Home » Sheltie Prijs – Hoeveel Kost een Sheltie pup in 2023?

Sheltie Prijs – Hoeveel Kost een Sheltie pup in 2023?

De aanschaf van een hond is leuk en kan een waardevolle toevoeging zijn binnen ieder gezin. Toch kan een dergelijke aankoop soms een rib uit je lijf zijn. Vooral honden met een stamboom worden vaak voor hoge bedragen verkocht. Overweeg jij een Sheltie pup te kopen? Dan vraag je je ongetwijfeld af hoeveel zo een Shetland Sheepdog nu precies kost.

De prijs van een Sheltie pup ligt tussen de 500,- en 2000,-. Een pup met stamboom kost meer dan een pup zonder stamboom. Een volwassen Sheltie kost tussen de 50,- en 600,- afhankelijk waar je deze vandaan haalt. Adopteer je een hond uit het asiel? Dan ben je doorgaans goedkoper uit.

Nieuwsgierig naar de prijzen van Sheltie pups en volwassen Shelties met of zonder stamboom? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij geven je hier namelijk alle informatie die je nodig hebt, zodat jij precies weet wat jou financieel te wachten staat.

HondMin PrijsMax Prijs
Sheltie puppy met stamboom€ 1.000 2.000
Sheltie puppy zonder stamboom€ 500 1.200
Volwassen Sheltie met stamboom€ 150 600
Volwassen Sheltie zonder stamboom€ 50 500

TIP: Lees alles dat je moet weten over Shelties in het e-book ‘The Complete Guide to Shetland Sheepdogs’. Weet je al dat de Sheltie perfect bij je past en wil je gewoon meer lezen over de opvoeding van een puppy? Ga dan voor Het Grote Puppyboek, een ebook dat je gelijk kunt downloaden!

Wat is de prijs van een Sheltie pup?

De prijs van een Sheltie pup ligt doorgaans ergens tussen de 500 en 2000 euro. Er kan dus nogal een verschil zitten tussen de ene en de andere pup. De verschillen in prijs zijn te wijten aan meerdere aspecten. Zo zijn Shelties met een stamboom duurder dan honden zonder stamboom. Ook zit er verschil tussen het kopen van een Sheltie pup bij een erkende fokker of het redden van een Sheltie uit het asiel.

Wanneer je uitgebreide informatie wenst te ontvangen betreft de ouders en voorouders van jouw nieuwe Sheltie pup, kies je waarschijnlijk een hond met stamboom. Laten we de kosten van een dergelijke pup eens onder de loep nemen.

Wat is de prijs van een Sheltie pup met stamboom?

Een Sheltie pup met stamboom kost gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro.

De ene fokker kan nu eenmaal meer vragen dan de andere. Daarnaast zijn er diverse factoren die invloed kunnen hebben op de prijs van een Sheltie pup met stamboom. Denk hierbij aan de bloedlijn en het uiterlijk. De ene kleur Sheltie kan nu eenmaal populairder zijn dan de andere.

Wat kost een Sheltie pup zonder stamboom?

Wanneer je hebt besloten om een Sheltie pup zonder stamboom te kopen, kun je rekenen op een prijs die ongeveer ligt tussen de 500 en 1200 euro.

Er hoeft niet per definitie iets mis te zijn met deze honden. Echter dien je wel altijd op je hoede te zijn voor fokkers die rashonden voor extreem lage prijzen verkopen. Je kunt dan immers te maken hebben met een malafide fokker die zich niet aan de richtlijnen houdt. Dit is uiteraard iets wat je wilt voorkomen.

Wat is de prijs van een volwassen Sheltie?

Soms koop je een hond wanneer deze reeds volwassen is. Het kan hierbij gaan om een herplaatsing of je kunt ervoor kiezen een volwassen Sheltie uit het asiel te adopteren. De prijs varieert van slechts 50 tot wel 600 euro.

Sommige eigenaren hebben enkel de wens dat hun Sheltie een goed huis vindt en vragen slechts een kleine vergoeding, terwijl andere baasjes een flink bedrag vragen voor hun mooie viervoeter.

Het verschil in prijs kan ook wederom te maken hebben met het wel of niet aanwezig zijn van een stamboom.

