Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Noord-Holland in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Noord-Holland in 2023

Ondanks het feit dat Noord-Holland de op één na dichtstbevolkte regio van Nederland is, zijn er slechts een handvol Border Collie fokkers in Noord-Holland. Echter, als het op hondenfokkers aankomt is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en iedereen die geïnteresseerd is in de aanschaf van een pup bij een van de fokkers in Noord-Holland zal zeker niet teleurgesteld worden.

Het zal voor iedereen die bekend is met de regio geen verrassing zijn dat de meeste Border Collie fokkers in Noord-Holland in de buurt van Amsterdam gevestigd zijn.

TOP TIP: Puppytraining is niet makkelijk, dus het is een goed idee om je hierin te verdiepen voordat je een pup in huis neemt. Het boek ‘Welkom Puppy’ van Joke Monteny staat boordevol tips, gebaseerd op wetenschappelijke informatie. Wil je alles lezen over Border Collies? Ga dan voor het ebook ‘Border Collie Geheimen’.

Border Collie fokkers in Noord-Holland – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De beschikbaarheid van pups in 2023
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamStad/LocatieProvinciePup beschikbaar in 2023Website
(1) From Allegro VivaceAmsterdamNoord-HollandNEEAllegrovivacebordercollies.com
(2) Lowlands Blacksmith Border ColliesHaarlemNoord-HollandNEEWorkingbc.nl
(3) Big City BordersHoogwoudNoord-HollandJABigcityborders.nl
(4) Border aan de AmstelAmstelveenNoord-HollandNEEBorderaandeamstel.com

Border Collie fokkers in Noord-Holland – kaart

Een fokker in de buurt van je woonplaats is niet alleen handig, maar ook nuttig voor het geval je een relatie met de fokker wilt onderhouden nadat je je hond hebt gekocht. Sommige fokkers bieden andere diensten aan zoals schapendrijven, of trainingscursussen voor honden die van pas kunnen komen voor toekomstige hondeneigenaren. Dit is waarom het vinden van een goede hondenfokker bij jou in de buurt belangrijk is.

Op de kaart hieronder vind je de locatie van alle actieve Border Collie fokkers in de regio Noord-Holland. Je kunt er met je muis overheen gaan en het menu openen met meer informatie over elke fokker.

Groene markers kunnen je helpen fokkers te identificeren die van plan zijn puppies te fokken of die al puppies te koop hebben in het lopende jaar, terwijl blauwe markers aangeven dat een fokker geen nieuwe puppies heeft en ook niet van plan is dit jaar nieuwe puppies te fokken.

Border Collie fokkers in Noord-Holland

Nadat je je hond bij de fokker hebt gekocht, is het van cruciaal belang dat je een goede relatie met de fokker hebt. De fokker kan je helpen met eventuele gedragsproblemen van je puppy of je gewoonweg in de juiste richting sturen als je vragen hebt over je nieuwe hond. Ze zullen ook graag gewoon de ontwikkeling volgen van de hond die uit hun kennel komt.

Daarom moet je niet onderschatten hoe belangrijk het is om de juiste fokker te kiezen. Het doen van een beetje onderzoek naar elke Border Collie fokker in je regio zou de nummer één prioriteit moeten zijn voordat je besluit om een puppy te nemen.

From Allegro Vivace

De kennel From Allegro Vivace heeft een bijzondere, Italiaanse naam en dit is natuurlijk niet zonder reden. Allegro vivace is namelijk een bepaalde Italiaanse muziekterm die de muzikanten aangeeft in wat voor tempo zij moeten spelen. De term betekent ‘levendig’ en dit maakt de muziek dan ook sneller en energieker dan simpelweg ‘vivace’. Deze naam past natuurlijk perfect bij Border Collies en dit is dan ook wat deze kennel zo leuk maakt.

From Allegro Vivace is een kennel met een holistische benadering, genaamd Natural Rearing. Dit houdt in dat ze al hun puppy’s op een holistische, natuurlijke manier opvoeden, waarbij ze erg praktisch, verantwoordelijk en zorgzaam zijn. De stamouder van deze kennel is een Border Collie genaamd Ronja. Haar ouders komen uit Wales en komen nog van de lijnen van het schapendrijven. Ook hebben ze een ISDS ROM test gedaan met Kiri die uit het eerste nestje van Ronja kwam, waardoor deze ISDS papieren door kan geven aan haar eigen pups.

