Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Noord-Brabant in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Noord-Brabant in 2023

Als je op zoek bent naar een Border Collie pup en in Noord-Brabant woont dan heb je geluk. De provincie Noord-Brabant heeft het hoogste aantal Border Collie fokkers van alle 12 Nederlandse provincies.

Dit betekent dat je met een beetje geluk en moeite een gerenommeerde Border Collie fokker in Noord-Brabant kunt vinden en je nieuwe Border Collie pup in een mum van tijd in huis hebt.

Op deze pagina vind je een volledige lijst van alle Border Collie fokkers in Noord Brabant samen met de locatie en website informatie van elke fokker.

TOP TIP: Als je meer wilt weten over Border Collies, kijk dan eens naar het e-book Border Collie Geheimen. Voor meer informatie over het opvoeden van een puppy, is het boek Welkom Puppy door Joke Monteny een echte aanrader.

Border Collie fokkers in Noord-Brabant – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De beschikbaarheid van pups in 2023
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamStad/LocatieProvinciepups beschikbaar in 2023Website
(1) – Forever CleverAstenNoord-BrabantJAForeverclever.nl
(2) – From Dutch PepperBudel-SchootNoord-BrabantJABordercolliesite.nl
(3) – Border MotionZundertNoord-BrabantNEEBordermotion.nl
(4) – At Your ServiceVeghelNoord-BrabantNEEBc-atyourservice.nl
(5) – Roblin’s PrideUdenNoord-BrabantNEERoblinspride.nl
(6) – Dazzling DaybreakWijk en AalburgNoord-BrabantJADazzlingdaybreak.nl
(7) – V. D. DiemkeshoeveOssendrechtNoord-BrabantJA Vandediemkeshoeve.nl
(8) – Dancing PawsHeelNoord-BrabantNEEDancingpaws.nl

Border Collie fokkers in Noord-Brabant – kaart

Op de kaart hieronder staan alle Border Collie fokkers in de regio Noord-Brabant. Je kunt op elke marker klikken om meer informatie over de betreffende fokker te zien.

Groene markers geven een actieve Border Collie fokker aan met een puppy beschikbaar voor verkoop gedurende het lopende jaar.

Blauwe markers geven een actieve Border Collie fokker aan die momenteel geen nieuwe puppies heeft en ook geen plannen heeft om dit jaar nieuwe puppies te fokken.

Border Collie fokkers in Noord-Brabant

Op dit moment zijn er 8 Border Collie fokkers in de regio Noord-Brabant. In het onderstaande gedeelte vind je meer informatie over deze fokkers en hun contactgegevens.

Forever Clever

Forever Clever is geleidelijk gegroeid door Gerard en Lies van Heugten. Nadat hun hond was overleden, besloten ze in eerste instantie om een tijdje te wachten met het nemen van een nieuwe hond. Dit vonden zij echter zo stil dat zij in 1998 al snel een nieuwe hond in huis hadden gehaald: een Border Collie.

In de jaren hierna hebben ze nog 2 andere Border Collies erbij gehaald, waaronder Ayla. Deze kreeg in 2005 een nestje met 6 puppy’s, waardoor hun kennel eigenlijk langzaamaan is ontstaan.

Het koppel is inmiddels ook verhuisd vanwege de honden. Het leek hen een goed idee om naar een plek te verhuizen waar iets meer ruimte was. Hierdoor hebben alle honden de gelegenheid om fijn in en rondom het huis op te kunnen groeien en zo ook al aan alle geluiden en mensen te wennen.

Forever Clever – contactgegevens

Gerard en Lies van Heugten
Prins Bernhardstraat 92
5721 GD Asten, Nederland

Tel: 0493695157 – Lies: 0620283229 – Gerard:  0638403848
Email: info@foreverclever.nl

From Dutch Pepper

From Dutch Pepper is voornamelijk een hobbymatige fokker. Zij fokken Border Collies sinds 2003, maar doordat zij dit slechts als hobby doen, hebben ze maar 1 of 2 nestjes ieder jaar.

De eigenaren vinden het sporten en trainen met hun honden eigenlijk het allerleukste. Vooral als het aankomt op Agility training en Obedience delen de eigenaren een echte passie samen met hun kinderen en natuurlijk de Border Collies.

From Dutch Pepper is te vinden in Budel-Schoot, een stukje onder Eindhoven. De naam is afgeleid uit hun achternaam, namelijk Peperkamp. De familie Peperkamp bestaat uit Jeroen en Jessica die samen met hun kinderen Jowèn, Jochem en Jamila de kennel runnen.

From Dutch Pepper – contactgegevens

Jeroen, Jessica, Jowèn, Jochem and Jamila
Grootschoterweg 67
6023 AP
Budel-Schoot
Phone: 06 106 16 209

Border Motion

In Klein Zundert, in Brabant, zijn Christian en Arlinde hun kennel genaamd Border Motion begonnen. Deze bijzondere naam komt enerzijds voort uit het feit dat zij vlak op de Belgische grens, ofwel Border, wonen en doordat zij graag bewegen met hun honden. Vandaar dat ze samen op de naam Border Motion zijn gekomen.

Het stel beoefend graag allerlei activiteiten met hun honden, zoals bijvoorbeeld Agility, Schapendrijven en Dogdance. Hierdoor hebben ze altijd een goedgevulde agenda!

