Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Limburg in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Limburg in 2023

Er zijn verschillende actieve Border Collie fokkers in Limburg, waardoor je een aantal opties hebt als je een Border Collie pup in die regio van Nederland hoopt te kopen.

Limburg is een relatief kleine regio, met een hoge bevolkingsdichtheid, dus het is niet verwonderlijk dat de meeste Border Collie fokkers op korte afstand van elkaar gevestigd zijn, zodat je ze allemaal kunt bezoeken zonder al te veel gedoe.

Het is ook een prachtige streek, perfect voor werkhonden zoals Border Collies om in op te groeien en de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om een evenwichtige werkhond te worden.

TIP: Border Collies zijn unieke honden. Voordat je besluit er een aan te schaffen is het verstandig na te denken over alles wat je nodig hebt om je hond een gezonde opvoeding te geven. Om je voor te bereiden op je nieuwe pup kun je kijken naar het boek ‘Welkom Puppy’ van Joke Monterey, maar ook naar dit handige ebook over het Border Collie ras. Je zult er geen spijt van krijgen.

Border Collie fokkers in Limburg – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De beschikbaarheid van pups in 2023
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamPup beschikbaarStad/LocatieProvincieWebsite
(1) Dutchdales JAHoensbroekLimburgDutchdales.com
(2) From Borders HomeJAMaasbrachtLimburgFrombordershome.com
(3) Maykes DreamJAMaastrichtLimburgBordercolliesmaykesdream.nl
(4) From Magic TwinkleJAUrmondLimburgFacebook.com
(5) BlukboshoeveJAWeertLimburgBlukbosborders.nl
(6) Shamrok FieldJANederweertLimburgBordercolliekennel.nl

Border Collie fokkers in Limburg – kaart

Hierboven vind je een kaart met de locatie van elke Border Collie kennel in de provincie Limburg.

Een groene marker geeft een fokker aan met een Border Collie nest in het huidige jaar. Een blauwe marker geeft aan dat de fokker dit jaar geen pups beschikbaar heeft.

Border Collie fokkers in Limburg

Momenteel zijn er 6 actieve fokkers in de provincie Limburg. Hieronder hebben we ze allemaal opgesomd met een kort overzicht waarin elke fokker wordt beschreven.

Je vindt er ook de contactgegevens van elke fokker, voor het geval je contact op wil nemen.

Dutchdales

Dutchdales is opgericht door Kayleigh en Pascal, wie beiden al een lange tijd een passie voor honden hadden. Ze hebben elkaar dan ook ontmoet op een hondenwedstrijd. Inmiddels hebben ze samen 9 honden, waarmee ze deelnemen aan diverse hondensporten, zoals Schapendrijven, Hoopers, Speuren en Mantrail.

De naam Dutchdales is afgeleid van zowel het Nederlands als Border Collies. Dutch is namelijk het Engelse woord voor ‘Nederlands’ en Dales is de streek in Engeland waar de Border Collie oorspronkelijk vandaan komt.

Bij Dutchdales groeien alle pups op in de huiskamer, om het socialiseren positief te beïnvloeden. Wanneer ze een nestje fokken, letten ze voornamelijk op de bouw van de hond. Dit is, omdat al hun honden actief zijn in verschillende hondensporten en ze dus actieve honden fokken, geen showhonden.

Dutchdales Border Collies – contactgegevens

K.Jaeqx
Seingeverstraat 18
6432DK Hoensbroek
eMail: kenneldutchdales@hotmail.com 
Phone: 06 26903103

From Borders Home

From Borders Home is een kleine, selectieve kennel in het zuiden van Nederland en is opgericht in 1988. Zij fokken echter niet alleen maar Border Collies hier in Nederland, maar over de hele wereld fokken zij nestjes met hun eigen honden en de bloedlijnen ervan.

Naast het fokken van Border Collies hebben ze ook hun eigen Border Collie Trainings Centre. Hier leren ze alle baasjes hoe ze ervoor moeten zorgen dat hun hond hen gehoorzaamt. Ook leren ze nog andere dingen, zoals Agility, Dogdance en Search & Rescue.

Hoewel de kennel is opgericht door Hans en Joke Smit wordt deze vandaag de dag gerund door Joke en Ian Wiltshire, wie in 2003 naar Nederland is gekomen om mee te werken bij From Borders Home.

