Home » Beste hondenbench voor een Collie

Beste hondenbench voor een Collie

Een hondenbench is een handig hulpmiddel om een veilige en rustige slaapplaats voor je hond te creëren. Ze zijn niet bedoeld om een hond voor lange tijd in op te sluiten, en je moet je hond altijd eerst laten wennen aan een bench voordat je het deurtje dicht doet. In dit artikel gaan we wat dieper in op wat een hondenbench precies is en waarom de aanschaf ervan het overwegen waard is.

Wat is een hondenbench?

Wat is een hondenbench nou eigenlijk precies? Een hondenbench is meestal van plastic of metaal en is als het ware een inklapbaar hok. Het moet groot genoeg zijn voor een hond om rechtop te staan en zich verschillende richtingen op te draaien.

Een bench kan een hele fijne plek zijn voor een hond om in te ontspannen wanneer er niemand is om op hem te letten. Het kan ook worden gezien als een bed of ‘slaapkamer’ van de hond. De meest voorname redenen om een bench voor een hond aan te schaffen zijn dat het een veilige plek is waar de hond zich comfortabel in voelt.

Ook kan een bench worden gebruikt voor zindelijkheidstraining en voor preventie van eventueel destructief gedrag. Als laatste kun je een bench gemakkelijk meenemen op vakantie en ervoor zorgen dat jouw hond op dat soort momenten een eigen plekje heeft.

Beste hondenbench voor een Collie – Top 4

Bekijk hieronder de top 4 met de beste, handigste of goedkoopste hondenbenches. Welke hondenbench jou het beste zal bevallen is heel persoonlijk. Het kan afhangen van de hoeveelheid ruimte die je hebt, het doel van de bench, de inrichting van je huis, hoevaak je de bench meeneemt, etc.

Onze KeuzeTypeMaatPrijsWinkel
Midwest HondenbenchMetalen hondenbenchL (93cm x 59cm x 64cm)€119,00Bol.com
Adori Hondenbench Metalen hondenbench
(goedkope optie)
L (92cm x 57cm x 64cm)€59,99Bol.com
Flamingo Hondentransportbox NomadPlastic hondenbenchL (80cm x 57cm x 60cm)€92,95Bol.com
Maelson Soft KennelZachte stoffen benchesL (82cm x 59cm x 59cm)€179,99Bol.com

Wat zijn de meest voorkomende soorten hondenbenches?

Mocht je graag een hondenbench aan willen schaffen, dan kun je kiezen uit verschillende soorten. We vertellen je graag wat meer over de meest voorkomende soorten benches.

Metalen benches

De metalen bench komt veel voor en is dan ook populair onder de hondeneigenaren. Er zijn een heleboel merken die gespecialiseerd zijn in de productie van metalen benches. Het is niet voor niets dat ze zo populair zijn, want ze bieden je een groot aantal toepassingen en voordelen.

Ze zijn bijvoorbeeld erg sterk en duurzaam, waardoor ze enorm lang mee kunnen gaan. Ze zijn perfect voor grotere honden, maar kunnen ook prima dienen als plekje voor de kleinere rassen. Je kunt een metalen bench inzetten voor het opleiden van een hond, maar ook prima voor in huis. Voor grotere en agressieve honden is dit type bench de beste optie, aangezien ze niet makkelijk kapot te maken zijn of van binnenuit opengaan.

Het feit dat ze sterk en duurzaam zijn, hoeft niet te betekenen dat ze loodzwaar zijn. Wanneer je voor het juiste materiaal kiest, is een metalen hondenbench vrij licht en kun je deze gemakkelijk meenemen. Bij de meeste hondeneigenaren is het materiaal aluminium favoriet. Ga je liever voor een materiaal dat er wat stoerder uitziet? Dan zijn benches van MIM-staal de beste optie.

Beste Keuze – Midwest Hondenbench

De Ovation Trainer Bench van Midwest is een populaire hondenbench omdat hij twee deurtjes heeft, waarvan er een op een hele handige manier omhoog geklapt kan worden. Hierdoor heb je gewoon een open bench, zonder dat het deurtje in de weg zit.

Verder is de bench mooi stevig, en makkelijk in te klappen. Er zitten rubberen voetjes onder tegen schuiven, en de plastic bak in de bench beschermt de vloer tegen ongelukjes.


Goedkoop alternatiefAdori Hondenbench

Deze bench van Adori is een fijn alternatief als je wat minder geld uit wil geven. De goedkope prijs betekent wel dat je wat inlevert op kwaliteit. Als je een ondeugende Collie hebt die graag uit zijn bench breekt, is hij dus minder geschikt.

De bench heeft twee deurtjes, en een plastic bak. Hij is licht en makkelijk in te klappen waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen.


Plastic benches

Naast metalen hondenbenches zijn ook plastic benches enorm populair bij hondenbaasjes. Ze zijn niet alleen praktisch, maar vaak ook stijlvol. Zo kun je ze gemakkelijk op laten gaan in je interieur. Ze zijn vaak gemaakt van sterk, stevig en hoogontwikkeld plastic waardoor je ze ook goed kunt gebruiken voor een vliegreis.

Niet alleen zijn ze stevig, maar ook nog eens licht. Dit maakt ze makkelijk om te vervoeren. Zelfs als je even naar het park gaat of de familie bezoekt kun je de bench gemakkelijk meenemen. Ook al wordt jouw hond tijdens het spelen in het park vies van de modder, het maakt niet uit. Je kunt een plastic bench namelijk gemakkelijk schoonmaken.

Luchtvaartmaatschappijen zullen blij zijn als je met een plastic bench aan komt zetten. Ze sluiten goed aan bij hun regelgeving. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens goedkoper dan veel andere soorten hondenbenches. Zo hoef je geen fortuin uit te geven en heb je toch een zeer geschikte bench voor jouw hond.

Uiteraard moeten we ook kijken naar de nadelen van dit type bench. Zo neemt het plastic meestal snel geuren op. Wanneer jouw hond stinkt kan die onaangename geur dus gemakkelijk in het materiaal van de bench blijven hangen. Ook kunnen ze erg heet worden als ze in de zon staan. Hoewel er wind door de bench heen kan waaien, is het toch verstandiger om jouw hond niet op een warme zomerdag buiten in een plastic bench te zetten.

Beste Keuze – Flamingo – Hondentransportbox Nomad

Dit is van de meest duurzame plastig hondenbenches op de markt. Hij is gemaakt van stevig materiaal, en geschikt voor in het vliegtuig.

De bench is makkelijk te gebruiken, en heeft verwijderbare wieltjes waarmee je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Zachte stoffen benches

Naast metalen en plastic benches zijn er ook benches van zachte stoffen. Dit type benches zijn zacht aan de zijkanten en zijn eigenlijk gemaakt van stof. Je kunt ze platdrukken, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn. Dit type bench wordt niet per se gebruikt bij trainingen of iets dergelijks, maar meer voor snel en tijdelijk vervoer naar bijvoorbeeld het park of de dierenarts. Hiervoor zijn ze zeer geschikt, aangezien ze gemakkelijk mee te nemen zijn en je ze handig op kunt bergen.

Er zitten echter ook nadelen aan benches van zachte stoffen. Zo zijn ze enorm moeilijk schoon te maken, wat een probleem kan zijn als jouw hond vies is geworden in het park. Ook keuren luchtvaartmaatschappijen dit type benches niet goed. Dit komt doordat het materiaal te weinig ondersteuning biedt en de kans groter is dat de hond ontsnapt tijdens de vlucht. Toch is dit type bench perfect wanneer je hem niet continu nodig hebt. Ze zijn namelijk fantastisch voor kleine tripjes en kosten je geen fortuin.

Beste Keuze – Maelson Soft Kennel

Deze opvouwbare kennel van Mealson is heel stevig door een stalen binnenframe. Ook de buitenkant is van een sterke stof gemaakt, met mooie deuren van mesh. Er zijn 3 deurtjes waardoor je gemakkelijk bij je hond kunt.