Christian en Arlinde hebben ook diverse diploma’s behaald voor hun kennel. Zo zijn ze onder anderen gediplomeerd voor EHBO voor honden, Kynologisch instructeur, FCI Judge en Vakbekwaamheid Honden & Katten.

Border Motion – contactgegevens

Rucphenseweg 51A
4882 KB, Zundert
Phone: 06-13743667
email: bordermotion@gmail.com

At Your Service

At your Service is een kennel die in 2010 is opgericht en geregistreerd bij de Raad van Beheer. Deze naam hebben zij bedacht op basis van hun eigen Border Collies. Hoewel hun honden over het algemeen rustige dieren zijn, zetten ze zich wel 100% in wanneer er gewerkt moet worden.

Hieruit blijkt dus dat hun Border Collies altijd ‘tot uw dienst’ staan en zo is de naam At your Service tot stand gekomen. Bij At your Service fokken ze de pups op kleine schaal, waarbij ze zich vooral focussen op de gezondheid en het werkvermogen van de dieren.

Ook vinden ze het bij At your Service erg belangrijk dat alle pups een goede socialisatie hebben in het begin. Hierdoor kunnen ze later in hun leven ook makkelijker omgaan met allerlei verschillende mensen, dieren en omgevingen. Daarom wordt er bij de kennel veel aandacht besteed aan het bewust socialiseren van de Border Collies.

At Your Service – contactgegevens

Roy en Margot 
Den Dubbelen 8,
5466 RL Veghel
Email: info@bc-atyourservice.nl 

Robin’s Pride

Roblin’s Pride is een kennel in Uden, Noord-Brabant, die is gestart door Robbie Bullens en Linda Smits. Deze namen zijn dan ook weer terug te herkennen in de bijzondere naam van de kennel. Hoewel Linda zelf een Rottweiler had toen zei en Robbie, met zijn Border Collie, gingen samenwonen, besloten ze op een gegeven moment toch nog een 3e hond en een 2e Border Collie aan te schaffen. Hierna was Linda helemaal verkocht aan het ras.

De kennel is opgericht in 2008 en de reden dat zij voor deze specifieke naam hebben gekozen is, omdat ze zo trots zijn op hun honden en alle nakomelingen die er nog zullen volgen! Voor meer informatie over de toekomstige nestjes van Roblin’s Pride vindt men een sectie op de website, maar iedereen mag natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor meer informatie.

At Your Service – contactgegevens

Roy en Margot 
Den Dubbelen 8,
5466 RL Veghel
Email: info@bc-atyourservice.nl 

Dazzling Daybreak

Dazzling Daybreak is een Border Collie kennel die wordt onderhouden door Charles de Fijter en Febian de Fijter Zebregs. Samen hebben zij maar liefst 10 honden en wonen ze in Wijk en Aalbrug. Hun woning ligt op slechts 500 meter afstand van de Maas, waardoor zij altijd de kans hebben om naar hartenlust met de honden te spelen en rond te rennen. Hiernaast gaan ze ook graag naar de roeivijver in Drunen. Om de honden meer aan te leren, trainen zij ook met hen op hun eigen trainingsweide in Elshout met schapen en loopeenden.

De kennel zelf werd echter niet door deze 2 beheerders opgericht, maar juist door Rose van Rijnsbergen in 1997, in Veldhoven. Het eerste nestje van deze kennel was in 2001, waarna ze het volgende jaar meteen weer een nestje hebben gefokt. In 2007 kreeg Rose echter de diagnose van A.L.S., waardoor zij de kennel niet meer kon beheren. Hier hebben Charles en Febian besloten om de kennel toch voort te zetten en is het volgende nestje als eerbetoon aan Rose geboren, die zelf vlak hierna helaas is overleden.

Dazzling Daybreak – contactgegevens

Charles & Febian de Fijter/Zebregs
Tulpstraat 4
4261 CM, Wijk en Aalburg
Phone:
Charles
 – 0655324287
Febian – 0653604203
Email: info@dazzlingdaybreak.nl

V.D. Diemkeshoeve

Van de Diemkeshoeve is een Border Collie kennel die in 1983 in Engeland is ontstaan. Tijdens de hondententoonstelling Crufts in Aels Cort Londen kwamen de eigenaren voor de allereerste keer in aanraking met dit speciale ras. Vervolgens hebben zij in 1984 hun eerste Border Collie gekocht, waarna ze al snel verkocht worden. Ze wilden snel verder met hun kennel en hebben meteen een aanvraag van de kennelnaam ingediend, die in 1985 geregistreerd was.

De kennel is opgericht door Ad van Diem en Herma van Diem. Ad heeft zelf al van jongs af aan een passie gehad voor honden en sporten zoals atletiek en voetbal. Hij is dan ook een gediplomeerd instructeur en mede-oprichter van hun eigen hondenschool. Herma werkt zelf in de zorg, maar ze traint de jonge honden ook in gehoorzaamheid en behendigheid.

V. D. Diemkeshoeve – contactgegevens

Ad en Herma van Diem
Putsmolentje 36
4641 SK Ossendrecht
Phone: 0164-674428

Dancing Paws

Dancing Paws – contactgegevens

Wessemerweg 14, 
6097NA, Heel
Phone: 06-30620478
Email: info@dancingpaws.nl


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Noord-Brabant en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij voegen je graag toe aan de lijst van Border Collie fokkers in Noord-Brabant zodra dat mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Het adopteren van een Border Collie

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips