Home » Alle beschikbare Border Collie fokkers in Zuid-Holland in 2023

Alle beschikbare Border Collie fokkers in Zuid-Holland in 2023

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland, dus het is niet verwonderlijk dat er meer Border Collie fokkers in de regio zijn.

Als je in Zuid-Holland woont en op zoek bent naar een goede Border Collie fokker bij jou in de buurt, zou je niet al te veel problemen moeten hebben met het vinden van een gerenommeerde fokker bij jou in de buurt.

De meeste bevinden zich ten noorden van Rotterdam, in de buurt van Zoetermeer en ten oosten van Dordrecht.

Hieronder vind je alle informatie over de Border Collie fokkers in de regio Zuid-Holland inclusief hun adres, website, contact informatie en locatie op de kaart.

TOP TIP: Bereid je goed voor op de komst van je puppy door je in te lezen over het ras en de opvoeding van een pup. Bekijk bijvoorbeeld het ebook ‘Border Collie Geheimen’ voor alles wat je moet weten over Border Collies. Het boek ‘Welkom Puppy’ is het beste boek als het gaat om informatie over de opvoeding van puppies.

Border Collie fokkers in Zuid-Holland – tabel

De tabel hieronder bevat de volgende informatie, van links naar rechts:

De naam van de Border Collie fokker
De beschikbaarheid van pups in 2023
De stad/locatie van de fokker
De provincie
De website waar je meer informatie kunt vinden over de geselecteerde Border Collie fokker

NaamPup beschikbaar in 2023Stad/LocatieProvincieWebsite
(1) Borders For JoyJASpijkenisseZuid-HollandBorders-for-joy.com
(2) OedatchinaNEESpijkenisseZuid-HollandOedatchina.nl
(3) Borders of SweetwoodJAZoeterwoudeZuid-HollandBordersofsweetwood.nl
(4) WannahaveNEEAlpen aan den RijnZuid-HollandBorders-wannahave.nl
(5) Steady CherrybordersNEEArkelZuid-HollandSteadycherryborders.webnode.nl
(6) Can’t Get EnoughNEESchiedamZuid-HollandCantgetenough.nl

Border Collie fokkers in Zuid-Holland – kaart

Op de kaart hieronder kun je de exacte locatie vinden van elke actieve Border Collie fokker in de regio Zuid-Holland.

Groene markers geven actieve Border Collie fokkers aan met beschikbare pups voor de verkoop in het huidige jaar, terwijl blauwe markers actieve fokkers aangeven zonder beschikbare pups voor de verkoop.

Border Collie fokkers in Zuid-Holland

In deze sectie vind je meer informatie over elke Border Collie fokker in de regio Zuid-Holland. Ook vind je hier de contactgegevens van de fokkers, zodat je contact met ze op kunt nemen als je vragen hebt.

Borders For Joy

Borders for joy is een hondenkennel in Spijkenisse die in 2001 is opgericht. Een van de oprichters is Monique en zij traint de honden ook iedere zaterdag en zondagochtend en elke maandagavond. Hierbij traint ze de honden vooral op agility en behendigheid. In haar carriere heeft Monique al veel internationale dog shows gelopen en nog steeds neemt ze vaak deel aan workshops en sport wedstrijden, waarbij ze het dogfrisbee het leukste vindt.

De andere oprichter van Borders for joy is Edwin. Hij houdt er zelf erg van om distance en dan vooral Toss & Fetch te doen met hun honden. In dit onderdeel geeft hij zelf ook les aan andere hondeneigenaren. In hun leven hebben Monique en Edwin al veel prijzen gewonnen met hun honden in allerlei verschillende wedstrijden, zoals bijvoorbeeld frisbee en throw & catch.

Borders For Joy – contactgegevens

Spijkenisse, Netherlands
Phone:
 0031(0)181-630786
email: bordersforjoy@zonnet.nl of bordersforjoy@gmail.com
facebookwww.facebook.com/BordersForJoy
YouTube: https://www.youtube.com/

Oedatchina

Hoewel de meeste Border Collie kennels ontstaan door Border Collies, was dit bij Oedatchina toch niet het geval. De eigenaren hadden namelijk een samojeed genaamd Dana. Dit is een poolhond afkomstig uit Rusland. Hoewel ze Dana een goed leven hebben gegeven, is ze uiteindelijk helaas maar 3 jaar geworden. Ze vonden echter toch dat ze veel geluk hadden om Dana in hun leven gehad te hebben en hebben ‘veel geluk’ vertaald naar het Russisch, wat dus Oedatchina is.

Op een gegeven moment hebben ze Border Collie Celine in huis gehaald en nu hopen ze dat ze veel geluk zullen hebben met haar en de kennel. De naam Oedatchina is dus als het ware nog een eerbetoon aan hun lieve hond Dana. In hun vrije tijd doen de eigenaren ook graag aan schapendrijven en zijn ze over het algemeen graag actief met hun honden, zoals samen gaan fietsen of Dogfrisbee doen bijvoorbeeld.

Oedatchina – contactgegevens

Spijkenisse, Netherlands
Phone: +31(0)636503912
e-mail: info@oedatchina.nl
www.oedatchina.nl

Borders of Sweetwood

Borders of Sweetwood is een Border Collie kennel die is opgericht door Aad en Joriene van Meurs. Samen met hun 3 kinderen, honden en paarden wonen zij in Zoeterwoude, waar ze naast een kennel ook een melkveehouderij bedrijf van 150 melkkoeien hebben. Toen ze een paar jaar geleden een hond wilden, kozen ze voor de Border Collie Bob, na wiens tragisch overlijden ze graag een nieuwe Border Collie wilden.