From Borders Home – contactgegevens

Rosendaal 6
6051 KM Maasbracht
Nederland
Tel: 0031 (0)475 465578
eMail: bordershome@planet.nl

Maykes Dream

Border Collies Maykes Dream is opgericht door Math en Marion en ligt in het dorpje Borgharen in Maastricht. Zij hebben zelf 8 Border Collies in huis nu. Deze honden gebruiken ze niet alleen voor het fokken van nestjes, maar ook voor shows en het ter beschikking staan voor een dekking.

Bij het fokken van nieuwe nestjes worden alle pups geboren met een stamboom. De honden waarmee zij fokken komen namelijk allemaal uit de showlijn en hebben zelf ook een stamboom. Voordat een pup wordt overgedragen, wordt deze eerst nog gechipt en op DNA gecontroleerd door de raad van beheer. Ook worden ze ontwormd, krijgen ze inentingen en een paspoort.

Wanneer er een nestje Border Collie pups wordt geboren, worden zij in een huiselijke kring groot gebracht. Op deze manier kunnen zij al op tijd aan alles wennen en krijgt de klant een puppy die al volledig gewend is geraakt aan een huis.

Maykes Dream – contactgegevens

Het Kempke 25, 
6223 BR, Maastricht
Phone: 0619352284 of 0655832108
eMail: info@bordercolliesmaykesdream.nl,
vroegopmarion@gmail.com,
mathvroegop@gmail.com

From Magic Twinkle

From Magic Twinkle is een kennel die in Urmond ligt. Hier fokken ze regelmatig nieuwe nestjes van Border Collies. De pups groeien allemaal op in en rondom het huis, waar ze al direct kunnen wennen aan hun omgeving en de mensen hierin.

Bij From Magic Twinkle vinden ze het echter niet alleen maar leuk om de Border Collies te fokken, maar doen ze ook graag activiteiten met hen. Zo vinden ze het leuk om met de honden agility training te doen.

Bij agility training train je de behendigheid van de hond, waarbij deze over allerlei obstakels kan springen en rennen. Ook is het goed voor de band tussen de hond en het baasje, omdat deze zo een leuke activiteit hebben om samen te doen.

From Magic Twinkle – contactgegevens

Gulickerstraat 13,
6129EH Urmond
Phone: 06 15331017
eMail: hhppepels@home.nl

Blukoshove

Blukboshoeve is opgericht door eigenaren Sylvia en Toon. Sylvia werkte voor de oprichting al meer dan 30 jaar als verpleegkundige. Hierna is ze ook nog kynologisch instructeur geworden en heeft ze diverse cursussen gevolgd over het werken met therapiehonden.

Toon is zelf ook een kynologisch instructeur en gedragsdeskundige. Ook heeft hij 15 jaar als schaapherder gewerkt. Inmiddels heeft hij zich helemaal geworpen op gedragstherapie, opvoeding, socialisatie, schapenhoeden en speuren. Als laatste biedt hij ook training aan voor honden om te werken met schapen.

Naast het fokken van Border Collies biedt Blukboshoeve ook nog diverse andere activiteiten aan, zoals begeleiding bij de zoektocht naar de perfecte hond en verschillende workshops.

Blukboshoeve – contactgegevens

Blukboshoeve
Witvennenweg 5
6002SC Weert
Phone: 06 15173502,
06 52616699
eMail: info@blukbosborders.nl

Shamrok Fields

De eigenaren van Shamrock Field, Math en Pia, fokken al Border Collies sinds 1996 Border Collies. Hun passie voor dit bijzondere ras is ontstaan door hun eerste Border Collie Djill. Pia werkt zelf parttime in de thuiszorg en haar man geeft les in schapendrijven.

Naast hun banen hebben ze thuis ook nog genoeg tijd om met de dieren bezig te zijn. Zo fokken ze regelmatig nestjes in hun kennel en pachten ze een paar weilanden met schapen.

De Border Collies van Shamrock Field zijn vooral veel gewild door mensen die van agility met honden houden. Pia heeft zelf ook diverse opleidingen op hondengebied gehad, zoals Hondenfokkerij & Genetica en kynologische kennis.

Shamrok Field – contactgegevens

Berkenstraat 7,
6031 XA Nederweert,
Nederland
Phone: 06-11299882  (Border collie vragen- pups)
0681351835 ( schapen aangelegenheden)
eMail: bckennel@hotmail.com


LET OP: Ben jij een Border Collie fokker in Limburg en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij zullen je graag toevoegen aan de lijst van Border Collie fokkers in Limburg zodra dit mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Het adopteren van een Border Collie

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips