Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Drenthe in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Drenthe in 2023

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland met iets meer dan 188 inwoners per 1 vierkante kilometer. Dit kan het lage aantal Border Collie fokkers in Drenthe verklaren met slechts een handvol actieve fokkers in de regio.

Als je in de regio Drenthe woont en op zoek bent naar een gerenommeerde Border Collie fokker bij jou in de buurt dan vind je in dit artikel alle benodigde informatie die je naar de juiste plaats zal leiden.

Naast de naam en contactgegevens vindt u ook de exacte locatie en het overzicht van elke Border Collie fokker in de regio Drenthe.

TOP TIP: Voordat je je nieuwe puppy mee naar huis neemt, zou je de tijd moeten nemen om alles te weten te komen over Border Collies en de verantwoordelijkheden die bij een puppy horen. Het Border Collie Geheimen ebook en het Welkom puppy boek van Joke Monteny zijn twee geweldige bronnen die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op een nieuwe Border collie puppy.

Border Collie fokkers in Drenthe – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker
De beschikbaarheid van pups in 2023

NaamStad/LocationProvinceWebsitePups beschikbaar in 2023
(1) – DutchfieldsOudemolenDrentheDutchfields.nlJA
(2) – ‘d Ambrise’s & WhitemoorbordersAssenDrentheBordercolliepagina.nlNEE
(3) – Armati’s Border ColliesDrouwenDrentheArmatis.nlNEE

Border Collie fokkers in Drenthe – kaart

Als je op zoek bent naar de exacte locatie van een Border Collie fokker in de regio Drenthe dan kun je deze vinden op de kaart hieronder. Zodra je op de marker klikt vind je de contactgegevens van de betreffende fokker.

Een groene marker geeft een fokker aan met een Border Collie nest in het huidige jaar. Een blauwe marker geeft aan dat de fokker dit jaar geen pups beschikbaar heeft.

Border Collie fokkers in Drenthe

De meeste fokkers zullen graag met je in contact blijven en de ontwikkeling van je puppy volgen nadat je hem hebt geadopteerd. Ze zullen je begeleiden en helpen als je vragen hebt over je puppy. Daarom is het belangrijk om de fokker van tevoren te leren kennen voor het geval je hulp nodig hebt. 

Dutchfields

Dutchfields is gevestigd in Oudemolen, in de provincie Drenthe en is opgericht door Sandra Schonewille, een professionele hondenfokster en instructrice.

De kennel is goed bekend binnen de Border Collie gemeenschap met vele jaren Border Collie fokgeschiedenis. Het heeft ook een lange lijst van tevreden klanten die hun geliefde hond van de Dutchfields kennel hebben geadopteerd.

Alle honden die in Dutchfields kennel gefokt worden hebben relevante gezondheidstesten ondergaan, en zijn geregistreerd bij het Nederlands Honden StamBoek en de International Sheep Dog Society.

Naast het fokken van Border Collies organiseert Dutchfields ook diverse andere activiteiten zoals puppycursussen, schapendrijftraining en diverse workshops die erop gericht zijn eigenaren te helpen hun honden te begrijpen, te trainen en een band met hun hond op te bouwen, dit alles onder het toeziend oog van een professionele hondentrainer.

Dutchfields – contactgegevens

Hoofweg 101
9484 TA, Oudemolen
Phonel: 06 50 903 405
0592 23 1445
eMail: info@dutchfields.nl

Bezoek op afspraak

‘d Ambrise’s & Whitemoorborders

‘d Ambrise’s & Whitemoorbordes is gevestigd in Witterveld en wordt beheerd door Ron Rogaar en Caroline Visser. Zij zijn de eigenaren van Landschapsbeheer het Witterveld.

De kennel is ontstaan uit kennis, creativiteit en ervaring, maar ook uit heel veel passie. Hun eigen relatie is zelfs ontstaan door hun gemeenschappelijke liefde voor zowel schapen als bordercollies. In hun kennel hebben ze deze 2 dingen gecombineerd.

Bij Landschapsbeheer het Witterveld fokken ze namelijk niet alleen bordercolliepups, maar beheren ze ook schapen en runderen. De bordercolliepups worden uit werklijnen gefokt.

Naast het fokken van de Border Collies en het beheren van schapen en runderen, doen ze bij ‘d Ambrise’s & Whitemoorbordes ook nog verschillende andere activiteiten. Zo geven ze bijvoorbeeld ook workshops of teambuildingsessies. De schapen en bordercollies worden bij deze sessies ook betrokken, waardoor de samenwerking en communicatie gestimuleerd worden.

Als laatste kan je ook nog altijd naar ‘d Ambrise’s & Whitemoorbordes gaan voor een leuk, afwisselend bedrijfsuitje of voor een superleuk kinderfeestje!

‘d Ambrise’s & Whitemoorborders – contactgegevens

Witterweg 56,
9405VL, Assen
eMail: cvisserbordercolliepagina@gmail.com

Armati’s Border Collies

Hondenkennel Fan ‘e Rispinge is opgericht door hondenliefhebbers Gerda en Kees Atema. Zij fokken al Border Collies sinds 1980. Deze pups zijn ook niet zomaar hondjes, maar stammen af uit lijnen die het ook heel goed doen in andere delen van hondensport.

Aangezien Gerda zelf met Laekense Herders is opgegroeid, wilde ze altijd al haar bijdrage leveren aan het behouden van dit unieke ras. Daarom heeft ze meegedaan aan wedstrijden en zo won Fan ‘e Rispinge in 2011 de beste Laekense Herder Kennel op de kampioensclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden.

Wanneer de honden in de kennel opgroeien, kunnen ze alvast wennen aan allerlei soorten dieren in de kennel, zoals poezen, paarden, schapen en kippen. Hierdoor worden ze zelfstandige honden die zich ook in een roedel goed weten te redden.

De eigenaren staan altijd klaar voor zowel de nieuwe hondeneigenaren als de ervaren hondeneigenaren om goed over zijn of haar hond te kunnen praten, waarbij deze advies kan krijgen van 2 ervaren hondenfokkers.

Armati’s Border Collies – contactgegevens

Ton en Iet v.d. Laar
Marelweg 1
9533 PB Drouwen
Phone: +31 6 23979536
e-mail: armatis@planet.nl


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Drenthe en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij voegen je graag toe aan de lijst van Border Collie fokkers in Drenthe zodra dat mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Beste hondenbench voor een Border Collie

Top halsbanden voor een Border Collie

Beste matras, kussen of mand voor een Border Collie