De kennel is uitstekend geschikt voor in de auto, je kunt hem met autogordels vastzetten. De onderkant is waterbestendig waardoor de vloer of de autobank beschermd is tegen ongelukjes.

Waarom zou je overwegen een hondenbench voor jouw collie aan te schaffen?

Wanneer je een hondenbench aanschaft voor je Collie verwen je hem met een fijne plek die hij ziet als een veilige plaats waar hij zich lekker kan ontspannen. Ook kan het dienen als trainingshulpmiddel. Dit is vooral het geval bij puppy’s.

Puppy’s kunnen in een bench niet alleen de rust opzoeken, maar de bench kan hen ook helpen bij de zindelijkheidstraining. Een andere reden voor de aanschaf van een hondenbench is dat je het kan gebruiken om een hond voor een korte tijd op te sluiten. Ga je bijvoorbeeld even boodschappen doen? Dan kan jouw hond die tijd doorbrengen op zijn eigen plekje.

Soms wordt een bench door de dierenarts aangeraden. Dit doen ze dan bijvoorbeeld omdat het eventueel herstel na een operatie kan bevorderen. Zoals we al eerder hebben benoemd kan een bench ook nog eens waardevol zijn op reis. Op die manier kan een hond in een vreemde omgeving met veel nieuwe prikkels zich op elk moment terugtrekken in zijn eigen vertrouwde plekje.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een hondenbench?

Mocht je nog niet overtuigd zijn van het feit dat een hondenbench een waardevolle plek kan zijn voor zowel een hond als voor jouzelf, hebben we nog een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen voor de hond

Allereerst geeft een hondenbench jouw hond de mogelijkheid om van zijn privacy en veiligheid te genieten in zijn eigen bedje. Wanneer je er een fijn en comfortabel kussen in legt, kunnen ze ontspannen en zich terugtrekken als ze moe, gestrest of niet lekker zijn.

Net als dat het voor mensen fijn is om deze optie te hebben, is dit voor honden ook het geval. Daarnaast kan het enorm helpen bij het wegnemen van eventuele angst, verwarring en ongerustheid die wordt veroorzaakt wanneer hij alleen is of wanneer hij te maken krijgt met veel prikkels.

Een ander groot voordeel voor de hond is dat hem eenzaamheid en frustratie wordt bespaard wanneer hij opgesloten moet worden. Als je jouw hond bij bijvoorbeeld een feestje opsluit in de kelder of buiten, zou hij zich alleen en buitengesloten kunnen voelen. Wanneer hij in een bench zit, is hij in principe nog steeds bij zijn baasjes en andere mensen, zonder dat hij in de weg loopt of te maken krijgt met overenthousiaste kinderen. Hij is in ieder geval niet alleen.

Als laatste zorgt een bench ervoor dat de hond gemakkelijk meekan bij uitstapjes of vakanties, zodat hij niet alleen achter hoeft te blijven.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe lang kan een Border Collie alleen thuis blijven?

Hoeveel slaap heeft een Border Collie nodig?


Beste hondenborstel voor een Collie


De voordelen voor de hondeneigenaar

Aan een bench zitten niet alleen voordelen voor de hond zelf, maar ook voor jou als baasje. Zo kun je met een gerust hart je Collie alleen in het huis achterlaten. Je weet dat hij zich meer op zijn gemak voelt en hij zal niets vies of kapot maken.

De hond zal niet het gevoel hebben dat hij het hele huis moet beschermen wanneer je weg bent en kan zich lekker ontspannen in zijn bench. Een Bench kan ook helpen bij de zindelijkheidstraining, omdat een hond het minder aantrekkelijk vindt om op zijn eigen plekje te plassen dan ergens in huis.

Een ander voordeel is dat je je hond een fijn plekje kunt bieden tijdens momenten waarop ze onder de voet worden gelopen door gasten thuis. Ook wanneer je Collie overprikkeld of verward is kun je hem gemakkelijk even terug laten trekken in zijn bench.