Als tweede Border Collie kozen zij voor Lynn met wie ze in 2003 het eerste nestje hebben gefokt. Sindsdien bestaat Borders of Sweetwood en inmiddels heeft Lynn al 3 nestjes gehad. Naast het fokken vindt Joriene het ook heel leuk om agility en gehoorzaamheid met haar hond te doen. Bij het fokken vindt Joriene de gezondheid en werkwilligheid van de hond het belangrijkste en daarom worden alle honden ook eerst grondig gecontroleerd om zo de beste pups te garanderen.

Borders of Sweetwood – contactgegevens

Aad en Joriene van Meurs
Zuidbuurtseweg 48a
2381 LG Zoeterwoude
Phone: +31 (0)71 5801455
email: bordersofsweetwood@gmail.com

Wannahave

In 1997 besloten de eigenaren samen om een Border Collie te nemen, hoewel zij toen nog niet wisten wat voor gevolgen dit met zich mee zou brengen. Nadat hun eerste Border Collie genaamd Max in hun huis kwam, was hun liefde voor het Border Collie ras geboren. Dankzij hun liefde voor dit ras hebben ze inmiddels niet alleen de kennel Border Collie Kennel Wannahave, maar ook een prachtige roedel honden en een kudde schapen.

Bij Border Collie Kennel Wannahave fokken de eigenaren zo nu en dan een nestje met prachtige pups. De prioriteit ligt hier echt bij het opvoeden en specialiseren van de pups in allerlei dingen waar zij in het dagelijks leven ook mee te maken zullen hebben. Ook hechten ze naast de gezondheid veel waarde aan het karakter van de honden. Op deze manier hopen ze dat alle pups uit hun nestjes sociale honden zijn die leuk bij hun familie passen.

Border Collie Kennel Wannahave – contactgegevens

Richard en Patricia
Rietveldsepad 11
2409 AA Alphen aan den Rijn
email: info@borders-wannahave.nl

Steady Cherryborders

Steady Cherryborders is een Border Collie kennel die is opgericht door Jan en Gabrielle. De kennel bevindt zich in Arkel, wat te vinden is in Zuid-Holland aan de rivier Linge. Beide eigenaren hebben al sinds kleins af aan een echte liefde voor dieren, waarbij ze al snel een hond kochten toen ze gingen samen wonen. Niet veel later hebben ze zelfs nog een tweede hond en 5 katten erbij gehaald. Toen hun eerste hond overleed, wilden zij graag een nieuwe hond met wie ze agility konden gaan doen.

Hierbij hebben Jan en Gabrielle gekozen voor een Border Collie, waarbij hun liefde voor dit mooie ras is ontstaan. Een van de kwaliteiten die ze het leukst vinden aan dit ras is dat de dieren zo intelligent, gedreven en hardwerkend zijn. Naast het fokken van nesten houdt Jan zich ook bezig met agilitywedstrijden, dogsurvivals, canicrosswedstrijden, schapendrijfwedstrijden en canitrails. Bij Steady Cherryborders is er dus altijd genoeg te doen!

Steady Cherryborders – contactgegevens

Jan Legemaate en Gabrielle de Koning
Kersendreef 13
4241 DR Arkel
Phone: 0183 564315
Email: janlegemaate@live.nl of janengabrielle@ziggo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Janlegemaate

Can’t Get Enough

Border Collie kennel Can’t Get Enough is opgericht door Adriane en Ed in Schiedam. In 2014 zijn zij hun eigen kennel gestart en naast het fokken van nestjes met hun eigen honden vangen ze ook regelmatig Border Collies op die moeten worden herplaatst. In hun vrije tijd vinden ze het leuk om dogfrisbee, hoopers, geurdetectie, balanstraining, schapen drijven en hersenwerk te doen met hun geliefde honden.

Een van de dingen die Can’t Get Enough zo speciaal maakt, is de manier waarop zij hun pups plaatsen. Bij deze kennel kan men namelijk geen puppy’s uitkiezen puur en alleen op basis van de kleur. Adriane en Ed testen al hun pups namelijk op karaktereigenschappen wanneer zij 7 weken oud zijn. Hierdoor kunnen ze namelijk kijken welke honden het beste bij welke eigenaren passen en worden de pups ook alleen geplaatst wanneer er een klik is. Wanneer iemand een voorkeur heeft qua kleur en er niks overeen komt qua karakter kan deze of een andere kleur kiezen of wachten tot het volgende nestje. Op deze manier zorgen de eigenaren ervoor dat iedere pup bij de juiste familie terechtkomt.

Can’t Get Enough – contactgegevens

Adriane en Ed
Schiedam, Nederland
email:
 borderscantgetenough@gmail.com
facebook: www.facebook.com/


LET OP: Ben jij een Border Collie fokker in Zuid-Holland en wil je ook in dit artikel, aarzel dan niet en laat het ons weten via info@allesovercollies.nl. Wij zullen je graag toevoegen aan de lijst van Border Collie fokkers in Zuid-Holland zodra dit mogelijk is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

Het adopteren van een Border Collie

Border Collie prijs – Wat kost een Border Collie?

Een Border Collie pup van Marktplaats, belangrijke tips