Home » Zijn Australian Shepherds geschikt voor mensen die voor het eerst een hondeneigenaar worden?

Zijn Australian Shepherds geschikt voor mensen die voor het eerst een hondeneigenaar worden?

Wanneer je voor het eerst een hond aan gaat schaffen is dat een geweldige mijlpaal. Je wordt namelijk voor de eerste keer een hondeneigenaar. Dit is niet zomaar iets, want hier komt een enorme verantwoordelijkheid bij kijken. Het is dan ook heel belangrijk dat je een ras te kiest dat goed bij jou past.

Spreekt de fantastische Australian Shepherd jou nou echt aan? Dan ben jij waarschijnlijk gevallen voor de vriendelijk- en vrolijkheid van dit geweldige ras. Toch moet je goed kijken of dit wel een geschikte hond is voor iemand die voor het eerst een hondeneigenaar wordt. Want is het wel verstandig om dan voor de Australian Shepherd te kiezen?

Of de Australian Shepherd geschikt is voor mensen die voor het eerst een hondeneigenaar worden, hangt van een aantal verschillende factoren af. Niet voor alle nieuwe hondenbaasjes is het namelijk een geschikte hond. Ze zijn bijvoorbeeld zeer veeleisend. Zo zul je een echte leider moeten zijn en veel met hem moeten trainen. Neem dan ook alleen een Australian Shepherd als je denkt dat je in staat bent om de leiding te nemen over de hond en de tijd hebt om met hem te trainen.


TIP: Als je je afvraagt of een Australian Shepherd de juiste hond voor jou is, bekijk dan dit fascinerende boek over Australian Shepherds. Het bevat een complete collectie van informatie die je nodig hebt om een puppy op te voeden. Het is een boek dat elke nieuwe hondeneigenaar moet lezen.


Wat maakt een hond eigenlijk perfect voor een nieuw hondenbaasje?

Aangezien nieuwe hondenbaasjes nog geen ervaring hebben met het opvoeden en het trainen van een hond, is het belangrijk dat er voor een hondenras wordt gekozen dat gemakkelijk te trainen is. Daarnaast is een wat minder veeleisend ras ook een betere optie.

Wat maakt de Australian Shepherd geen geschikte hond voor een nieuw hondenbaasje?

Australian Shepherds zijn zeer veeleisende honden. Dit komt vooral terug op een aantal verschillende gebieden, zoals trainen, dominantie, beweging en aandacht.

Met een Australian Shepherd moet je veel trainen

Een Australian Shepherd heeft veel training nodig. Ze hebben commando’s dan misschien snel onder de knie, maar veel training is vooral nodig om ze mentaal uit te dagen. Het is een zeer intelligent ras. Dit betekent dat ze verveeld kunnen raken wanneer je ze niet voldoende uitdaagt. Je hebt dan ook echt de tijd hiervoor nodig en je moet in staat zijn om de hond meer complexere dingen aan te leren.

De Australian Shepherd is een redelijk vocaal ras, wat betekent dat ze over het algemeen veel blaffen. Je moet weten hoe je dit afleert en onder controle kunt houden, zodat de hond niet buitensporig gaat blaffen. Je zult dus wat ervaring moeten hebben op het gebied van het trainen van een hond. Aangezien nieuwe hondenbaasjes dit over het algemeen niet hebben, kan dit een groot nadeel zijn en uiteindelijk problemen opleveren.

Lees Meer: Zijn Australian Shepherds eenvoudig te trainen?

Australian Shepherds zijn dominant

Wanneer je een nieuw hondenbaasje bent, kun je beter voor een wat minder dominant ras gaan. Australian Shepherds zijn vaak redelijk dominant, wat ervoor kan zorgen dat ze niet gemakkelijk gehoorzamen.

Je moet als baasje in staat zijn om dominantie uit te stralen en de rol van leider aan te nemen. Zonder ervaring en voldoende kennis kan dit erg moeilijk zijn. Wanneer een Australian Shepherd niet het gevoel heeft dat jij zijn leider bent, kan het ontzettend lastig zijn om hem onder controle te houden en ervoor te zorgen dat hij goed naar je luistert.

Australian Shepherds hebben veel beweging nodig

Australian Shepherds werden vroeger gefokt om te helpen bij het hoeden van schapen. Ze hebben dan ook een enorm hoog energieniveau en deze energie moeten ze kwijt kunnen. Dit maakt hen ongeschikt voor nieuwe hondenbaasjes. Natuurlijk is het fantastisch om met jouw nieuwe hond te spelen, maar dit betekent niet dat je meteen weet hoe je hem voldoende fysiek uit kunt dagen.