Als laatste hoef je niet op zoek naar kennels of hondenoppassers wanneer je een vakantie hebt geboekt, want je kunt je hond gemakkelijk meenemen. Zorg ervoor dat jouw hond een vertrouwde deken heeft tijdens de reis, zodat hij zo min mogelijk stress ervaart.

Waar moet je op letten voordat je een hondenbench koopt?

Aangezien er een aantal verschillende opties zijn, kan het waardevol zijn om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een bench. Hieronder hebben we een aantal aspecten beschreven die je in het achterhoofd kunt houden bij je keuze.

Wat is het belangrijkste doel van de hondenbench?

Waarvoor wil je de bench gebruiken? Wil je je hond een fijne, veilige plek in huis bieden waarin hij altijd terecht kan? Dan kun je het best voor een metalen of plastic bench gaan. Deze zijn duurzaam en stevig, waardoor het je hond een fantastische plek kan bieden.

Heb je echter zelden een bench nodig, maar vind je het wel handig om er een achter de hand te hebben? Dan is een bench van een zachte stof een uitstekende optie. Wil je de bench echter inzetten bij het reizen? Dan kun je wederom beter voor de plastic variant gaan.

De veiligheid

Heb je een kleine hond die niet zo sterk is en zelden probeert te ontsnappen? Dan maakt het niet zoveel uit welke bench je kiest. Bij een grote, sterke en misschien zelfs agressieve hond kun je het best voor een zeer stevige, metalen bench kiezen. Dit is dan namelijk de meest veilige optie.

Comfort

Aangezien een bench een comfortabele plek voor de hond moet zijn, is het verstandig om een bench te kiezen waarin genoeg ruimte is om comfortabele kussens en eventueel een kleedje te plaatsen. Reken hiervoor extra ruimte, want de hond moet zich nog wel makkelijk kunnen bewegen.

De grootte van de hond

Het is uiteraard belangrijk dat de hond goed in de bench past. Wanneer hij er makkelijk in kan staan en voldoende ruimte heeft om alle kanten op te bewegen en een comfortabele positie te vinden, is de bench groot genoeg.

Bench training gids – hoe kun je het best een bench introduceren aan jouw hond

Om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent over het bench trainen van je hond, hebben we hieronder een beknopt en duidelijk stappenplan neergezet voor wat houvast tijdens de training.

Stap 1. Geef je hond genoeg tijd om kennis te maken met de bench. Plaats de bench in een vertrouwde ruimte waarin het gezin veel tijd doorbrengt. Denk hierbij aan de huiskamer. Geef je Collie een lekkere zachte deken om op te liggen, zodat hij zich gelijk comfortabel voelt. Doe het deurtje ook niet gelijk dicht. Zo voorkom je dat de hond bang of angstig wordt.

Stap 2. Geef de hond eten in de bench. Doe dit wel pas nadat hij wat is gewend aan zijn nieuwe plekje. Hierdoor krijgt de hond een positieve associatie met zijn bench en wordt het een plekje waar hij uiteindelijk graag zal zijn.

Stap 3. Leer je hond om een langere tijd in de bench door te brengen

Nadat je hond gewend is om zijn voedsel in de bench op te eten zonder dat hij angstig of ongerust is, kun je hem voor korte perioden in de bench opsluiten terwijl je gewoon thuis bent. Geef hem een traktatie zodra hij de bench ingaat. Leer hem ook een commando aan waarmee hij de bench binnen gaat.

Stap 4. Werk toe naar langere periodes in de bench

Deel 1. Laat de hond voor korte periodes alleen thuis terwijl hij in de bench zit. Begin hiermee wanneer hij dertig minuten in de bench heeft doorgebracht zonder dat hij bang of angstig is geworden.

Deel 2. Laat de hond ’s nachts in de bench. Doe dit in het begin op een plek bij jou in de buurt. Zodra je hond nachts comfortabel kan slapen in de bench, kun je hem in stapjes verplaatsen naar de locatie waar jij de bench uiteindelijk het liefst hebt staan.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste voer- en waterbak voor een Collie

Beste halsbanden voor een Collie

Beste matras, kussen of mand voor een Collie