Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Friesland in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Friesland in 2023

Ondanks het feit dat Friesland qua landoppervlakte de grootste provincie van Nederland is, is het aantal Border Collie fokkers in Friesland gering.

Een laag aantal betekent echter niet dat de kwaliteit laag is. Als u in Friesland woont, en op dit moment op zoek bent naar een Border Collie pup van een gerenommeerde fokker dan kunt u die vinden bij de fokkers die wij hieronder hebben vermeld.

Er zijn een paar goede Border Collie fokkers in Friesland waar je een kijkje kunt nemen als je een Border Collie pup van een betrouwbare fokker wilt kopen.

Op deze pagine vind je alle informatie die je nodig hebt om met elke kennel in contact te komen, meer over ze te weten te komen en ze op de kaart te kunnen vinden.

TIP: Er zijn veel uitdagingen voor nieuwe puppy-eigenaars. Om je te helpen met elk van hen raden we je aan Welkom puppy van Joke Monteny te lezen. Het is een geweldig boek over het opvoeden van puppies in een warm en liefdevol huis. Wil je meer weten over Border Collies als ras, bekijk dan het Border Collie Geheimen ebook.

Border Collie fokkers in Friesland – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De beschikbaarheid van pups in 2023
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamPups beschikbaar in 2023StaadProvinceWebsite
(1) – Fan ‘e RispingeNEEMinnertsgaFrieslandFanerispinge.nl
(2) – Jewel FieldsJATjerkwerdFrieslandJewelfields.nl

Border Collie fokkers in Friesland – kaart

Onderstaande kaart helpt je om de exacte locatie van elke Border Collie fokker in Friesland te vinden. Je kunt op de marker klikken om meer informatie te vinden over de betreffende fokker.

Groene markers tonen fokkers die plannen hebben of Border Collie puppies hebben in het huidige jaar.

Blauwe markers tonen actieve Border Collie fokkers die dit jaar geen nieuw nest hebben en ook niet van plan zijn een nieuw nest te fokken.

Border Collie fokkers in Friesland

Er zijn niet al te veel Border Collie fokkers in de regio Friesland. Hieronder hebben we alle actieve Border Collie fokkers op een rijtje gezet met een kort overzicht van elke fokker en contactinformatie voor het geval je met ze in contact wilt komen.

Fan ‘e Rispinge

Hondenkennel Fan ‘e Rispinge is opgericht door hondenliefhebbers Gerda en Kees Atema. Zij fokken al Border Collies sinds 1980. Deze pups zijn ook niet zomaar hondjes, maar stammen af uit lijnen die het ook heel goed doen in andere delen van hondensport.

Aangezien Gerda zelf met Laekense Herders is opgegroeid, wilde ze altijd al haar bijdrage leveren aan het behouden van dit unieke ras. Daarom heeft ze meegedaan aan wedstrijden en zo won Fan ‘e Rispinge in 2011 de beste Laekense Herder Kennel op de kampioensclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden.

Wanneer de honden in de kennel opgroeien, kunnen ze alvast wennen aan allerlei soorten dieren in de kennel, zoals poezen, paarden, schapen en kippen. Hierdoor worden ze zelfstandige honden die zich ook in een roedel goed weten te redden.

De eigenaren staan altijd klaar voor zowel de nieuwe hondeneigenaren als de ervaren hondeneigenaren om goed over zijn of haar hond te kunnen praten, waarbij deze advies kan krijgen van 2 ervaren hondenfokkers.

Fan ‘e Rispinge – contactgegevens

Gerda en Kees Atema
Rispinge 2
9047 HN Minnertsga
Phone: 0518 471228
eMail: info@fanerispinge.nl
www.fanerispinge.nl

Jewel Fields

Jewel Fields is een kennel die is opgericht door Elisabeth Kruis en haar levenspartner Jelle Schuil en is gelegen in Friesland. Nadat zij en haar partner al 2 andere honden hadden, kwam hun eerste Border Collie erbij en sindsdien zijn ze helemaal verkocht aan het ras.

Met hun Border Collie, Blain, heeft ze allerlei trainingen gedaan en heeft ze uiteindelijk ook schapen gekocht om te drijven met Blain. Hierdoor hebben zij uiteindelijk in 2005 hun eigen hondenkennel gestart. De naam komt van een moment dat Blain in het veld rende en haar vacht de zon weerkaatste, wat er echt uitzag als een diamant in het veld.

Wanneer er bij Jewel Fields een nestje wordt geboren, groeien de pups op in de woonkamer, zodat ze al direct aan alle geluiden en de omgeving kunnen wennen. Ook maken de eigenaren graag eerst kennis met mensen die interesse hebben in een Border Collie pup.

Jewel Fields – contactgegevens

Elisabeth S. Kruis
Rytseterp 4
8765 PC Tjerkwerd
Phone: +31 (0) 6 215 96 388
eMail: info@jewelfields.nl


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Friesland en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij zullen je graag toevoegen aan de lijst van Border Collie fokkers in Friesland zodra dit mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Het adopteren van een Border Collie

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips