Home » Sheltie herplaatsing – waar kun je een Sheltie adopteren in 2023?

Sheltie herplaatsing – waar kun je een Sheltie adopteren in 2023?

Vind jij Shelties helemaal fantastisch en wil je er graag een in huis nemen? Dan zijn er verschillende plekken waar je er één kan vinden. Het is geweldig wanneer je een Sheltie wilt adopteren. Op die manier kan een Sheltie namelijk herplaatst worden en vinden zij een nieuw, fijn thuis. Wanneer je besluit een Sheltie te adopteren, kan dit ook op verschillende plekken. Zo zijn er rasverenigingen, stichtingen, Marktplaats en sociale media. Maar hoe werkt het adopteren van een Sheltie via deze plekken of platformen precies? En waar moet je op letten bij het adopteren van een Sheltie?

Waar kun je een Sheltie adopteren?

Er zijn veel verschillende plekken waar je een Sheltie kunt adopteren. Aangezien het lastig is om te kiezen waar je dit gaat doen, is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Hieronder bespreken we een aantal opties, zodat jij kunt kijken of er één voor je tussen zit.

1. Een Sheltie adopteren via de rasvereniging

De eerste optie is om een Sheltie te adopteren via de rasvereniging. Soms worden Shelties aangeboden op de officiële website van het ras. Dit kan de beste plaats zijn om te beginnen met zoeken als je een Sheltie met stamboom van een betrouwbare fokker wilt kopen.

Het nadeel van het zoeken naar een hond op de website van een rasvereniging is echter dat er maar weinig honden beschikbaar zijn voor herplaatsing. Meestal zijn er maar een handvol honden en je moet geluk hebben om op deze manier een hond te vinden. Bovendien vinden ze, zelfs als ze worden aangeboden, vaak snel een nieuw thuis. Het is daarom belangrijk dat je de rasvereniging in de gaten houdt en dat je er op tijd bij bent.

Dit betekent dat je geduld moet hebben als je besluit je hond te vinden via een website van een rasvereniging. Als het gaat om de prijs van het adopteren van een Sheltie via de rasvereniging hangt het af van de vorige eigenaar, want die bepaalt in de meeste gevallen de prijs.

Als je op zoek bent naar een officiële website van de Shetland Sheepdog, kun je die hier vinden.

2. Een Sheltie adopteren via Ik Zoek Baas

Je kunt er ook voor kiezen om een Sheltie te adopteren via Ik Zoek Baas. Ik Zoek Baas is van de Dierenbescherming.

Via de website Ik Zoek Baas kun je op zoek gaan naar een Sheltie die beschikbaar is voor herplaatsing. Je kunt op veel verschillende dingen zoeken. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

  • Hoe goed de Sheltie los kan lopen tijdens het wandelen;
  • Hoeveel vachtverzorging de Sheltie nodig heeft;
  • Hoe de Sheltie aan de lijn loopt tijdens het wandelen.

Bij Ik Zoek Baas zijn honden vanuit heel Nederland te vinden. Deze honden bevinden zich in dierenasiels. Wanneer je een geschikte Sheltie hebt gevonden, kun je contact opnemen met het dierenasiel waarin de hond verblijft.

Hierom is het dan ook lastig om te beschrijven hoe het adoptieproces via Ik Zoek Baas precies in zijn werk gaat. Dit hangt namelijk af van het dierenasiel waarin de hond op dat moment verblijft. Ook de prijs van de hond kan verschillen. Deze hangt namelijk af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de leeftijd van de hond en of deze gechipt, gevaccineerd en/of geneutraliseerd is.

Hier is een link naar de Ik Zoek Baas website

3. Een Sheltie adopteren via Herplaatsing Huisdieren

Een ander platform dat je kunt gebruiken om een Sheltie te adopteren is Herplaatsing Huisdieren. Dit platform bemiddelt tussen huidige hondeneigenaren die door omstandigheden op zoek zijn naar een nieuw baasje voor hun hond en de potentiële nieuwe baasjes die op zoek zijn naar een hond.

Herplaatsing Huisdieren is een fantastisch platform die huidige hondeneigenaren helpen bij de zoektocht naar een nieuw baasje voor hun hond. Soms kan het zijn dat mensen door omstandigheden namelijk op zoek moeten naar een nieuw thuis voor hun hond. Veel van deze hondeneigenaren willen graag zelf op zoek naar een nieuw baasje. Herplaatsing Huisdieren is hier dan ook een perfect platform voor.

Een ander voordeel van Herplaatsing Huisdieren is dat de hond tussendoor niet naar het asiel hoeft. Ze kunnen gewoon bij hun huidige baasje blijven totdat er een nieuw baasje gevonden is. Wanneer ze deze zoektocht aangaan via Herplaatsing Huisdieren, worden zowel zij als de potentiële nieuwe baasjes uitgebreid geholpen bij het adoptieproces. De huidige hondeneigenaren kunnen zelf hun voorkeuren aangeven als het aankom top het nieuwe baasje.

Staat de hond online? Dan kunnen de potentiële nieuwe baasjes reageren. Wanneer ze dit doen, zullen ze antwoord moeten geven op een aantal vragen. Deze vragen hebben betrekking op hun woon-, thuis- en leefomgeving. Door middel van het stellen van deze vragen kan er worden nagegaan of de situatie van het potentiële nieuwe baasje goed overeenkomt met de levensbehoeften van de hond.

