Home » Beste hoogwaardige hondensnacks voor puppytraining en speeltijd

Beste hoogwaardige hondensnacks voor puppytraining en speeltijd

Of je nu een Border collie, Australian Shepherd of een Sheltie hebt, je hond blijft levenslang een leerling en daar heb je hondensnoepjes voor nodig. Voor sommige honden worden traktaties gebruikt om positief gedrag te belonen en te versterken, terwijl andere honden snacks nodig hebben als een vorm van afleiding.

Maar hoe kies je de ideale traktaties voor je hond? Er zijn zoveel trainingssnacks voor honden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

De sleutel tot succes is het gebruik van de juiste hondensnacks. Welke hondensnoepjes zijn het beste? Ik help je met dit artikel om dit honden traktatie raadsel te doorgronden.

Waarom moet je trainingssnacks gebruiken?

Hondensnoepjes zijn niet alleen bedoeld om je puppy te belonen als hij iets goeds heeft gedaan. Ze zijn ook heel geschikt om hem te trainen.

Als je collie niet goed weet hoe hij zich moet gedragen, kun je traktaties gebruiken als stimulans om hem op weg te helpen.

Stel dat je wilt dat je hond aan de lijn loopt zonder tegen te trekken. In dat geval kun je de beloning voor de neus van je puppy houden en hem langzaam naar de plaats brengen waar je wilt dat hij loopt, totdat hij achter je aan loopt.

Als je hond zich tijdens het spelen begint te misdragen, kun je ook proberen hem een snack te geven om hem af te leiden van wat hij op dat moment aan het doen is. Zo breng je zijn aandacht terug naar jou en kun je verder spelen op een manier die jij acceptabel vindt.

Tenslotte kunnen hondensnoepjes altijd worden gebruikt om een band te scheppen tussen jou en je collie. Niet elke willekeurige traktatie zal echter werken. Je moet onthouden dat om verschillende redenen, waaronder gezondheidsredenen, hoogwaardige hondensnacks van goede kwaliteit veel beter werken dan hun minder goede tegenhangers.

Hoogwaardige hondensnoepjes die voor mij werkten

Nu we weten waarom het gebruik van hondensnacks goed is, kunnen we onderzoeken welke traktaties het beste werken. Dit is mijn persoonlijke mening en die kan verschillen van de jouwe. Sommige honden houden van één soort of merk snacks, terwijl andere honden van heel andere traktaties houden. Dat blijkt vaak als je met andere hondeneigenaren praat.

Mijn ervaring is dat de volgende 3 merken het beste werkten toen ik mijn puppy trainde. Ik zou ze stuk voor stuk aan iedereen aanraden om in ieder geval te proberen en te zien of ze net zo goed bij jou en je hond passen als bij mij.

Top 3 snoepjes die ik heb gebruikt en die aanraders zijn

Met dit alles gezegd te hebben, zullen we eens kijken naar mijn top 3 favoriete hondensnacks die ik gebruik bij het trainen of spelen met mijn collie.

MerkPrijsGewichtWinkel
Voskes6,99200 grBol.com
Sam’s Field4,49200 grPetsPlace.nl
Renske4,29100 grPetsPlace.nl

1. Voskes hondensnacks

Voskes zijn mijn favoriete hondensnoepjes. Deze traktatie vindt mijn hond het lekkerst en hij doet er alles voor. Voskes is een hondensnack met een zachte textuur en consistentie waardoor het gemakkelijk te gebruiken is op elk moment tijdens de training, een wandeling of een spel. Het is er in meerdere vormen en smaken, waaronder lam, kip, zalm en nog veel meer.

Je kunt het in veel winkels krijgen of online bestellen en binnen 24 uur ontvangen. Ze zijn verpakt in kleinere zakjes, maar als je een grotere verpakking wilt, zijn die ook verkrijgbaar.

Ze zijn geweldig voor allerlei activiteiten, en bovenal zijn ze heel gemakkelijk te gebruiken. De hond hoeft er niet op te kauwen of te stoppen om het door te slikken. Je breekt ze gemakkelijk in kleine stukjes, zodat je kleine pup niet teveel krijgt Het is verreweg mijn favoriete hondensnack.

