Home » Zijn Border Collies goede honden voor in kleine appartementen?

Zijn Border Collies goede honden voor in kleine appartementen?

Wanneer je graag een hond aan wil schaffen zul je allerlei zaken na moeten gaan. Je wilt immers graag weten of een bepaalde hond goed bij jou past. Je kijkt naar de gezinssamenstelling, de tijd die je hebt en de ruimte die je hebt. Sommige honden hebben namelijk meer ruimte nodig dan anderen. Maar hoe zit dat nou bij Border Collies? Het is algemeen bekend dat dit honden zijn die veel moeten bewegen. Is het dan een slim idee om een Border Collie te nemen wanneer je in een klein appartement woont? In dit artikel geven we dan ook antwoord op de vraag: zijn Border Collies goede honden voor in kleine appartementen?


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoeveel beweging heeft een Border Collie nodig?

Hoe lang kan een Border Collie alleen thuis blijven?

Beste hondenbench voor een Border Collie


Zijn Border Collies goede honden voor in kleine appartementen?

Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om een Border Collie in een klein appartement te houden. Het zijn zeer actieve honden die het fijn vinden om lekker te kunnen bewegen. Hier is nu eenmaal wat meer ruimte voor nodig.

Dit betekent echter niet dat je helemaal geen Border Collie kunt nemen wanneer je in een appartement woont. Wanneer je bereid bent om een paar uur of meer per dag met je Border Collie te bewegen en hem zowel fysiek als mentaal uit te dagen, dan kunnen Border Collies prima leven in een appartement. Kun je geen of weinig tijd in je Border Collie steken? Dan kun je beter een ander hondenras overwegen.

Nadelen van het leven met een Border Collie in een klein appartement

Uiteraard zijn er zowel voor- als nadelen aan het leven met een Border Collie in een klein appartement. In dit artikel bespreken we ze allebei. Onder dit kopje bespreken we de nadelen. Allereerst kan het soms onhandig zijn om met een Border Collie in een klein appartement te wonen. Het zijn namelijk zeer actieve en speelse honden die het liefst de hele dag in beweging zijn. Wanneer je een klein appartement hebt is het soms niet handig dat er continu een hond rondloopt in de ruimte die je al zo weinig hebt.

Ook kost het je veel meer tijd om een Border Collie gelukkig te houden. Wanneer je een wat groter huis hebt of een grote tuin, kun je hem lekker zijn gang laten gaan. Doe de deur open en laat hem lekker rennen en zijn energie kwijtraken. Wanneer je in een klein appartement woont zul je elke keer met hem naar buiten moeten.

Wanneer je geen achtertuin hebt kun je hem ook niet naar buiten laten om even een kleine of een grote boodschap te doen. Het is dan noodzakelijk dat je naar buiten gaat wanneer jouw hond hoge nood heeft. Je moet hier dus zeker ook de tijd voor hebben.

Border Collie alleen thuis

Voordelen van het leven met een Border Collie in een klein appartement

Wanneer je in een klein appartement woont met een Border Collie neemt dat ook voordelen met zich mee. Zo breng je waarschijnlijk veel meer tijd met je hond door dan wanneer je een groot huis met een grote tuin hebt. Je moet namelijk veel meer met hem op pad, wat betekent dat je veel tijd met hem besteed. Dit kan natuurlijk heerlijk zijn. Ook bouw je op deze manier een hele hechte band op met je hond. Je bent in een klein appartement namelijk constant bij elkaar, wat een Border Collie heerlijk vind. Deze honden zijn namelijk niet graag alleen.

Met een Border Collie in huis ga je misschien ook veel meer bewegen. Aangezien een Border Collie veel beweging nodig heeft, zul je zelf ook moeten bewegen. Het maakt het bewegen voor jou ook veel leuker, aangezien je het met je hond kunt doen. Ook kun je weer nieuwe mensen leren kennen wanneer je met de hond naar een veldje of naar het park gaat. Je zult dit misschien minder snel doen wanneer je een grote tuin hebt waarin je de hond even los kunt laten. Het is dan wel belangrijk dat je een pup goed socialiseert, zodat de pup ook goed met andere honden om kan gaan.

Border Collies kunnen dus zeker een fijn leven hebben in een klein appartement, maar hier zul je wel wat voor moeten doen. Wanneer je liever een hond hebt die niet zoveel beweging nodig heeft en die het prima vindt om lekker met jou de hele dag in het appartement te zitten, dan kun je beter voor een ander ras gaan. Vind je het heerlijk om erop uit te gaan en heb je de tijd om lekker met de hond te gaan wandelen? Dan past een Border Collie prima in een klein appartement.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Border Collie Fokkers

De uiterlijke verzorging van een Border Collie

Beste hondenborstel voor een Collie