Home » Hoe lang duurt het om mijn puppy zindelijk te maken?

Hoe lang duurt het om mijn puppy zindelijk te maken?

Zindelijkheidstraining is een van de eerste uitdagingen voor nieuwe hondenbezitters. Als je niet weet wat je doet en onrealistische verwachtingen hebt, kan het een frustrerende tijd zijn voor jou en je gezin. Het kan vooral frustrerend zijn voor de beginnende hondenbezitter die het nog nooit eerder heeft gedaan.

In dit korte artikel zal ik proberen je een idee te geven van hoe lang het moet duren voordat een puppy buiten leert zindelijk te worden, zodat je met je hond kunt samenwerken zonder onnodige bezorgdheid en stress.

Hoeveel tijd kost het om een puppy zindelijk te maken?

Als je erover nadenkt, hangt het antwoord af van elke individuele hond. Sommige honden hebben minder tijd nodig, andere misschien meer. Uiteindelijk zullen ze het allemaal snappen en het is jouw taak om ze daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Kortom, het duurt maximaal 2 maanden om je collie puppy zindelijk te maken en dit is aan de hoge kant. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mijn collie-pup er 5-6 weken over deed om buiten te leren plassen.

Maar niets gaat zonder werk. Om je doel te bereiken om je puppy binnen 2 maanden buiten te leren plassen, moet je voorbereid zijn en je volledig inzetten. Dit betekent dat je goed op je puppy moet letten, snel moet reageren op kleine aanwijzingen die hij je geeft en de lichaamstaal van je puppy moet leren lezen.

Met wat werk en inspanning moet het lukken om je puppy binnen de 2 maanden volledig zindelijk te krijgen.

Lees Ook: Welke Puppy Pads het beste werken, en waarom ze nuttig zijn

Onderzoek onder eigenaren naar zindelijkheidstraining

Zoals gezegd zijn alle honden verschillend. Daarom besloot ik collie-eigenaren te vragen naar hun ervaringen met de zindelijkheidstraining van hun honden.

In de enquête die ik onder de collie-eigenaren hield, gaf de overgrote meerderheid, maar liefst 87% van de deelnemers, toe dat ze slechts 1-4 weken nodig hadden om hun hond volledig zindelijk te maken. Een puppy zindelijk maken in 1-4 weken is een geweldig resultaat en laat zien dat het niet alleen mogelijk is, maar dat het met wat moeite en hard werken ook vrij snel kan.

Hoe lang duurde het om je collie hond zindelijk te maken

Nog eens 6% van de collie-eigenaren verklaarde dat zij er 1-2 maanden over deden om hun hond zindelijk te maken en daar hoor ik ook bij. Ik had nog nooit een puppy gehad, en het was de eerste keer dat ik een puppy leerde buiten te plassen, dus natuurlijk kostte het me wat meer tijd om het onder de knie te krijgen. Uiteindelijk lukte het en terugkijkend was het niet zo moeilijk als ik me in het begin had voorgesteld.

Slechts 1 op de 20 collie-eigenaars had meer dan 2 maanden nodig om hun puppy zindelijk te maken.

Bovendien zei 2% van alle deelnemers dat ze het geluk hadden een puppy mee naar huis te nemen die al zindelijk was. Maar aangezien je dit leest, neem ik aan dat je dat geluk niet had.

Zindelijkheid verwachtingen

Ik denk dat het belangrijk is om hier aan toe te voegen dat de meeste puppy’s, zelfs als ze zindelijk zijn, van tijd tot tijd kleine ongelukjes kunnen en zullen blijven hebben. De blaas van de pup is nog in de groei, en houdt het misschien niet zo lang vol als je denkt.

Te veel opwinding, spel of een andere onverwachte ervaring kan ervoor zorgen dat je puppy binnen plast. Daarom moet je dit in gedachten houden, en niet boos of gefrustreerd worden op je hond als zo’n ongelukje gebeurt. Na verloop van tijd zal je puppy eroverheen groeien en het volhouden tot de volgende wandeling.

Blijf je pup gewoon trainen en beloon hem voor elke keer dat hij buiten plast, en vroeg of laat zullen zelfs de kleine ongelukjes allang vergeten zijn.

Lees Ook: Hoe maak je de overstap van puppypads naar zindelijk worden buiten?

Conclusie

De zindelijkheidstraining van je collie-pup kost werk en daar mag geen misverstand over bestaan. Als je echter bereid bent wat moeite te doen en je in te zetten voor je doel, moet je in de overgrote meerderheid van de gevallen je puppy binnen 1 tot 4 weken zindelijk kunnen maken.

Het is echter niet het einde van de wereld als je dit doel mist. 2 maanden is een realistisch tijdsbestek om je puppy buiten te leren zindelijk worden, en daar moet je naar streven. Als je er langer over doet, moet je je methoden evalueren en kijken of je nog iets kunt doen om dit proces efficiënter te maken. Je kunt ook kijken naar de tips en opmerkingen die ik deel over het zindelijk maken van mijn eigen puppy.