze tas is bovendien ook nog erg modieus. Ideaal om mee te nemen op reis.

Bereid jezelf en je hond goed voor

Een grondige voorbereiding is van groot belang. Zorg ervoor dat je hond een goed leesbare halsband met contactgegevens heeft voor het geval dat je hem uit het oog verliest. Het kan ook nuttig zijn om een recente foto van je Collie mee te nemen, mocht het inderdaad een keer mis gaan.

Daarnaast moet je goed opletten of er bepaalde eisen worden gesteld door je vakantiebestemming over je hond. Zijn er bepaalde documenten nodig om je hond mee te kunnen nemen naar je vakantieadres? Een paspoort? Vaccinaties? Iets anders? Lees je goed in om verrassingen te voorkomen. Ook kan het handig zijn om je accommodatie verder te onderzoeken. Controleer van tevoren of de locatie geschikt is voor je Collie, met voldoende ruimte om te bewegen en misschien zelfs een aangrenzend terrein waar honden kunnen worden uitgelaten.

Comfortabel reizen

Collies staan bekend om hun behoefte aan comfort. Zorg er daarom voor dat het reizen zo aangenaam mogelijk is voor je hond. Investeer in een kwalitatieve reisbench waarin hij zich veilig voelt. Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is zodat ze zich kunnen omdraaien en comfortabel kunnen liggen.

Maar vergeet ook niet dat je zelf comfortabel moet reizen. Je hond is namelijk erg gevoelig voor de energie van het baasje. Draag dus kleren waar je je fijn in voelt, vertrek ruim op tijd en neem onderweg regelmatig een pauze om even tot rust te komen. Tijdens deze pauzes kan ook je hond even de benen strekken en misschien een beetje water drinken mocht die daar behoefte aan hebben.

Ontspan

Tot slot de belangrijkste tip, onthoud om quality time door te brengen met je Collie. Neem tijdens je reis de tijd om samen met je hond te wandelen, te spelen en vooral om te ontspannen. Niemand heeft zin in een stressvolle vakantie, dus doe vooral rustig aan en geniet van alle mooie momenten met je hond. Een gelukkige Collie en een gelukkig baasje maken samen de vakantie onvergetelijk.