Home » Hond uitlaten: een leuke, uitdagende activiteit

Hond uitlaten: een leuke, uitdagende activiteit

Het hebben van een hond is enorm leuk maar kan ook uitdagend zijn. Een hond heeft veel nodig en één van die dingen is beweging en frisse lucht net als dat wij mensen nodig hebben. Het is soms nog wel een uitdaging om je maatje genoeg beweging te geven door werk, sport en andere verplichtingen. Ook kan het weer niet altijd mee zitten. Daarom hier een paar tips wat misschien het uitlaten van je hond iets makkelijker maakt.

Wees voorbereid op elk weer

Je hond moet het hele jaar door elke dag een paar keer naar buiten voor een rondje.. Als je een grote tuin hebt waar de hond zijn of haar energie in kwijt kan, heb je aan 1 rondje wel genoeg. Maar toch zal je dan ook niet altijd goed weer hebben als je gaat wandelen met je viervoeter. Daarom is het handig om goed voorbereid te zijn voor zulk weer. Zorg er daarom voor dat dingen in huis zijn zoals een regenjas.nl. Heb je kinderen die graag meegaan? Schaf dan ook een regenjas voor kinderen, als je dan samen met je kind de hond uit gaat laten. Zo kunnen jullie lekker wandelen als het regent.

Sociaal contact

Zoek in de buurt een veilige omgeving uit om daar je hond uit te laten. Het beste is dan dat je in de buurt naar een plek gaat waar je hond even los kan rennen. Zo kan je viervoeter de energie kwijt en spelen met jou of met je kind(eren). Wat ook een aanrader is als je hond gek is op andere honden, is naar een hondenpark gaan waar je hond kan spelen met andere honden. Dat zorgt er ook voor dat je hond sociaal contact heeft naast energie en andere behoeftes. Sociaal zijn is voor een hond ook erg belangrijk. Vooral voor de ontwikkeling van de hond.

Variatie in routes

Net als wij mensen, vinden honden variatie ook fijn, vooral als het neerkomt op wandelroutes. Zo nu en dan andere plekken zoals het strand, een ander stukje bos, wat heide, maar ook in de buurt kan je eens een andere kant op gaan. Het beste is dat je vanaf het begin al verschillende rondjes met je hond gaat lopen. Zo blijven ze ook gefocust op jou tijdens het wandelen. Dat hoeven niet altijd grote rondjes te zijn maar kunnen ook kleinere rondjes zijn.

Trainen onderweg

Tijdens het wandelen kan je jouw hond ook trainen. Denk dan aan bepaalde trucjes of oefen met het focussen op jou. Dat zorgt ervoor dat je je hond tijdens verschillende situaties onder controle hebt, maar ook voor wat leuke afwisseling. Honden zijn snel afgeleid en vervelen zich ook snel als ze niet uitgedaagd worden. Dit verschilt wel per hond. Bijna alle honden zijn wel te motiveren met koekjes, gebruik dat ook in je voordeel. Zo is je hond makkelijker en sneller te trainen maar zo bouw je ook een goede en sterke band op met je hond.