Wat kost een volwassen Sheltie met stamboom?

De prijs van een volwassen Sheltie met stamboom ligt doorgaans tussen de 150 en 600 euro.

Wanneer je een volwassen hond uit het asiel redt, betaal je doorgaans minder. Vaak dienen in dat geval alleen de medische kosten te worden gedekt. Wanneer je een volwassen hond direct overneemt van een vorige eigenaar, kunnen de kosten sterk uiteenlopen.

Wat kost een volwassen Sheltie zonder stamboom?

De prijs van een volwassen Sheltie schatten we op een bedrag dat ligt tussen de 50 en 500 euro.

Wanneer je een hond adopteert uit het asiel, maakt het voor de prijs doorgaans niet veel uit of het een hond met stamboom betreft. Wanneer je de hond overneemt van zijn vorige eigenaar, zal deze waarschijnlijk een minder hoge prijs vragen wanneer de hond geen stamboom heeft.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Levensduur Sheltie – Hoe lang leven Shetland Sheepdogs?

Verharen Shelties Veel?

Blaffen Shelties Veel?


Waarom is er een prijsverschil tussen de Shetland Sheepdog met en zonder stamboom?

Veel mensen die op zoek zijn naar een Shetland Sheepdog, wensen een pup met stamboom. Dit wil zeggen, een pup die beschikt over een officieel document waarin informatie over de (voor)ouders te vinden is. Vaak zijn deze uitgebreid getest op erfelijke aandoeningen, zodat je er als koper enigszins op kunt vertrouwen dat je een gezonde pup koopt. Echter is het geen garantie. Net als wij mensen, kan iedere hond de pech hebben dat een nare ziekte hem te pakken krijgt.

Een Shetland Sheepdog met stamboom is vaak duurder in aanschaf dan een Sheltie zonder stamboom. Dit heeft alles te maken met die uitgebreide gezondheidsinformatie waar we hierboven over hebben gesproken. Aangezien veel mensen erop vertrouwen dat een hond met stamboom gezonder is, geven veel kopers hier de voorkeur aan. Dit zorgt er natuurlijk automatisch voor dat een dergelijke hond duurder is dan een hond zonder stamboom.

Een Sheltie zonder stamboom is goedkoper, echter wil dit niet zeggen dat je per definitie met een slechte hond te maken hebt. Het is vooral belangrijk dat je jouw Sheltie koopt bij een erkende en betrouwbare fokker.

Wat moet er in de prijs van een Shetland Sheepdog pup zijn inbegrepen?

Een Shetland Sheepdog pup koop je voor een bedrag dat ligt tussen de 500 en 2000 euro. Echter is dit slechts een deel van de kosten die jij kwijt zult zijn. Hiervoor koop je immers enkel de hond, en wellicht wat voer en toebehoren indien de fokker dit meegeeft. Daarnaast komen er nog veel meer kosten kijken bij de aanschaf van een Sheltie pup.

Alhoewel de pup veel inentingen reeds heeft gehad voordat je hem in huis hebt, zijn nog niet alle medische kosten gedekt. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met ontwormen, vlooienbehandeling en jaarlijkse inentingen bij de dierenarts. Ook een jaarlijkse check-up is absoluut geen overbodige luxe. Voor dergelijke medische zaken raden wij je aan om minstens 100 euro per maand opzij te zetten. Op deze manier ben jij er zeker van dat je jouw hond altijd de beste hulp kan bieden.

Onderstaand een opsomming van enkele andere kostenposten die om de hoek komen kijken bij de aanschaf van een pup.

  • Voer (50-100 euro per maand)
  • Benodigdheden zoals riem, voerbakken, mand, etc. (200-700 euro)
  • Kosten trimsalon (25 euro per maand)
  • Huisdieren verzekering (20-50 euro per maand)
  • Eventueel kosten voor hondentraining

Hopelijk heeft dit lijstje jou een beter inzicht gegeven in de kosten die komen kijken bij het verwelkomen van een vrolijke viervoeter in jouw huisgezin.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste matras, kussen of mand voor een Sheltie

Het ideale gewicht van een Sheltie

Beste matras, kussen of mand voor een Sheltie

Een puppy kopen via Marktplaats – lees dit eerst!