Home » Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Net als voor mensen is bewegen voor honden gezond en belangrijk. Toch heeft niet elke hond evenveel beweging nodig. Sommigen kunnen uren achter elkaar doorrennen, terwijl anderen na tien minuten lopen al wel weer klaar zijn. Dus hoe zit dat bij Australian Shepherds? Het is altijd goed om te weten hoeveel jouw hond moet bewegen, zéker wanneer je overweegt een nieuwe puppy aan te schaffen. Wanneer je goed op de hoogte bent van de bewegingsbehoeften van het ras dat je kiest, weet jij of deze bij je past en kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op de behoeften van jouw nieuwe puppy.

Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Australian Shepherds zijn herdershonden, wat over het algemeen betekent dat ze zeer actief zijn en veel beweging nodig hebben. Meer beweging is altijd beter, maar zorg er in ieder geval voor dat een Australian Shepherd minstens twee uur per dag kan bewegen.

Herdershonden zijn van vroeger uit gefokt om te werken en hier komt hun actieve karakter ook vandaan. Zet je een Australian Shepherd niet in als werkhond? Dan moet hij zijn energie op een andere manier kwijtkunnen. Schaf dan ook dit hondenras niet aan wanneer je niet voldoende tijd hebt om met hem te bewegen. Plan genoeg tijd in om samen te spelen, nieuwe commando’s en/of trucjes aan te leren of gewoonweg lekker veel te wandelen.


TIP: Een van de beste manieren om je Aussie beweging te geven is door samen met hem hard te lopen. Dit is niet alleen een fantastische activiteit voor je hond, het is natuurlijk ook een goede manier om zelf fit te blijven. Als je alles wil weten over hardlopen met je hond, bijvoorbeeld hoe je dit op moet bouwen en hoe je je hond hiervoor traint, dan is het originele e-boek ‘The Ultimate Guide to Running with Your Dog’ een onmisbaar e-boek voor jou!


Hoeveel beweging heeft een volwassen Australian Shepherd per dag nodig?

Hoeveel beweging een Australian Shepherd nodig heeft, hangt af van de leeftijd van de hond. Een volwassen hond heeft over het algemeen meer beweging nodig dan een puppy. Zoals we hierboven eigenlijk al hebben besproken, heeft een volwassen Australian Shepherd minstens twee uur beweging per dag nodig. Dit is wel echt een minimum, want het is altijd beter om hem langer de mogelijkheid te geven om te bewegen. Het bewegen kan bestaan uit het apporteren van een bal, het leren van nieuwe trucjes en het maken van een lange wandeling. Ook vinden veel honden het leuk om te zwemmen, dus probeer het lekker af te wisselen. Zo houd je het interessant voor de hond én voor jou als baasje.

In de grafiek hierboven is te zien hoeveel beweging een Australian Shepherd nodig heeft op welke leeftijd. Wanneer je kijkt naar de leeftijden vanaf negen jaar, zie je dat de lijn begint te dalen. Dit is niet gek, want een oudere hond heeft minder energie dan een jongvolwassen hond. Op dat gebied werkt het eigenlijk hetzelfde als bij mensen. Houd hier dan ook rekening mee en dwing een hond niet te bewegen wanneer hij dat niet wil. Is jouw Australian Shepherd elf jaar oud en vindt hij het na een klein uur bewegen al wel weer genoeg? Dan is dat heel normaal en zeker niet iets om je druk over te maken.

Lees Meer: In welke hondensporten zijn Australian Shepherds goed?

Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd puppy nodig per dag?

Een puppy is uiteraard nog een hele jonge hond. Hun energielevel moet zich nog opbouwen en dat betekent dat ze nog lang niet zoveel hoeven te bewegen als een volwassen Australian Shepherd. Zoals hieronder in de tabel is te zien, kun je ervanuit gaan dat per maand een Australian Shepherd vijf minuten extra bewegingstijd nodig heeft. Is jouw puppy een maandje ouder? Dan kun je vijf minuten extra per dag met hem gaan bewegen.

Hoe vaak en hoe lang moet een drie maanden oude Australian Shepherd per dag bewegen?

In de grafiek is te zien dat een Australian Shepherd puppy van drie maanden oud ongeveer vijftien minuten beweging per dag nodig heeft. Dit is uiteraard niet veel, maar voor de puppy zeker genoeg. Je kunt ervoor kiezen om in één keer vijftien minuten lang te bewegen met de puppy, maar je kunt het ook opsplitsen. Speel bijvoorbeeld even vijf minuten met hem buiten en herhaal dit nog twee keer gedurende de dag. Op die manier verdeel je de beweging en geef je jouw puppy meerdere keren de mogelijkheid om wat energie kwijt te raken.

Hoe vaak en hoe lang moet een zes maanden oude Australian Shepherd per dag bewegen?

Wanneer een Australian Shepherd puppy zes maanden oud is, is de bewegingstijd in vergelijking met een puppy van drie maanden alweer verdubbeld. Je kunt nu een half uur met jouw hond eropuit. Ga bijvoorbeeld tien minuten wandelen, speel later op de dag nog tien minuten buiten en besteed tot slot nog tien minuten aan het leren van trucjes. Je kunt het helemaal indelen zoals jij wil. Met een half uur kun je uiteraard al een stuk meer, dus je kunt er ook voor kiezen om lekker wat langer met de hond te gaan wandelen.

Hoeveel beweging heeft een senior Australian Shepherd per dag nodig?

Een senior Australian Shepherd heeft minder beweging nodig dan een jongvolwassen hond van dit ras. Een Australian Shepherd wordt als senior beschouwt wanneer hij een leeftijd van tien jaar bereikt. Een tienjarige hond van dit hondenras beweegt nog tussen de 80 en 90 minuten. Dit verschilt dus al ongeveer een half uur met een Australian Shepherd van een jaar jonger. Bereikt de hond een leeftijd van elf jaar? Dan heeft hij over het algemeen nog maar behoefte aan ongeveer één uur aan beweging. Hetzelfde geldt voor een Australian Shepherd van twaalf jaar oud. Is de hond dertien of ouder? Dan is dit al vermindert naar minder dan 50 minuten.

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het normaal dat een senior Australian Shepherd minder behoefte heeft aan beweging dan toen hij een jongvolwassen hond was. Houd dan ook rekening met de leeftijd van de hond en verplicht hem niet om te bewegen wanneer hij hier geen behoefte aan heeft.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Het ideale gewicht van een Australian Shepherd

Beste voer- en waterbak voor een Australian Shepherd

Blaffen Australian Shepherds veel?


Wat zijn de beste lichaamsoefeningen voor een Australian Shepherd?

Wat de beste lichaamsoefeningen zijn voor een Australian Shepherd ligt aan de leeftijd van de hond. Puppy’s van dit ras hebben vaak behoefte aan andere lichaamsoefeningen dan jongvolwassen Australian Shepherds.

Beste lichaamsoefeningen voor een Australian Shepherd puppy

Met een puppy moet je extra voorzichtig zijn, aangezien de botten van zo’n jonge hond nog aan het ontwikkelen zijn. Je hoeft dus nog niet met hem te gaan rennen en te springen, want wat minder intensieve oefeningen zijn al perfect. Gebruik de bewegingstijd met je puppy bijvoorbeeld om hem te trainen.

Begin onder andere met een zindelijkheidstraining. Ook kun je vast starten met wat basiscommando’s, zoals ‘zit’ en ‘af’. Leer de puppy daarnaast zijn naam aan. Laat hem bijvoorbeeld ergens zitten en roep een aantal keer zijn naam totdat hij komt. Komt hij? Beloon hem dan met een kleine traktatie en laat hem weten dat hij gewenst gedrag vertoond.

