Home » Zwarte Australian Shepherd (foto’s)

Zwarte Australian Shepherd (foto’s)

De Australian Shepherd is een prachtige hond, maar er zijn veel meer verschillende kleurvarianten dan dat veel mensen weten. Eén van deze prachtige kleurvarianten is zwart. Zwarte Australian Shepherds zijn minder bekend dan de ‘standaard’ Australian Shepherd variant, maar dat betekent niet dat ze minder mooi zijn. De term ‘zwarte Australian Shepherd’ is ook nog erg breed, want bij deze kleurvariant zijn er ook nog eens vier verschillende typen.

Zwarte Australian Shepherd – Algemene informatie

Zoals de naam eigenlijk al zegt, hebben zwarte Australian Shepherds een grotere hoeveelheid zwarte tinten in hun vacht. Dit maakt ze ontzettend mooi en geeft ze een andere uitstraling dan verschillende andere Australian Shepherds.

De vier verschillende typen zwarte Australian Shepherds luiden als volgt:

  • De zwarte Australian Shepherd;
  • De zwarte Bicolor Australian Shepherd;
  • De zwarte Tricolor Australian Shepherd;
  • De Black & Tan Australian Shepherd.

TOP TIP: Het is een goed idee om grondig te bestuderen wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden voordat je een puppy mee naar huis neemt, als je erover denkt een puppy te kopen. Je kunt alles leren wat je moet weten over het opvoeden van een puppy met behulp van het complete e-book ‘Het Grote PuppyBoek’. Download het nu en begin meteen met lezen als je dat wilt! Het Welkom puppy boek van Joke Monteny daarentegen is de perfecte keuze als je van traditionele boeken houdt.

Zwarte Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De zwarte Australian Shepherd heeft maar één kleur, namelijk zwart. De meeste Australian Shepherds hebben ergens in hun vacht wel een andere kleur zitten, maar bij de zwarte variant is dat dus niet het geval. Wanneer er ook maar een klein stukje vacht een andere kleur heeft, valt de hond niet onder de zwarte Australian Shepherds.

Zwarte Australian Shepherd

Zijn zwarte Australian Shepherds zeldzaam?

Ja, zwarte Australian Shepherds zijn zeker zeldzaam. Dit komt doordat de meeste honden van dit ras meerdere kleuren in hun vacht hebben zitten. Een zwarte Australian Shepherd wordt alleen erkend wanneer de vacht echt alleen maar de kleur zwart bevat en dit komt gewoonweg niet vaak voor.

Zwarte Bicolor Australian Shepherd – Vachtoverzicht

Zwarte Bicolor Australian Shepherds hebben twee kleuren, namelijk zwart en wit. Vaak hebben ze net wat meer zwart in hun vacht dan wit.

Er zijn een aantal erkende plaatsen op het lichaam van de hond waar witte aftekeningen te vinden zijn en een aantal niet erkende plaatsen. Dit betekent echter niet dat een hond met witte aftekeningen op de niet erkende plaatsen niet voor mag komen, want ook deze honden zijn prachtig en zijn fantastisch om in huis te hebben.

Als je echter shows met jouw hond wil lopen, is het wel handig om te weten wat de niet erkende plaatsing is.

Niet erkende plaatsing van witte aftekeningen

  • Op de achterkant van de achterpoten;
  • Aan de zijkanten tussen de ellebogen;
  • Tussen de schoft en de staart.
Zwarte Bicolor Australian Shepherd

Zijn zwarte Bicolor Australian Shepherds zeldzaam?

De zwarte Bicolor Australian Shepherd is niet zeer zeldzaam. Ze komen bijvoorbeeld een stuk vaker voor dan de zwarte Australian Shepherd. Het kan wel zijn dat ze moeilijker te vinden zijn dan de ‘standaard’ Australian Shepherd, maar echt zeldzaam zijn ze niet.