Is er sprake van een goede match? Dan kan de huidige hondeneigenaar ervoor kiezen om een kennismakingsgesprek in te plannen met het potentiële nieuwe baasje. Na dit gesprek kan de huidige hondeneigenaar ervoor kiezen om een tweede ontmoeting in te plannen of het proces te stoppen. Een eventuele twee ontmoeting vindt plaats bij het potentiële nieuwe baasje. Door dit proces zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken, kan er een zo goed mogelijk thuis voor de hond worden geregeld.

De huidige hondeneigenaar bepaalt zelf de prijs voor de hond. Je betaalt als nieuw baasje in ieder geval een bedrag van €6,99 voor de bemiddeling. Daarbovenop kan de huidige hondeneigenaar nog een vergoeding vragen. Deze is maximaal €500,00.

Als je meer wilt weten over Herplaatsing Huisdieren volg dan deze link.

4. Een Sheltie adopteren via Stichting Dierenasiels

Een ander platform waar je Shelties voor adoptie op kunt vinden, is Stichting Dierenasiels. Dit platform kun je vergelijken met Ik Zoek Baas, maar is zeker anders.

Stichting Dierenasiels, oftewel Dierenasiels.com, biedt honden aan ter adoptie. Deze honden bevinden zich in verschillende dierenasiels door heel Nederland. Het voordeel van dit platform is dat potentiële nieuwe baasjes niet alle verschillende dierenasiels af hoeven te gaan en een duidelijk overzicht hebben van de beschikbare honden.

Heb je een Sheltie gevonden die goed bij jou past? Dan kun je contact opnemen met het dierenasiel waar deze Sheltie verblijft. Het asiel zal dan met jou gaan kijken of deze goed bij jou en jouw leefsituatie past. Hierbij wordt onder andere gekeken naar jouw ervaring met honden en of je eventueel andere huisdieren hebt. Door dit te doen wordt ervoor gezorgd dat jij en de hond zo goed mogelijk bij elkaar passen.

Here is een link naar de Stichting Dierenasiels

5. Een Sheltie adopteren via Marktplaats

Je kunt er ook voor kiezen om een Sheltie via Marktplaats te adopteren. Toch zul je hier extra voorzichtig mee moeten zijn. Naast mensen die daadwerkelijk gezonde puppy’s aanbieden, zijn er ook broodfokkers op het platform te vinden.

Broodfokkers zijn hondenhandelaren die niet altijd goed omgaan met het welzijn van de honden. Wees dus extra voorzichtig met het adopteren van een hond via Marktplaats en zorg er altijd voor dat je de hond altijd eerst in het echt hebt gezien en kennis hebt gemaakt met de aanbieder voordat je hem daadwerkelijk adopteert.

Als je Marktplaats overweegt als plaats om een Sheltie te kopen, kijk dan eens naar dit artikel waarin staat waarop je moet letten bij het zoeken naar een hond op Marktplaats. Ik raad het ten zeerste aan.

6. Een Sheltie adopteren via social media

Verder kun je ook een Sheltie adopteren via sociale media. Vooral op Facebook worden honden aangeboden voor herplaatsing. Je kunt het beste zelf op zoek gaan naar Facebookpagina’s waarop Shelties worden aangeboden voor herplaatsing.

Je moet vaak wel geduld hebben wanneer je een hond wil adopteren via sociale media. Houdt de platformen dus goed in de gaten. Het voordeel van het adopteren van een hond via sociale media is dat je direct contact op kunt nemen met degene die de hond aanbiedt. Zorg er ook hierbij altijd voor dat je kennis maakt met de huidige eigenaar en je de hond in het echt hebt gezien voordat je hem adopteert.

Waar moet je op letten bij de herplaatsing van een Sheltie?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de herplaatsing van een Sheltie. Zo zul je rekening moeten houden met jouw thuissituatie, het karakter van de Sheltie en de gezondheid van de Sheltie.

Jouw thuissituatie

Allereerst is het belangrijk dat je goed kijkt naar jouw thuissituatie. Heb je bijvoorbeeld al huisdieren? Dan zul je voor een hond moeten gaan die goed overweg kan met jouw huidige huisdieren. Hetzelfde geldt wanneer je kinderen hebt. Niet alle honden kunnen goed omgaan met kleine kinderen, waardoor het belangrijk is dat je er één adopteert die dit wel kan. Ga dus op zoek naar een hond die het beste bij jouw thuissituatie past.

Het karakter van de Sheltie

Naast jouw thuissituatie, is het ook belangrijk dat je naar het karakter van een Sheltie kijkt. Shelties zijn van hetzelfde ras, maar dat betekent niet dat ze allemaal precies hetzelfde karakter hebben. Bedenk van tevoren wat het beste bij jou past en maak van tevoren altijd kennis met een hond voordat je deze adopteert. De huidige hondeneigenaar kan vaak al veel vertellen over het karakter van de hond, waardoor het erg waardevol kan zijn om hem of haar wat meer informatie te vragen. Zo kun je er goed achter komen of de hond bij je past of niet.

De gezondheid van de Sheltie

Als laatste is het belangrijk dat je naar de gezondheid van de Sheltie kijkt. Het is uiteraard heel mooi als je een hond met gezondheidsproblemen wil adopteren en hem een veilig thuis wil bieden, maar dan moet je wel in staat zijn om eventuele medicijnen en dierenartsbezoeken te betalen. Ben je hiertoe niet in staat? Dan kun je beter voor een gezonde Sheltie gaan. Ook hierbij is het belangrijk dat je van tevoren kennis maakt met de hond voordat je hem adopteert.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe Lang Kan een Sheltie Alleen Thuisblijven?

Hoeveel Beweging Heeft een Sheltie Nodig?

Het Karakter van de Shetland Sheepdog