Met een puppy van een aantal maanden kun je ook al beginnen met het leren aan de lijn te lopen. Doe dit in de vorm van kleine afstanden of wandelingen, zodat je de puppy meteen de mogelijkheid geeft om zijn energie kwijt te raken. Uiteraard kun je ook nog met de puppy spelen. Doe dit wel voorzichtig en niet te wild, want puppy’s zijn nog redelijk kwetsbaar.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Verharen Australian Shepherds veel?

Beste hondenborstel voor een Australian Shepherd

Australian Shepherd leeftijd – Hoe lang leven Australian Shepherds?


Beste lichaamsoefeningen voor een volwassen Australian Shepherd

Er zijn een aantal belangrijke manieren om een Australian Shepherd te laten bewegen en te trainen. Twee van deze manieren zijn een dagelijkse wandeling en een doelgerichte activiteit. Een dagelijkse wandeling spreekt voor zich. Je kunt ervoor kiezen om elke dag twee uur te gaan wandelen, maar je kunt de wandeling ook afwisselen met wat andere activiteiten. Uiteraard kun je ook meerdere keren per dag wandelen, zodat je de wandelingen wat meer verdeeld.

Er zijn ook verschillende doelgerichte activiteiten die je met jouw hond kunt doen waarmee je kunt werken naar een bepaald doel. Hieronder bespreken we een aantal van dit soort activiteiten.

Apporteren

Wanneer je met jouw hond gaat apporteren, gooi jij een bal en laat je de hond hem halen. Op die manier kan een Australian Shepherd energie verbranden, maar ook zijn herdersinstinct stimuleren. Herdershonden zijn gefokt om achter bewegende voorwerpen aan te rennen en deze te controleren. Door de hond achter de bal aan te laten rennen, zal hij minder de behoefte hebben om dit te doen bij mensen of andere dieren en kan hij lekker zijn energie kwijt.

Rennen of fietsen

Australian Shepherds vinden het vaak heerlijk om te rennen. Je kunt de hond dus ook meenemen tijdens het hardlopen of het fietsen. Herdershonden hebben een uitstekend uithoudingsvermogen, dus het is voor hen geen probleem om wat langere afstanden af te leggen. Bouw de lengte van de route en de intensiteit wel op, zodat je eventuele blessures bij de hond kunt voorkomen.

Touwtrekken

Touwtrekken vinden veel honden enorm leuk om te doen. Ze kunnen hun energie erin kwijt en het is een zeer goede kracht- en spieropbouwende oefening.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om lekker met jouw Australian Shepherd te bewegen, maar dit zijn alvast een aantal goede voorbeelden.

two australian shepherds playing together on the beach

Wat zijn de beste mentale oefeningen voor Australian Shepherd?

Alle hondenrassen hebben mentale stimulatie nodig. Het feit dat Australian Shepherds zeer intelligent zijn, zorgt ervoor dat dit voor hen nog meer geldt dan voor sommige andere hondenrassen. Daag je jouw Australian Shepherd niet genoeg uit? Dan kan hij ongelukkig worden en destructief gedrag gaan vertonen. Hij zou dan kunnen gaan graven, ontsnappen en buitensporig kunnen gaan blaffen.

Om destructief gedrag te voorkomen is het nodig dat je een Australian Shepherd voldoende mentaal uitdaagt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je puzzelspeelgoed en geur- en neusspelletjes gebruiken. Ook kun je kauwspeelgoed inzetten en de hond nieuwe commando’s en/of trucjes aanleren. Van etenstijd kun je een uitdaging maken door ze activiteiten te laten doen waarmee ze werken voor hun eten. Als laatste kun je ervoor kiezen om de omgeving van de hond te verrijken. Hiermee maak je zijn omgeving aantrekkelijker en interessanter. Al deze dingen kunnen bijdragen aan mentale stimulatie voor de hond en helpen bij het voorkomen van destructief gedrag.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Houden Australian Shepherds van Zwemmen?

Beste hondenbench voor een Australian Shepherd

Beste matras, kussen of mand voor een Australian Shepherd