Zwarte Tricolor Australian Shepherd – Vachtoverzicht

Bij de zwarte Tricolor Australian Shepherd komt er nog een kleur bij, namelijk wit. De basiskleur van de vacht is zwart en deze wordt gecombineerd met witte aftekeningen en tan points.

Je kunt het zien als een combinatie van de zwarte Australian Shepherd en de Bicolor Australian Shepherd. De tint van de tan points kan variëren van een lichter bruin tot een diepere, koperachtige kleur.

lack Tricolor Australian Shepherd

Zijn zwarte Tricolor Australian Shepherds zeldzaam?

Ook zwarte Tricolor Australian Shepherds zijn niet echt zeldzaam. Ze zijn over het algemeen dan ook makkelijker te vinden dan sommige andere kleurvarianten.

Black & Tan Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De Black & Tan Australian Shepherd heeft, zoals de naam al zegt, alleen de kleur zwart en tan in hun vacht. Het zijn zwarte honden met tan points verdeeld over hun vacht.

Ook bij de Black & Tan Australian Shepherd kan de tint van de tan points variëren van licht bruin tot een diepere, koperachtige kleur.

De tan points kunnen voorkomen op verschillende plaatsen op het lichaam van de hond. Ze zijn over het algemeen te vinden onder de staart, op de poten, de onderbenen, de borst, de wangen, boven de ogen en op de voorkant van de nek.

Zwarte en tan Australian Shepherd

Zijn Black & Tan Australian Shepherds zeldzaam?

Nee, Black & Tan Australian Shepherds zijn ook niet zeer zeldzaam. Ze komen minder vaak voor dan de ‘standaard’ Australian Shepherd, maar als je er één wil zijn ze zeker wel te vinden.

Zwarte Australische herder – Levensduur

Zwarte Australian Shepherds leven gemiddeld tussen de twaalf en vijftien jaar. Het kan uiteraard voorkomen dat een hond minder lang leeft of zelfs langer. Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een langer leven van de hond.

Zwarte Australian Shepherd – Karakter en Temperament

Zwarte Australian Shepherds zijn geweldige gezinsdieren die ook in een groot gezin prima kunnen leven. Ze gaan graag overal mee naartoe en zijn het liefst bij hun baasjes.

Het zijn vrolijke honden die bekendstaan om hun intelligentie en hoge energiegehalte. Ze doen niets liever dan bewegen en hebben dan ook veel beweging nodig.

Krijgen ze onvoldoende mogelijkheden om te bewegen? Dan kunnen ze zich gaan vervelen en deze verveling gaan uitten door middel van destructief gedrag. Hierbij kun je denken aan het kapotmaken van spullen, overmatig blaffen of ander ongewenst gedrag.

Ze zijn zeer loyaal en dit betekent ook dat ze hun baasjes graag beschermen. Het is voor een baasje eenvoudig om een hechte band met een Australian Shepherd op te bouwen en dit maakt ook dat ze goed thuispassen in een gezin.

Wanneer je ze goed traint en socialiseert, kunnen ze daarnaast ook nog eens goed overweg met kleine kinderen en andere huisdieren. Als waakhonden kunnen ze ook zeer geschikt zijn, mede doordat ze zeer alert zijn. Het feit dat ze zwart zijn draagt bij aan een intimiderende uitstraling, waardoor de kans groter is dat ze eventuele indringers af zullen schrikken.

Zwarte Australian Shepherd – Prijs

De precieze prijs van een zwarte Australian Shepherd is lastig te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de locatie en reputatie van de fokker, de bloedlijn van de hond en zijn vachtkleur.

Houd bij de aanschaf van een zwarte Australian Shepherd rekening meet een prijs tussen de €1000 en de €1800.

