Home » Rode Australian Shepherd (foto’s)

Rode Australian Shepherd (foto’s)

De ‘standaard’ Australian Shepherds zijn natuurlijk prachtig, maar heb je ook al ooit een rode Australian Shepherd gezien? De kans is niet heel groot, want ze zijn redelijk zeldzaam. Toch zijn ze er zeker wel en daarom is het ook fijn om wat meer te weten over deze kleurvariant van dit geweldige hondenras.

Rode Australian Shepherd – Algemene informatie

De rode Australian Shepherd is er in verschillende typen. Zo heb je bijvoorbeeld de volledig rode Australian Shepherd, de rode Bicolor Australian Shepherd, de rode Tricolor Australian Shepherd en de Red & Tan Australian Shepherd.

We zullen je wat meer vertellen over alle vier de typen rode Australian Shepherd, zodat je een goed beeld hebt van de verschillende vachttypes die er bij deze kleurvariant zijn.

TOP TIP: Het is heel belangrijk om je goed voor te bereiden op de komst van een hond. Als je een puppy in huis haalt, is het boek ‘Welkom Puppy’ van Joke Monteney een echte aanrader. Wil je gelijk beginnen met lezen? Kies dan voor het ebook ‘Het Grote Puppyboek‘. Beide boeken staan boordevol nuttige informatie voor elke puppyeigenaar.

Red Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De rode Australian Shepherd is volledig rood. Dit is heel bijzonder, want de meeste Australian Shepherds hebben meer dan één kleur.

Wanneer een Australian Shepherd een andere keur heeft in de vacht, wordt het niet gezien als een volledig rode Australian Shepherd, ook al is de plek met een andere kleur nog zo klein. Dit zorgt ervoor dat de volledig rode Australian Shepherd niet vaak voorkomt en het erg moeilijk kan zijn om een hond van dit ras met een volledige rode vacht te vinden.

Red Australian Shepherd

Zijn rode Australian Shepherds zeldzaam?

Ja, een volledig rode Australian Shepherd is zeer zeldzaam. Het is niet zo dat ze helemaal niet te vinden zijn, maar houd er rekening mee dat wanneer je er één mocht vinden je er waarschijnlijk wel de hoofdprijs voor betaald.

Red Bicolor Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De rode Bicolor Australian Shepherd heeft twee kleuren in zijn vacht, namelijk rood en wit.

De basiskleur is rood en door de vacht heen zijn witte aftekeningen te vinden. Deze witte aftekeningen komen voornamelijk voor op de borst, de poten en de snuit van de hond.

Red Bicolor Australian Shepherd

Zijn rode Bicolor Australian Shepherds zeldzaam?

De rode Bicolor Australian Shepherd is minder zeldzaam dan de volledig rode Australian Shepherd, maar doordat ook deze hond een rode basisvacht heeft, is hij nog steeds zeldzaam. Australian Shepherds met een rode vacht komen over het algemeen niet vaak voor, ook al is de vacht maar deels rood.

Red Tricolor Australian Shepherd – Vachtoverzicht

Bij de rode Tricolor Australian Shepherd zit er naast rood en wit nog een derde kleur in de vacht van de hond, namelijk tan.

Bij tan kun je denken aan een bruine kleur die kan variëren tussen lichtbruin en een koperachtige tint. De aftekeningen zijn voornamelijk te vinden op de borst, de poten en de snuit van de hond.

Australian Shepherds goede waakhonden

Zijn rode Tricolor Australian Shepherds zeldzaam?

Voor de Tricolor Australian Shepherd geldt ook dat hij niet vaak voorkomt, maar dat hij ook minder zeldzaam is dan de volledig rode Australian Shepherd. Het feit dat hij een rode basisvacht heeft maakt wel dat hij minder vaak voorkomt dan sommige andere kleurvarianten van dit hondenras.

Red & Tan Australian Shepherd – Vachtoverzicht

De Red & Tan Australian Shepherd heeft, zoals de naam al zegt, de kleuren rood en tan in zijn vacht.

De basiskleur is rood en over het lichaam van de hond zijn tan points te vinden. Deze komen voornamelijk voor op de borst, de poten en de snuit van de hond. De tint kan variëren van lichtbruin tot een diepere, koperachtige kleur.

Red Tan Australian Shepherd

Zijn Red & Tan Australian Shepherds zeldzaam?

Bij Red & Tan Australian Shepherds geldt hetzelfde als bij de Bicolor en de Tricolor Australian Shepherds: ze zijn niet zo zeldzaam als de volledig rode Australian Shepherd, maar komen ook niet zo vaak voor als veel andere kleurvarianten, zoals de ‘standaard’ Australian Shepherd en de Blue Merle Australian Shepherds.

Rode Australian Shepherd – Levensduur

Rode Australian Shepherds worden gemiddeld tussen de twaalf en veertien jaar oud. Hoe gezonder de leefstijl van de hond, hoe groter de kans dat de hond de veertien jaar haalt. Het kan natuurlijk ook altijd zo zijn dat de hond ouder wordt, maar hiervoor is een gezonde leefstijl zeer belangrijk.

Lees Meer: Australian Shepherd leeftijd – Hoe lang leven Australian Shepherds?

Rode Australische herder – Karakter en Temperament

Rode Australian Shepherds zijn enorm trouw en loyaal aan hun baasjes. Ze vinden het heerlijk om deel uit te maken van een gezin en zijn dan ook het liefst zo veel mogelijk bij hun baasjes.

Wanneer ze nieuwe mensen leren kennen, kunnen ze in het begin wat afstandelijk zijn. Leren ze hen echter beter kennen? Dan zijn ze enorm vriendelijk en brengen ze ook graag tijd met hen door.

Het feit dat ze loyaal zijn kan heel voordelig zijn, maar kan ook een aantal nadelen met zich meebrengen. Zo zouden ze verlatingsangst kunnen krijgen wanneer je af en toe weggaat. Gelukkig kun je een hond trainen zodat hij rustig blijft wanneer je weggaat. Je zult hier echter wel geduld voor moeten hebben en consistent moeten zijn.

Het is belangrijk dat een rode Australian Shepherd goed wordt gesocialiseerd wordt wanneer het nog een puppy is. Zorg er dus voor dat hij kennis kan maken met nieuwe mensen, omgevingen en dieren. Op die manier zien ze iets nieuwe ervaringen als iets positiefs en zullen ze een stuk kalmer zijn wanneer ze bijvoorbeeld nieuwe mensen of andere huisdieren ontmoeten.

Red Australian Shepherd

Een andere eigenschap waar de rode Australian Shepherd bekend om staat in zijn hoge intelligentie. Het zijn zeer slimme honden en dit betekent dan ook dat ze nieuwe commando’s snel onder de knie zullen hebben. Houd er wel rekening mee dat ze voldoende mentaal moeten worden uitgedaagd, anders kunnen ze zich gaan vervelen.

Hetzelfde geldt voor hun hoge gehalte aan energie. Het zijn zeer actieve en energieke honden en dit betekent dat ze voldoende mogelijkheden moeten krijgen om hun energie kwijt te raken.

Krijgen ze deze niet? Dan kunnen ze zich ook gaan vervelen. Wanneer een hond van dit ras zich gaat vervelen, zou deze destructief gedrag kunnen gaan vertonen. Dit kan worden geuit in de vorm van janken, blaffen en bijten op voorwerpen. Dit is uiteraard gedrag dat jij als baasje wilt voorkomen en dus is het belangrijk dat je een rode Australian Shepherd voldoende uitdaagt op zowel fysiek als mentaal gebied.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Rode Australian Shepherd – Prijs

De prijs van een rode Australian Shepherd hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de kwaliteit van de fokker en van de hond zelf. Over het algemeen kost een Australian Shepherd tussen de €1000 en €2000.

Aangezien een rode Australian Shepherd zeldzaam is, moet je er wel rekening mee houden dat je voor zo’n type Australian Shepherd waarschijnlijk meer betaald dan voor veel andere kleurvarianten.

Lees Meer: Australian Shepherd prijs – Hoeveel kost een Australian Shepherd?

Red Australische herder – Verzorging

Rode Australian Shepherds hebben een prachtige vacht die je goed moet verzorgen. Het is niet nodig om ze dagelijks te borstelen, maar het is wel verstandig om dit minstens één keer per week te doen.

Dit komt doordat ze een dikke, dubbele vacht hebben die regelmatig verhaart. Door te borstelen zorg je ervoor dat de hond niet overal plukken haar achterlaat en dat het haar niet gaat klitten.

Het is ook goed om de tanden van de hond af en toe te poetsen. Doe dit met een tandpasta voor honden en gebruik hier absoluut geen tandpasta voor die bedoeld is voor mensen. Hetzelfde geldt voor de shampoo waarmee je de hond wast. Het is belangrijk dat je gebruikmaakt van een shampoo en conditioner dat speciaal gemaakt is voor honden. Probeer een Australian Shepherd om de zes tot acht weken te wassen.

Verder is het verstandig om af en toe hun nagels te knippen. Australian Shepherds zijn zeer actieve honden en wanneer hun nagels te lang zijn kunnen deze afbreken of splijten. Controleer dus af en toe hun nagels en knip deze wanneer ze te lang zijn.

Lees Meer: Beste hondenborstel voor een Australian Shepherd

Rode Australian Shepherd – Bewegingsbehoeften

Zoals we al hebben besproken, zijn rode Australian Shepherds zeer actief en hebben ze veel energie. Het is belangrijk dat ze deze energie kwijtkunnen en voldoende mogelijkheden krijgen om dit te doen.

Zorg er dan ook voor dat je minstens 60 tot 80 minuten per dag met de hond beweegt. Je kunt met hem spelen, wandelen, rennen of zwemmen. Dit zijn een aantal voorbeelden van perfecte activiteiten waarmee een Australian Shepherd uitstekend zijn energie kwijt kan raken.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Red Australian Shepherd – Gezondheid

Over het algemeen is de rode Australian Shepherd gezond. Toch zijn er, net als bij alle andere honden(rassen), een aantal gezondheidsproblemen waar de rode Aussie over het algemeen wat vaker mee te maken krijgt. Dit zijn onder andere heupdysplasie, doofheid en cataract.

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een aandoening die tijdens de groei van de hond optreedt. Het kan zorgen voor een verslapping van het heupgewricht, wan kan resulteren in pijn bij de hond. Later kunnen het kraakbeen en het bot zelfs van de heup af gaan sluiten. Uiteindelijk kan heupdysplasie artritis, spieratrofie en een beperkte mobiliteit veroorzaken.

Epilepsie

Een rode Australian Shepherd kan ook te maken krijgen met epilepsie. Dit komt niet bij elke hond van dit ras voor, maar ze lopen wel een groter risico op deze aandoening.

Cataract

Cataract is een oogaandoening wat kan resulteren in een beperking van het gezichtsveld van de hond. De ooglens kan troebel worden. Hierdoor kan het licht het netvlies van de hond niet bereiken en kan hij te maken krijgen met blindheid.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Het ideale gewicht van een Australian Shepherd

Beste hondenspeelgoed voor een Collie

Beste matras, kussen of mand voor een Collie