Een nadeel van deze snack is dat het niet goed mengt met water. Helaas lossen deze snacks snel op en in combinatie met water worden ze een brij die niet al te aangenaam is om aan te raken. Daarom moet je ze op een droge plaats bewaren als je met je hond gaat wandelen in de regen.

Een leuke hondensnackhouder zoals deze van …… kan dit probleem oplossen als je je snacks niet in je zakken wilt bewaren.

2. Sam’s Field

De tweede keuze is Sam’s Field. Deze snacks zijn een beetje anders van textuur en grootte dan Voskes. Ze zijn kleiner en iets harder, dus het is niet zo gemakkelijk om ze in kleinere delen te verdelen, maar door hun toch al kleine formaat is dat niet zo’n probleem.

Het formaat van Sam’s Field snacks is perfect voor een snelle, hapklare beloning voor je collie, en ze smaken ook heerlijk. Ze zijn ook geschikt voor het trainen van puppy’s zonder ze te overvoeren. Met vele smaken waaronder kip en eend zullen ze de aandacht trekken van zelfs de meest kieskeurige honden.

Sam’s Field hondensnacks zijn eiwitrijk en vetarm. Deze snacks zijn ontworpen om je hond te trainen en ze zullen je niet teleurstellen wanneer je ze probeert. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en je hond zal er dol op zijn.

3. Renske

Hondensnacks van Renske zijn mijn derde keuze. Ik herinner me dat ik ze eerst gebruikte voordat ik overstapte op de twee merken die ik hierboven noemde. Deze snacks zijn geweldig en ze waren al vroeg favoriet voor mijn hond. We hebben er veel plezier van gehad en we gebruiken ze nog steeds als ik het gevoel heb dat we een andere smaak nodig hebben.

De Renske snacks zijn goed verkrijgbaar en vallen binnen een aanvaardbare prijsklasse. Ze worden geleverd in een klein maar handig bakje dat altijd opnieuw kan worden gevuld en gebruikt. Je vindt deze snacks in veel dierenwinkels en online.

Ze zijn er in verschillende smaken, dus je kunt ze allemaal afwisselen en testen om uit te vinden welke smaak de favoriet van je hond is. Ze zijn klein van formaat, en zijn perfect voor een snelle beloning tijdens een trainingssessie binnen of buiten. Ze zijn een perfecte vervanging voor de andere merken of kunnen een geweldige aanvulling zijn op je snack collectie voor het geval je ook wilt wisselen zoals ik.

Waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte hondensnack

Er zijn een paar punten waarop je moet letten bij het kiezen van een hondensnoepje. Vergeet niet dat hoe beter de traktaties zijn, hoe meer je puppy (hond) gemotiveerd zal zijn om te luisteren en je wensen op te volgen. Dit klinkt misschien onbelangrijk, maar het heeft een grote invloed op de training van je hond.

De textuur

Ten eerste moet je letten op de textuur van de snacks. Er zijn vele soorten snacks op de markt, sommige droog, sommige nat, sommige taai, sommige direct door te slikken. De textuur die ik het meest zoek is iets ertussenin.

Ik geef de voorkeur aan snoepjes die wat zachter zijn en gemakkelijk te kauwen en te eten voor een pup of volwassen hond. Niets moeilijks of tijdrovend om op te kauwen. Het moet een traktatie zijn die kan dienen als een onmiddellijke beloning die een hond gemakkelijk kan kauwen en doorslikken.

Bovendien zijn zachtere traktaties ook gemakkelijker te snijden of te verdelen in kleinere stukjes. Als ik mijn puppy niet de hele snack wil geven, maar de helft of ¼ moet ik het koekje in delen kunnen breken met alleen mijn vinders en een beetje kracht.

De grootte

De grootte van de hondensnacks moet ook aangepast zijn aan de situatie en aan de hond. Grotere snacks passen meestal niet bij puppy’s of kleinere hondenrassen. Volwassen Golden Retrievers kun je bijvoorbeeld grotere snacks geven, maar als je besluit je hond grotere lekkernijen te geven, moet je er wel aan denken je hond niet te veel te geven.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan hondensnacks die niet groter zijn dan een nagel en meestal verdeel ik ze in twee of zelfs vier afzonderlijke stukken. Puppy’s hebben geen grote traktatie nodig. Een kleine beloning op het juiste moment kan even doeltreffend zijn als een grotere traktatie. Het is de manier waarop een hond wordt beloond voor het gewenste gedrag dat het belangrijkst is.

Nat of droog?

Ook hier zou ik mikken op iets in het midden. Droge traktaties zijn OK en ze voldoen prima als je niets anders tot je beschikking hebt. Droge brokjes smaken en ruiken echter niet zo lekker als zachtere koekjes, zodat je hond je misschien niet zo goed gehoorzaamt als bij een beloning van betere kwaliteit.

Mijn ervaring is dat puppies uitgekeken raken op standaard brokjes en na korte tijd weigeren om het als tussendoortje te beschouwen of gewoon niet over te halen zijn om het commando op te volgen als ik ze een droge nietszeggende traktatie geef.

Natte traktaties vind ik heel effectief. Ze hebben echter ook enkele nadelen. Ten eerste zijn ze rommeliger en moeilijker bij je te houden tijdens de training. Ten tweede zijn ze meestal duurder en minder lang houdbaar. Afhankelijk van het soort snack zijn ze ook moeilijker op te bergen. In de meeste gevallen ruiken en smaken ze echter veel beter, waardoor ze in de ogen van de hond een meer aantrekkelijke beloning zijn.

Als je de voorkeur geeft aan natte traktaties is een goed voorbeeld dat ik je kan aanbevelen: Kipworst

Waarom het een snack van goede kwaliteit moet zijn

Simpel gezegd moeten hondensnoepjes door de hond gewaardeerd worden om te kunnen werken tijdens de training. Als een hond het koekje niet lekker vindt, zal hij niet gemotiveerd zijn om je aanwijzingen te volgen.

Het belangrijkste onderdeel van de hierboven beschreven traktaties is de kwaliteit van de traktatie in de ogen van de hond. De reden waarom het een hoogwaardige snack moet zijn, is om je hond volle aandacht en hoge motivatie te geven wanneer je hem traint.

Een andere belangrijke reden om voor een hoge kwaliteit te kiezen, is omdat je pup toch redelijk wat snacks binnenkrijgt tijdens de training. Je wilt je hond wel voeren met hoogwaardig voedsel, dus een goede kwaliteit is belangrijk. Het voorkomt buikpijn of een slechte ontlasting.

Sommige professionele hondentrainers gaan zo ver dat ze hun eigen traktaties maken van gekookt kippenvlees. Zo’n hoogwaardige traktatie stelt hen in staat de onverdeelde aandacht van de hond te hebben.

Met zo’n hoogwaardige snack zal de hond zijn aandacht altijd op jou gericht houden in de hoop ermee beloond te worden. Op deze manier is het veel gemakkelijker om ze te laten doen wat je ze wilt leren.

Maar voor de meeste mensen is het een beetje te veel van het goede. Gelukkig zijn er genoeg goede hondensnacks op de markt die je niet zelf hoeft te koken (tenzij je dat wilt).

In plaats daarvan hoeft je alleen maar een hondensnack te kiezen die je hond het lekkerst vindt en het daar bij te houden.

Laat bij twijfel je hond je helpen beslissen

Als je niet weet welke hondensnacks je moet kopen, kun je dat uitzoeken door ze met je hond te testen. Koop gewoon een paar verschillende snacks en kijk welke het beste bij je hond past. Speel met je hond en geef hem tegelijkertijd verschillende hondensnacks. Je zult verbaasd zijn hoe snel je een goed idee krijgt welke snacks je hond het lekkerst vindt.

Als je eenmaal de juiste snacks hebt gevonden, hoef je die alleen maar in te slaan en je bent klaar voor de training van je hond.