From Allegro Vivace – contactgegevens

email: info@allegrovivacebordercollies.com
Phone: 06 19127686
Facebook: www.facebook.com/allegrovivacebordercollies

Lowlands Blacksmith Border Collies

Lowland’s Blacksmith Border Collies is opgericht door John en Carola Jansen. John’s liefde voor Border Collies is in de eerste plaats ontstaan toen hij hiermee in aanraking kwam via een klant. Aangezien John en Carola destijds al een grote kudde schapen hadden, was 1 hond niet genoeg om wedstrijden in schapendrijven te doen en daarom kwam Famke van Chad Dutch Highland’s er nog bij. Sindsdien zijn er nog meerdere honden bij gekomen en zijn ze ook zelf honden gaan fokken om zo de beste pups te kunnen krijgen.

Inmiddels zijn ze dan ook een erkende fokker van Border Collies en traint John zijn honden ook tot het niveau waar ze zich nu op bevinden. Naast de kennel Lowland’s Blacksmith Border Collies hebben John en Carola ook een eigen trainingscentrum waar ze de honden van hun cursisten iedere week verder helpen en ervoor zorgen dat zij uitgroeien tot echte, goede werkhonden.

Lowlands Blacksmith – contactgegevens

Kervelstraat 1
2034 NX Haarlem
Phone: 06 25347074

Big City Borders

Big City Borders is een kennel in Hoogwoud die is opgericht door Sylvia en Jan Passchier. In 2003 kochten zij hun eerste Border Collie, Semmy, en vanaf daar werden ze langzaam steeds enthousiaster. De reden dat zij in eerste instantie kozen voor een Border Collie was, omdat ze graag wilden gaan flyballen en behendigheid doen met hun hond. Toen Semmy 9 maanden oud was, zijn ze toch een keer naar een les in schapendrijven gegaan, waarna ze wekelijks 2 keer met hun hond bij de schapen gingen trainen.

In 2004 hebben ze nog een Border Collie genaamd Tess gekocht, waarmee ze ook wekelijks gingen schapendrijven. 2009 had Big City Borders haar eerste nestje, waarvan ze Dana hebben gehouden. In 2010 was er nog een nestje, waarvan ze de Border Collie Jino hebben gehouden. Hierna zijn er nog eens 3 Border Collies bij gekomen en sindsdien zijn ze in 2020 ook verhuisd vanuit Amsterdam naar Hoogwoud, waar Sylvia en Jan hun kennel voortzetten.

Big City Borders – contactgegevens

Koningspade 32,
1718MP, Hoogwoud,
Netherlands
Email: info@bigcityborders.nl

Borders aan de Amstel

Border aan de Amstel is een kennel die is opgericht door Patricia Walker-Koopman en haar man. Patricia is zelf opgegroeid met honden en is ook altijd een natuurliefhebber en een echte dierenvriend geweest. Aangezien haar ouders Berner Sennenhonden hadden waar ze mee speelde, besloten Patricia en haar man in 1991 om ook een hond aan te schaffen, waarbij ze hebben gekozen voor een Berner Sennenhond.

Toen Patricia in 2006 een nieuwe hond wilde van een ander ras kwam ze uit op een Border Collie. In eerste instantie twijfelde ze of zo’n werkhond zich niet zou gaan vervelen in een familie, maar hierbij heeft ze gekozen voor een Border Collie uit een showlijn. Sindsdien is ze begonnen met een opleiding tot hondengedragsdeskundige en trainer, waarbij ze leert een hond te trainen zonder negatieve bestraffing en met alleen maar positieve benaderingen. Dit is dan ook de benadering die ze gebruikt bij alle Border Collies van Border aan de Amstel.

Border aan de Amstel – contactgegevens

Amsteldijk Zuid 79c
1184 VE Amstelveen
Phone. 0031 (0) 6 54 21 74 36
Email: patricia-walker-koopman@hotmail.com,


LET OP: Ben je een Border Collie fokker in Noord-Holland en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij voegen je dan graag toe aan de lijst van Border Collie fokkers in Noord-Holland zodra dat mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Het adopteren van een Border Collie

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips