Home » Red Merle Australian Shepherd (foto’s)

Red Merle Australian Shepherd (foto’s)

Australian Shepherd zijn er in verschillende kleurvarianten. Eén van deze kleurvarianten is Red Merle. Een rode vacht is bij dit hondenras al redelijk zeldzaam, laat staan in een Merle variant. Het zijn prachtige honden met een fijn karakter. Maar hoe ziet een Red Merle Australian Shepherd er precies uit en welke verschillende typen van deze kleurvariant zijn er?

TOP TIP: Twee boeken die ik iedereen die op zoek is naar een Australian Shepherd zou aanraden zijn “Welkom puppy” en Het Grote Puppyboek. Beide zijn een uitstekende introductie in de wereld van honden en beide zullen zeer nuttig zijn bij het opvoeden van je nieuwe puppy.

Red Merle Australian Shepherd – Algemene informatie

De Red Merle Australian Shepherd is een prachtige kleurvariant. Er zijn hiervan vier verschillende typen Red Merle Australian Shepherds die allemaal net weer wat anders zijn.

Zo heb je de ‘standaard’ Red Merle, de Red Merle & White, de Red Merle Tan & White en de Red Merle & Tan Australian Shepherd.

We zullen wat dieper ingaan op alle vier de verschillende typen Red Merle Australian Shepherds, zodat jij een beter beeld krijgt van het uiterlijk van elk verschillend type.

Red Merle Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De Red Merle Australian Shepherd heeft, zoals de naam al zegt, een Merle vacht. Dit houdt in dat de basiskleur van de vacht grijs is en deze bedekt is met verschillende rode aftekeningen. Deze aftekeningen kunnen over het gehele lichaam van de hond voorkomen.

Red Merle Australian Shepherd

Zijn Red Merle Australian Shepherds zeldzaam?

Red Merle Australian Shepherds zijn redelijk zeldzaam. Dit komt mede doordat de kleur rood bij dit hondenras niet heel vaak voorkomt. Red Merle Australian Shepherds zijn er zeker wel, maar ze zijn een stuk moeilijker te krijgen dan bijvoorbeeld de Blue Merle Aussies.

Red Merle & White Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De Red Merle & White Australian Shepherd heeft een Merle basisvacht met verschillende witte aftekening op bepaalde plekken in de vacht.

Deze witte aftekeningen komen voornamelijk voor op de borst, de poten en de snuit van de hond. Het wit zet mooi af tegen de Merle basisvacht, waardoor er een aangenaam contrast ontstaat.

red merle white australian shepherd

Zijn Red Merle & White Australian Shepherds zeldzaam?

Voor de Red Merle & White Australian Shepherd geldt eigenlijk hetzelfde als voor de ‘standaard’ Red Merle Australian Shepherd. Aangezien er een rode kleur in de vacht zit, is ook dit type redelijk zeldzaam.

Red Merle Tan & White Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De Red Merle Tan & White Australische herder heeft maar liefst drie verschillende kleuren in zijn vacht. De basisvacht is uiteraard Red Merle en deze is gecombineerd met zowel witte als tan aftekeningen. Bij tan kun je denken aan een wat bruinere tint.

Deze tint kan variëren van een lichtbruine kleur tot een diepere, koperachtige kleur. De witte aftekeningen komen voornamelijk voor op de borst, de poten en de snuit van de hond. De tan aftekeningen, ook wel tan points genoemd, komen voornamelijk voor op de poten en de snuit.

Zijn Red Merle Tan & White Australian Shepherds zeldzaam?

Ook hier kunnen we hetzelfde antwoord geven. Aangezien er een rode kleur in de vacht zit van dit type Red Merle Australian Shepherd, is ook deze redelijk zeldzaam te noemen.

Red Merle & Tan Australian Shepherd – Vachtoverzicht

Red Merle & Tan Australian Shepherds hebben een Red Merle basisvacht gecombineerd met tan points. De tan points zijn een stuk meer aanwezig dan bij de Red Merle Tan & White Australian Shepherd. De tan tinten zijn namelijk te vinden op de borst, de poten en de snuit.

Red Merle & Tan Australian Shepherd

Zijn Red Merle & Tan Australian Shepherds zeldzaam?

Ook dit type is redelijk zeldzaam, want wederom zit er de kleur rood in de vacht van de hond.

Red Merle Australian Shepherd – Levensduur

De Red Merle Australian Shepherd leeft over het algemeen gemiddeld net zo lang als de andere kleurvarianten van dit hondenras.

De Australian Shepherd leeft gemiddeld 12 tot 14 jaar.

Uiteraard wil jij er als baasje voor zorgen dat jouw hond zo lang mogelijk leeft. Dit kun je proberen te bereiken door een zo gezond mogelijke levensstijl voor jouw hond te creëren waarmee je zo goed mogelijk voldoet aan de behoeften van de hond.

Lees Meer: Australian Shepherd leeftijd – Hoe lang leven Australian Shepherds?

Red Merle Australian Shepherd – Karakter en Temperament

De Red Merle Australian Shepherd is een fantastische hond die over het algemeen een fijn karakter met zich meebrengt. Uiteraard moet dit ras wel bij je passen, zeker wanneer je overweegt een Australian Shepherd aan te schaffen.

Allereerst zijn ze enorm intelligent. Ze hebben nieuwe commando’s vaak snel onder de knie en ze vinden het heerlijk om te trainen.

Dit kan een groot voordeel zijn wanneer je ze nieuwe dingen wilt leren, maar het kan ook een aantal nadelen met zich meebrengen. Zo hebben ze voldoende mentale uitdaging nodig en niet elk hondenbaasje heeft de tijd om aan deze behoefte te voldoen. Hetzelfde geldt voor beweging.

Australian Shepherds zijn energieke honden die het liefst de hele dag bewegen. Voldoe je niet aan de bewegingsbehoeften van de hond? Dan kan dat ook problemen opleveren.

Wanneer een Australian Shepherd namelijk niet voldoende uitgedaagd wordt op zowel mentaal als fysiek gebied, kunnen ze zich gaan vervelen. Deze vervelen uiten ze in de vorm van destructief gedrag. Ze zouden dan voorwerpen kapot kunnen maken, overmatig gaan blaffen en veel gaan janken. Dit is gedrag dat je uiteraard wil voorkomen, waardoor je voldoende tijd nodig hebt om met ze te bewegen en ze mentaal uit te dagen.

red merle australian shepherds

Een andere eigenschap van de Red Merle Australische herder is hun loyaliteit. Ze zijn enorm loyaal aan hun baasjes en ze vinden het heerlijk om deel uit te maken van een gezin.

Tegenover vreemden zijn ze soms wat terughoudend, maar wanneer ze iemand leren kennen vinden ze het ook heerlijk om met hen tijd door te brengen.

Een goede socialisatie draagt bij aan een rustigere hond in nieuwe situaties. Voor Australian Shepherds is het dan ook belangrijk dat je ze als puppy al goed socialiseerd.

Het feit dat ze loyaal zijn aan hun baasjes zorgt er ook voor dat ze goed kunnen dienen als waakhonden. Ze zijn namelijk alert en hierdoor zullen ze indringers snel opmerken. Ze zullen niet snel iemand aanvallen, maar ze zullen je zeker waarschuwen.

Red Merle Australian Shepherd – Prijs

De prijs van een Red Merle Australian Shepherd is niet altijd hetzelfde. Deze hangt namelijk af van factoren als de reputatie van de fokker, de afkomst van de hond en het geslacht. Over het algemeen kost een hond van dit hondenras tussen de €1000,00 en €2000,00.

Wanneer je voor een Red Merle Aussie wil gaan, zul je rekening moeten houden met een redelijk hoog bedrag. Dit komt doordat deze kleurvariant niet heel vaak voorkomt en ze dus minder makkelijk te krijgen zijn.

Lees Meer: Australian Shepherd prijs – Hoeveel kost een Australian Shepherd?

Red Merle Australian Shepherd – Verzorging

Red Merle Australian Shepherds hebben een dikke, dubbele vacht. Deze vacht heeft een goede verzorging nodig. Probeer ze minstens één keer per week goed te borstelen. Op die manier voorkom je dat heel je huis vol ligt met hondenhaar en voorkom je klitten in het haar van de hond.

Daarnaast is het verstandig om ze één keer in de zes tot acht weken te wassen. Doe dit met hondenshampoo en gebruik absoluut geen shampoo die bedoeld is voor mensen. Hetzelfde geldt voor tandpasta. Het is goed om af en toe de tanden van je hond te poetsen, maar doe dit wel met speciale hondentandpasta.

Verder is het belangrijk dat je de oren van een Australian Shepherd regelmatig controleert en schoonmaakt wanneer dit nodig is. Wanneer vocht, vuil of oorsmeer zich namelijk ophoopt in de oren, kunnen infecties ontstaan en dit wil je uiteraard voorkomen. Verder is het goed om de nagels van de hond in de gaten te houden en deze te knippen wanneer ze te lang zijn. Zo voorkom je dat ze afbreken of splijten.

Lees Meer: Beste hondenborstel voor een Collie

Red Merle Australian Shepherd – Bewegingsbehoeften

Bij een Red Merle Aussie geldt dat hoe meer je met de hond beweegt, hoe beter. Ze hebben enorm veel energie en het liefst bewegen ze de hele dag.

Probeer minstens 60 tot 75 minuten per dag te bewegen met de hond. Dit kun je doen door te wandelen, rennen, spelen of zwemmen.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Red Merle Australische herder – Gezondheid

Over het algemeen zijn Red Merle Australian Shepherds gezond, maar net als bij alle andere honden(rassen) zijn er bepaalde gezondheidsproblemen waarmee deze honden wat vaker te maken krijgen. Hierbij kun je denken aan cataract, heupdysplasie en epilepsie.

Cataract

Cataract is een oogaandoening waardoor de ogen van de hond wat troebel kunnen worden. Het kan voorkomen dat het licht hierdoor het netvlies niet meer kan bereiken en uiteindelijk kan cataract resulteren in blindheid.

Heupdysplasie

Heupdysplasie vindt plaats tijdens de groei van de hond. Het is een aandoening wat een verslapping van het heupgewricht kan veroorzaken. Dit kan voor veel pijn zorgen bij de hond. Uiteindelijk kan heupdysplasie resulteren in artritis, spieratrofie en een verminderde mobiliteit.

Epilepsie

Australian Shepherds zijn over het algemeen ook wat gevoeliger voor epilepsie. Ze zouden hierdoor te maken kunnen krijgen met epileptische aanvallen. Epilepsie is een erfelijke aandoening, maar kan ook veroorzaakt worden door andere factoren. Je kunt een epileptische aanval herkennen aan schokkende bewegingen en spiertrekkingen. Het kan echter wel per aanval verschillen welke symptomen te zien zijn. Over het algemeen verliest de hond wel controle over zijn eigen lichaam tijdens een epileptische aanval.