Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Overijssel in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Overijssel in 2023

Overijssel is de provincie van Nederland gelegen in het oosten van het land met Zwolle als hoofdstad van de provincie. Ondanks dat Overijssel dichtbevolkt is, zijn er niet al te veel Border Collie fokkers in Overijssel.

Als je op zoek bent naar een gerenommeerde Border Collie fokker in Overijssel, zal dit artikel je helpen de weg te vinden naar de dichtstbijzijnde kennel bij jou in de buurt. Het zal je ook in staat stellen meer te weten te komen over elke kennel en deze op de kaart te vinden.

Als je moeite hebt om een Border Collie fokker in Overijssel te vinden die aan je wensen voldoet, kun je misschien een kijkje nemen in de aangrenzende provincies Gelderland of Drenthe voor meer opties.

TOP TIP: Twee boeken die elke toekomstige (nieuwe) Border collie eigenaar moet lezen zijn Border Collie Geheimen, en Welkom puppy van Joke Monteny . Beide kunnen wij ten zeerste aanbevelen. Het opvoeden van een Border Collie pup is niet altijd even makkelijk, en door deze boeken te lezen ben je goed voorbereid.

Border Collie fokkers in Overijssel – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De beschikbaarheid van pups in 2023
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamStad/LocatieProvinciePup beschikbaarWebsite
(1) Silver’s Blue EyesEnschedeOverijsselNEESilversblueeyes.nl
(2) Glen of HeartsKampenOverijsselNEEGlenofhearts.weebly.com

Border Collie fokkers in Overijssel – kaart

Als je op zoek bent naar de exacte locatie van een Border Collie fokker in Overijssel dan kun je gebruik maken van de onderstaande kaart.

Groene markers geven aan welke fokkers nog actief zijn en in het lopende jaar pups te koop hebben, terwijl blauwe markers actieve fokkers aangeven die dit jaar geen nieuwe pups hebben en ook niet van plan zijn nieuwe pups te fokken.

Border Collie fokkers in Overijssel

Er zijn maar een paar Border Collie fokkers in Overijssel, en in deze sectie zullen we ze in meer detail voorstellen. Hier vind je een korte beschrijving van elke fokker samen met hun contact informatie, website en adres.

Silver’s Blue Eyes

Heleen en haar vriend Raymond hebben samen 4 Border Collies en zij wonen met z’n allen in Enschede. De zogenaamde Border Collie koorts begon voor Heleen met Ashley. Vooral de werklust en de aanhankelijkheid van de Border Collie trokken Heleen zo erg aan en dit karakter heeft er zelfs voor gezorgd dat ze ook Silver in huis haalden.

Mede dankzij de liefde en passie voor Border Collies en ook door haar vele ervaring met honden heeft Heleen besloten om een kennel te beginnen. Zij vindt het belangrijk om haar enthousiasme voor het ras en al haar kennis met anderen te delen en om deze reden is zij Silver’s Blue Eyes begonnen. Bij het zoeken naar de juiste reu let Heleen altijd op het karakter en de papieren van de hond, zoals bijvoorbeeld de stamboom en de DNA test van de hond, zodat ze zeker weet dat alle nestjes van de hond gezond zullen zijn. Ook letten zij bij het selecteren van de ouders voor de nestjes niet gewoon op het uiterlijk van de dieren, maar vooral ook op hun gezondheid. Op deze manier zorgt Heleen ervoor dat de Border Collie pups altijd zo gezond mogelijk zijn.

Silver’s Blue Eyes – contactgegevens

Enschede, Netherlands
Phone: 06-24685486

Glen of Hearts

Iris van de Wetering is een leerkracht op de basisschool en vooral ook een groot hondenliefhebber. Haar liefde voor de Border Collie is in eerste instantie begonnen dankzij haar eerste hond genaamd Kelly. Hoewel Kelly in 2002 bij Iris en haar partner kwam wonen, ontdekte ze alle leuke hondensporten pas toen Kelly al te oud was, maar hierdoor heeft ze wel een nieuwe Border Collie gekocht genaamd Lynn. Met haar is ze dan ook actief in dogfrisbee.

Dakzij haar liefde voor dit prachtige hondenras besloot Iris om het nog iets verder te nemen en heeft zij haar eigen kennel, genaamd Glen of Hearts op te richten. Het eerste nestje van deze kennel werd in de zomer van 2018 geboren, waarvan zij een reutje hebben gehouden genaamd Sam. Hierna heeft Iris met Sam de puppycursus en een basiscursus afgerond, waarna ze zijn begonnen aan Hoopers.

Glen of Hearts – contactgegevens

Glen of Hearts Border Collies
Iris van de Wetering
​Kampen
Email: glenofhearts@gmail.com


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Overijssel en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij zullen je graag toevoegen aan de lijst van Border Collie fokkers in Overijssel zodra dit mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips

Het adopteren van een Border Collie

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?