Home » Zijn Australian Shepherds goede honden voor in kleine appartementen?

Zijn Australian Shepherds goede honden voor in kleine appartementen?

Bij de aanschaf van een hond zul je met verschillende dingen rekening moeten houden. Eén van deze dingen is het type huis waar je in woont en de grootte hiervan. Sommige honden hebben namelijk niet zoveel ruimte nodig, terwijl anderen een stuk minder geschikt zijn voor het leven in een kleine ruimte. Hoe zit dat met de Australian Shepherd? Hoeveel ruimte heeft dit hondenras nodig en zijn het goede honden voor in kleine appartementen?

Zijn Australian Shepherds geschikt voor het leven in een appartement?

Het kortste antwoord dat we je kunnen geven is ‘ja’. Australian Shepherds zijn geschikt om te leven in een klein appartement, maar hier moet je wel extra hard je best voor doen.

Dit hondenras staat namelijk bekend om zijn speelse en energieke karakter. Veel mensen zouden graag een Australian Shepherd aan willen schaffen, maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze een fijne leefomgeving hebben. Dit kan zeker in een klein appartement, maar hier zul je de hond goed voor moeten trainen en je zult hem extra veel mogelijkheden moeten geven om zijn energie kwijt te kunnen raken.


TIP: Als je in een klein appartement leeft en je hond toch genoeg activiteiten wil bieden, is dit leuke en interactieve boek over hersenwerk met honden onmisbaar. Het briljante boek ‘Hersenwerk voor Honden’ geeft je allerlei originele opties om je hond bezig te houden. Je Australische Herder zal je dankbaar zijn!


Hoeveel ruimte heeft een Australian Shepherd ongeveer nodig?

Een Australian Shepherd is een middelgrote hond. Ze zijn dan ook het meest geschikt voor het leven in een middelgroot huis met het liefst iets van een tuin erbij.

Het is dus echter niet zo dat dit hondenras alleen in dit type huis gelukkig kan zijn. Wanneer je de ruimte binnen niet hebt, is deze er buiten vaak wel. Dit betekent dat je wat vaker de hond mee naar buiten zal moeten nemen en de ruimte hier op zal moeten zoeken.

Daarnaast is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om de hond een fijne plek te geven om bijvoorbeeld hun speelgoed te bewaren, te eten en te slapen.

Hebben Australian Shepherds te veel energie om te leven in kleine appartementen?

Een Australian Shepherd zal over het algemeen zijn hele leven actief en energiek zijn. Dit komt doordat ze vroeger werden ingezet bij het hoeden van schapen, waarvoor ze een hoog gehalte aan energie nodig hadden.

Een puppy van dit ras zal geleidelijk leren om zijn energie te reguleren. Houdt er echter rekening mee dat ze altijd wat hyperactief zullen zijn. In een klein appartement hebben ze vaak niet de ruimte om hun energie kwijt te kunnen en dus zul je met hen naar buiten moeten. Het is dus wel belangrijk dat je hier de tijd voor hebt.

Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Hoeveel beweging een hond van dit ras nodig heeft, hangt af van een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan de leeftijd en de gezondheid van de hond. Gemiddeld heeft een gezonde Australian Shepherd minstens twee uur aan beweging per dag nodig. Daarnaast is er een handige vuistregel voor een puppy van dit ras.

Over het algemeen hebben zij namelijk vijf minuten beweging per dag nodig voor het aantal maanden dat ze oud zijn. Wanneer je een wat oudere Australian Shepherd hebt, zul je vanzelf merken dat het energieniveau wat omlaaggaat. Pas je hier dan ook op aan en laat de hond zelf aangeven wanneer hij behoefte heeft aan beweging en wanneer hij liever even uitrust.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Is de kans groot dat een Australian Shepherd zich gaat vervelen in een klein appartement?

De kans dat een Australian Shepherd zich gaat vervelen, is over het algemeen redelijk groot. Dit komt doordat het zeer intelligente en energieke honden zijn, waardoor ze op zowel mentaal als fysiek gebied voldoende moeten worden uitgedaagd. Gebeurt dit niet? Dan kan dit leiden tot verveling. Het is dan ook belangrijk dat je een hond van dit ras voldoende ruimte biedt om zijn energie kwijt te raken. Op die manier kun je verveling bij de hond voorkomen. Gaat een Australian Shepherd zich vervelen? Dan kan dit zorgen voor verlatingsangst of destructief gedrag.

Bij destructief gedrag kun je denken aan het kapotmaken van meubels, zichzelf bijten, binnen zijn behoefte doen of overmatig janken en blaffen. Dit gedrag wil je uiteraard voorkomen en hiervoor zul je de hond dus voldoende uit moeten dagen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste hondenborstel voor een Aussie

Blaffen Australian Shepherds veel?

Beste hondenspeelgoed voor een Aussie


Hoe voorkom je dat een Australian Shepherd zich gaat vervelen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om verveling bij een Australian Shepherd te voorkomen. Dit kan op zowel mentaal als fysiek gebied. Investeer eens in spelletjes die de natuurlijke instincten van de hond trainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apporteren. Heb je geen tuin? Dan kun je de hond natuurlijk ook trainen in een park of op een veldje. Binnen in het appartement kun je zelf ook een mini hindernisbaan creëren. Wees creatief met de ruimte die je hebt, want ook in een klein appartement kun je een Australian Shepherd prima trainen.

Een andere leuke manier om een Australian Shepherd uit te dagen is door het spelen van verstoppertje. Dit is niet alleen leuk voor jou als baasje en voor de hond, maar het zal ook helpen bij het opbouwen van een sterkere band. Zorg ervoor dat de hond gaat zitten en dat hij blijft zitten. Terwijl de hond wacht, kun jij ergens een speeltje of een traktatie verstoppen. Daarna kan de hond hiernaar op zoek gaan en wordt hij op een leuke manier uitgedaagd.

Het is verstandig om te investeren in speelgoed voor de hond. Er zijn geweldige speeltjes die helpen bij het uitdagen van een Australian Shepherd. Ze houden bijvoorbeeld van speeltjes die hun zintuigen stimuleren. Denk hierbij aan speelgoed dat geluid maakt, verschillende texturen bevat of licht geeft. Daarnaast zijn er verschillende speeltjes die de hond mentaal kunnen stimuleren, zoals traktatie-uitdeelballen, puzzelvoerbakjes of puzzelspeeltjes. Al deze dingen zijn een perfecte en handige manier om de hond lekker bezig te houden en uit te dagen.

Lees Meer: In welke hondensporten zijn Australian Shepherds goed?

Is het trainen van een Australian Shepherd moeilijker in een klein appartement?

Het kan moeilijker zijn om een Australian Shepherd in een klein appartement te trainen dan wanneer je dit in een wat groter huis kan doen. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is. Het grootste verschil tussen een appartement en een huis zit hem in de zindelijkheidstraining. Wanneer je in een appartement woont is het namelijk een stuk lastiger om de hond snel naar buiten te krijgen wanneer hij zijn behoefte wil doen. Geef de hond dus een goede zindelijkheid routine. Dit kun je doen door ze elke dag rond dezelfde tijd eten te geven en ze daarna mee naar buiten te nemen.

Heb je net een puppy aangeschaft? Dan heeft deze vaak de neiging om elk uur of elke twee uur zijn behoefte te doen. Laat hem dan ook om de paar uur naar buiten. Dit kun je het beste een kwartier na het eten doen. Elke keer dat de puppy een maand ouder wordt, zal hij het over het algemeen een uur langer vol kunnen houden. Dit gaat door totdat hij tussen de vier en zes maanden oud is. Vanaf dat moment zal hij elke dag drie tot vijf keer naar buiten moeten om zijn behoefte te doen.

Ga je met een puppy naar buiten? Gebruik dan associatieve woorden die je hem wilt leren wanneer hij zijn behoefte doet. Heeft hij iets gedaan? Beloon hem dan altijd met een compliment of geef hem een kleine traktatie. Straf een puppy niet wanneer deze toch binnen zijn behoefte doen. Probeer hem daarentegen snel naar buiten te krijgen. Je kunt ook investeren in een aantal plasblokjes voor in het appartement. Deze kun je inzetten voor eventuele noodgevallen.

Australian Shepherds hond kleine appartmenten

Naast de zindelijkheidstraining kan ook het blaffen iets zijn waar je als hondenbaasje tegenaan loopt wanneer je in een appartement woont. Australian Shepherds zijn redelijk vocale honden, wat betekent dat ze de neiging hebben om veel te blaffen. Wanneer je in een appartement woont, kan dit voor problemen zorgen met de buren. Veel Australian Shepherds blaffen tijdens het spelen, omdat ze op dat moment plezier hebben. Wanneer je wil voorkomen dat de hond te veel blaft, zul je moeten stoppen met spelen wanneer hij begint te blaffen. Op die manier laat je zien dat het blaffen niet gewenst is. De hond zal het blaffen gaan associëren met het stoppen met spelen. Je zult uiteindelijk merken dat ze dan ook minder zullen gaan blaffen.

Het laatste waar je wat sneller mee te maken kunt krijgen in een klein appartement is verlatingsangst bij de hond. Dit kun je echter voorkomen door hun onafhankelijkheid geleidelijk op te bouwen. Moedig bijvoorbeeld solospelletjes aan door middel van speeltjes die traktaties uitdelen. Oefen ook het alleen zijn door af en toe het appartement voor een korte tijd te verlaten. Bouw deze tijd langzaam op en maak de hond blij wanneer je terugkomt. Gaat de hond toch destructief gedrag vertonen? Probeer dan niet boos te reageren. Besteed geen aandacht aan dit gedrag en probeer de hond kort op te sluiten in een klein en veilig deel van het appartement. Hier kunnen ze dan even tot rust komen.

Over het algemeen kan een Australian Shepherd prima leven in een klein appartement. Toch zul je hier nog net wat meer moeite voor moeten doen en de hond goed moeten trainen. Wanneer je dit doet, heb je een geweldige hond die prima in een klein appartement kan leven.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Beste matras, kussen of mand voor een Aussie

Kan een Australian Shepherd zwemmen?

Australian Shepherd leeftijd – Hoe lang leven Australian Shepherds?