Home » Hoe maak je de overstap van puppypads naar zindelijk worden buiten?

Hoe maak je de overstap van puppypads naar zindelijk worden buiten?

De overschakeling van puppy training pads naar buiten de behoefte doen is een natuurlijk proces en je pup zou dit na verloop van tijd instinctief moeten doen. Soms wordt dit proces echter verstoord of duurt het veel langer dan je verwacht. In dit artikel bespreek ik het hoe je tijdens de zindelijkheidstraining puppy-pads gebruikt en hoe je overschakelt van pads naar buiten.

Hoe begin je met puppy training pads

Het eerste wat je wilt doen bij het gebruik van puppy training pads is er een aantal verspreiden door je huis.

In eerste instantie zul je je puppy waarschijnlijk beperken tot een bepaald deel van je huis, dus in dat deel moeten pads voor hem beschikbaar zijn.

Kijk bij het kiezen van de juiste plaats naar je puppy en zie waar hij graag speelt, slaapt en eet. Plaats de pads zo ver mogelijk van die plaatsen en zo dicht mogelijk bij de uitgang van het omheinde gedeelte. Als je een puppyren gebruikt, plaats de pads dan dicht bij de uitgang van de puppyren, en als je de hele kamer gebruikt, plaats de pads dan dicht bij de deuren.

Zodra je een grotere ruimte hebt, verplaats je de pads dichter in de richting van de uitgangen. Wanneer je de pads eenmaal op de juiste plaatsen hebt neergelegd, hou dan in de gaten welke pads meer en welke minder worden gebruikt.

Lees Ook: Welke Puppy Pads het beste werken, en waarom ze nuttig zijn

Verwijder pads die het minst gebruikt worden

Na verloop van tijd weet je waar de plaatsen zijn die je puppy gewoonlijk gebruikt om te ontlasten.

Als je ziet dat sommige pads na verloop van tijd minder gebruikt worden, verwijder ze dan en moedig je pup aan om deze plek niet meer te gebruiken. Dit geeft je een uitgelezen kans om hem mee naar buiten te nemen wanneer je hem naar die bepaalde plek ziet gaan om te plassen of te poepen. Moedig de pup op dat moment snel aan om mee te gaan naar de andere plekken die je hond als toilet kan gebruiken (bij voorkeur buiten).

In sommige gevallen kun je iets op de oude plek leggen waar de pad lag en kijken of dat helpt om de aandacht van je pup af te leiden om die plek als toilet te gebruiken.

Verplaats de pads dichter naar de deur

Zodra je hebt vastgesteld welke pads het meest worden gebruikt, probeer je ze dichter bij de voor- of achterdeur te plaatsen. Zelfs als je pup nog steeds gebruik maakt van pads zal hij in de meeste gevallen op de een of andere manier aangeven dat hij wil plassen of poepen.

Sommige pups zullen een beetje piepen, andere zullen op een bepaalde plek rondlopen om te gaan poepen. Je moet die aanwijzingen in de gaten houden en zodra je ze ziet, moet je proberen te handelen en je puppy uitlaten. Je zult snel moeten zijn, want je hebt maar weinig tijd, dus wees voorbereid. Als je een schema bijhoudt van wanneer je puppy voor het laatst naar buiten is geweest (en een eetschema om te zien wanneer je hem eten hebt gegeven – puppy’s hebben graag een toiletpauze na de maaltijd) krijg je een goed idee of je puppy echt naar buiten moet voor een plasje of niet.

Verwijder de pads één voor één

Uiteindelijk zul je ontdekken welke pad favoriet is bij je hond en welke plek het meest gebruikt wordt. Verwijder de andere matjes en richt de aandacht van de pup op het enige overgebleven matje. Elke keer dat je hem naar die plek ziet gaan, sta je klaar en laat je hem naar buiten gaan voor het geval hij moet plassen.

Zodra je nog maar één pad over hebt, zul je zien dat je puppy deze gebruikt of die plek vooral gebruikt als hij uitgelaten moet worden. Dit zou voor jou een duidelijk teken moeten zijn om hem mee naar buiten te nemen. Na verloop van tijd, als je puppy groeit en het langer kan ophouden, kun je de laatste plasmat verwijderen en je hond gewoon mee naar buiten nemen als je ziet dat hij uitgelaten moet worden.

Bepaal wanneer het tijd is om te wandelen en probeer je daaraan te houden

Als je puppy eenmaal met alles vertrouwd is en goed naar buiten kan, kies dan de tijden waarop je met hem gaat wandelen die passen bij je eigen routine. Neem je puppy op die tijden mee naar buiten voor een iets langere wandeling en probeer die routine in te bouwen in het dagelijkse leven van je puppy.

Zorg dat er genoeg tijd is voor je puppy om buiten zijn behoefte te doen, en beloon hem als hij klaar is. Probeer ook afleiding en spelen te vermijden voordat je puppy de kans heeft gehad om te plassen en te poepen. Speel met hem en laat hem rondlopen, snuffelend en de wereld ontdekkend nadat hij een toiletpauze heeft gehad.

Blijf consequent

Ten slotte, blijf consequent en geef niet op. Het kan in het begin moeilijk zijn om alle nieuwe verantwoordelijkheden vol te houden, maar al dat harde werk en die inspanningen zullen hun vruchten afwerpen.

Blijf gefocust en blijf je puppy trainen tot je zeker weet dat hij buiten alles doet wat hij moet doen. Honden geven er van nature de voorkeur aan buitenshuis hun behoefte te doen, dus het is niet alleen in het belang van jou maar ook van je hond om te leren waar de plaats is om te plassen.

Als je meer hulp nodig hebt, kun je een kijkje nemen bij mijn 5 tips die mij geholpen hebben de periode van zindelijkheidstraining met mijn puppy door te komen.