Ook moet je de hond goed onder controle kunnen houden. Wanneer je wat meer ervaring op hebt gedaan, gaat je dit waarschijnlijk veel beter af. We raden je dan ook aan om eerst een hondenras aan te schaffen dat wat minder beweging en fysieke uitdaging nodig heeft en voor een Australian Shepherd te gaan nadat je wat meer ervaring op hebt gedaan.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Australian Shepherds hebben veel aandacht nodig

Het is misschien ontzettend schattig wanneer een hond aanhankelijk is aan zijn baasje. Toch is dit geen goede eigenschap wanneer je voor het eerst een hond aanschaft. Je zult waarschijnlijk nog niet zo goed weten hoe je met deze behoefte aan aandacht om moet gaan en hoe je ervoor zorgt dat het niet resulteert in verlatingsangst of andere gedragsproblemen. Ga daarom eerst voor een hondenras dat wat zelfstandiger is.

Tips voor mensen die voor het eerst een hondeneigenaar worden

De eerste tip die we je willen geven is om voor een hond te gaan die niet al te veeleisend en over het algemeen wat rustiger is. Ook is het verstandig om voor een wat minder vocaal ras te gaan en te kiezen voor een hond die niet al te lastig te trainen is. Online kun je vaak al een hoop vinden over het temperament en de trainbaarheid van een hondenras.

Ben je echter zeer actief en heb je veel tijd om aan de opvoeding en de training van de hond te besteden? Dan kun je uiteraard wel voor een Australian Shepherd kiezen. We raden je dan aan om hulp van een professional in te schakelen, zoals in de vorm van een hondentraining.

Ben je erachter gekomen dat de Australian Shepherd misschien niet het meest geschikt is als jouw eerste hond? Dan zijn er een aantal hondenrassen die over het algemeen goed aansluiten bij nieuwe hondenbaasjes. Denk hierbij aan de Bichon Frise, Greyhound, Golden Retriever, Poedel, Labrador Retriever en de Yorkshire Terriër.

Wat moet je overwegen wanneer je een Australian Shepherd aanschaft als eerste hond?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een Australian Shepherd aan te schaffen als eerste hond, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen. Wanneer je dat doet, ben je goed voorbereid op de komst van jouw nieuwe hond.

Bereken de extra kosten

Ook al klinkt dit misschien logisch, het is toch echt een enorm belangrijke factor. Een hond kost niet alleen geld bij de aanschaf, maar ook tijdens de rest van zijn leven zul je te maken krijgen met verschillende kosten. Soms is het lastig om de extra kosten te berekenen, zeker wanneer er onverwachte kosten bij komen kijken. Ken je iemand die al een hond heeft of heeft gehad? Dan kun je diegene om advies vragen. Bij de extra kosten kun je in ieder geval denken aan de essentiële spullen die je nodig hebt om voor de hond te zorgen en aan een verhoging van de stroom- en waterrekening.

Schaf extra benodigdheden aan

Wanneer je een Australian Shepherd aanschaft, zul je veel nieuwe spullen moeten kopen. Denk hierbij aan noodzakelijke spullen zoals een hondenhok, voedselbak, waterbak en een mand of hondenkussen. Ook zul je goede voeding moeten kopen en wat speeltjes aan moeten schaffen. Zorg ervoor dat je je goed voorbereid en dat je niet alles op het laatste moment nog moet kopen. Veel spullen zijn noodzakelijk voor het verzorgen van een hond, dus zorg ervoor dat je alles hebt voordat je de hond in huis neemt.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste hondenspeelgoed voor een Aussie

Beste hondenborstel voor een Aussie

Beste matras, kussen of mand voor een Aussie


Ga op zoek naar het juiste hondenvoer

Niet al het voer is geschikt voor elke hond. Je wilt jouw hond uiteraard gezond houden en hier is goede voeding voor nodig. Er is ontzettend veel verschillend hondenvoer verkrijgbaar, dus het is belangrijk dat je op zoek gaat naar voeding dat bij jouw Australian Shepherd past. Bekijk goed wat de voedingsbehoeften van dit hondenras zijn en ga eventueel in gesprek met een dierenarts. De dierenarts kan je vaak goed adviseren bij de keuze voor de juiste voeding.

Zoek een goede dierenarts

Een belangrijke factor in het leven van een hond is een goede dierenarts. Een goede dierenarts is uiteraard nodig om jouw hond zo gezond mogelijk te houden. Laat een puppy altijd eerst goed controleren, voordat je met hem gaat trainen of spelen. Zorg ervoor dat je een geschikte dierenarts hebt wanneer je de hond in huis neemt. Ga op zoek naar een professional en laat je door de dierenarts adviseren wanneer dit nodig is.