Je kunt er daarnaast voor kiezen om een zwarte Australian Shepherd te adopteren. Wanneer je dit doet, ben je over het algemeen een bedrag tussen de €150,00 en €600,00 kwijt, wat een groot verschil kan zijn met het bedrag dat komt kijken bij de aanschaf van een zwarte Australian Shepherd bij een fokker. Het feit dat je voor het adopteren van een hond moet betalen, komt doordat de kosten van de redding en de primaire zorg kosten voor de pup die tijdens de opvang zijn gemaakt hiermee worden gedekt.

Lees Meer: Australian Shepherd prijs – Hoeveel kost een Australian Shepherd?

Zwarte Australian Shepherd – Verzorging

Australian Shepherds hebben een dikke, dubbele vacht dat redelijk wat verzorging nodig heeft. Het is dan ook verstandig om ze dagelijks te borstelen.

Sommige mensen denken dat het nodig is om ze af en toe te scheren, maar dit kun je toch echt beter niet doen. De honden hebben hun vacht nodig om zich warm te houden tijdens de koudere dagen en koel te blijven tijdens de warmere dagen.

Het is dus niet verstandig om de vacht van de hond af te scheren. Je zou ze af en toe wel kunnen laten trimmen op de plekken waar dit nodig is.

Naast de vachtverzorging zul je ook de oren af en toe moeten controleren. Het zou namelijk kunnen dat oorsmeer, vuil en vocht zich hier ophopen en dit kan uiteindelijk zorgen voor infecties. Wanneer je niet goed weet hoe je de oren van je hond moet controleren, kun je dit ook door een dierenarts laten doen.

Als laatste zul je de nagels van de hond af en toe moeten knippen. Dit is extra belangrijk doordat Australian Shepherds actief zijn. Door de nagels te knippen wanneer dit nodig is, voorkom je dat ze afbreken of splijten.

Lees Meer: Beste hondenborstel voor een Australian Shepherd

Zwarte Australian Shepherd – Bewegingsbehoeften

Zoals we al hebben aangegeven, zijn zwarte Australian Shepherds zeer actieve honden. Dit zorgt ervoor dat ze veel beweging nodig hebben. Probeer ervoor te zorgen dat ze meer dan twee uur per dag kunnen bewegen.

Wanneer je overweegt een Australian Shepherd in huis te nemen, is dit zeker iets om rekening mee te houden. Wanneer je namelijk niet in staat bent om aan de bewegingsbehoeften van de hond te voldoen, kan het zijn dat de hond zich gaat vervelen en deze verveling gaat uiten door middel van destructief gedrag.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Zwarte Australische herder – Gezondheid

Over het algemeen zijn zwarte Australian Shepherds gezonde honden, maar net als bij alle andere honden(rassen) zijn er een aantal gezondheidsproblemen waar ze over het algemeen wat vaker mee te maken krijgen.

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een combinatie van gewrichtsdegeneratie en laxiteit van het heupgewricht van de hond. Het wordt veroorzaakt door genetische factoren en omgevingsfactoren. Sommige zwarte Australian Shepherds krijgen op jonge leeftijd al te maken met symptomen als kreupelheid. Om de symptomen te verlichten kan soms orthopedische chirurgie worden ingezet, maar houdt er wel rekening mee dat deze procedures soms erg duur kunnen zijn.

Epilepsie

Net als mensen kunnen ook honden te maken krijgen met epilepsie. Australian Shepherds zijn hier over het algemeen wat vatbaarder voor. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren en wanneer een hond epilepsie heeft kan hij te maken krijgen met aanvallen.

Cataract

Cataract is bij Australian Shepherds de meest voorkomende oogaandoening. Het kan worden veroorzaakt door genetische factoren, verwondingen, een onevenwichtige voeding of andere gezondheidsproblemen. Wanneer je merkt dat jouw Australian Shepherd minder goed ziet, is het verstandig om hem te laten testen op deze oogaandoening en eventuele andere oogproblemen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste hondenspeelgoed voor een Australian Shepherd

Het ideale gewicht van een Australian Shepherd

Beste halsbanden voor een Australian Shepherd